iPon Hírek

Jól vizsgázott a VideoGate

Dátum | 2011. 02. 21.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A tesztelési periódus tapasztalatai azt mutatják, hogy az ügyfelek és a szakemberek is elégedettek a Magyar Telekom VideoGate szolgáltatásával. Egy nemzetközi fejvadász cég például az utolsó néhány körös interjúkat videokonferencián/VideoGate-en szervezte és tartotta meg. Ebben az esetben a nagy rugalmasság és a költséghatékonyság jelentette a nagy előnyt. A VideoGate szolgáltatás nélkül szóba sem került volna náluk a videokonferencia-beruházás. Egy magyarországi regionális logisztikai cég a gyorsabb döntéshozatalt és a kevesebb utazást emeli ki előnyként.

A videokommunikációs beruházásokat (ma még) tehát elsősorban az motiválja, hogy a vállalaton belüli utazással kapcsolatos valós és járulékos költségeiket csökkentsék a cégek. Pedig a partnerekkel, ügyfelekkel való kapcsolattartás is hatékonyabb lenne, illetve a döntés-előkészítés és a döntéshozatal is megalapozottabb lehetne videokonferencia-rendszerek használatával. Mivel a cégek ezekkel a lehetőségekkel még nem számolnak, az így kalkulált ROI (Return on Investment) megtérülési számítás gyakran elvérzik, mert a központi elemek (több helyszínes konferenciaszerver, hívásvezérlő) sokszor aránytalanul drágáknak tűnnek. A vállalatok közti használatot gátolja az a tény is, hogy az ip-világban a vállalati tűzfalak átjárása a videorendszerekkel biztonsági szempontból az ügyfelek részéről megkérdőjeleződhet.

A Magyar Telekom nyílt videohálózati fejlesztése, a VideoGate egyrészt az előbbiekben felsorolt kihívásokra nyújt innovatív megoldást, másrészt túl is lép a piacon jelenleg elérhető szolgáltatási kínálaton. A VideoGate ugyanis olyan nyilvános videokommunikációs infrastruktúrát biztosít országos vagy akár nemzetközi hálózat kialakításával, amelyhez bármilyen videoképes eszközzel, bármilyen hálózati környezetben, a legegyszerűbb módon (telefonhíváshoz hasonlóan) lehet csatlakozni. A szolgáltatás lehetővé teszi élő kamerakép adásával párhuzamosan képes és szöveges tartalmak, így többek közt dokumentumok, prezentációk továbbítását is a felhasználók között. A magas szintű, ügyféligényekhez igazított szolgáltatási szintek, illetve a garantált sávszélességet biztosító szolgáltatás minőségnek köszönhetően a VideoGate ki tudja egészíteni a vállalatok saját dedikált, központi intelligenciával ellátott, teljes funkcionalitású, költséges videokonferencia-hálózatait is. A Magyar Telekom a több helyszínes videokonferencia-hívások lebonyolításához egyedi hívószámmal és PIN-kódos védelemmel ellátott dedikált (virtuális) videokonferencia-szobát is a felhasználók rendelkezésére bocsát. A vállalat szakemberei szerint ezzel a professzionális infokommunikációs megoldással a cégek többek közt a képzéssel, tanácsadással, készségfejlesztéssel, tréninggel, több helyszínes dokumentumkezeléssel, ügyfélkapcsolattal, vezetői döntéstámogatással vagy havi riportolással összefüggő feladataikat tudják az eddigieknél jóval hatékonyabban, egyúttal időveszteség nélkül és kiadáscsökkentő módon elvégezni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!