iPon Hírek

Jól zárta a negyedévet a Toshiba

Dátum | 2011. 02. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Legnagyobbrészt a flash memóriachipjei iránt az okostelefonok, kamerák és táblák nyomán világszerte kialakult óriási keresletnek köszönheti hivatalos bevallása szerint a Toshiba azt a 151 millió dolláros nettó profitot, amivel a legutóbbi negyedévét zárhatta.

Jelentős szerepet vállaltak azonban ennek az összegnek az összegereblyézésében még az LCD-paneleik is, amelyeket nem meglepő módon szintén okostelefonokhoz és táblákhoz igényeltek a megrendelőik - köztük egyes riválisaik is.

Ez az eredmény önmagában is szép, de még szebb a tavalyi, azonos negyedévi eredményeikhez képest, amikor is 129 millió dolláros veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni. Ettől függetlenül azonban mégsem esnek túlzott eufóriába most sem, mivel egyes termékeik iránt még meglehetősen bizonytalan a kereslet, valamint az erős jen sem kedvez nekik túlságosan.

Tavaly december vége felé is meg kellett válniuk a PS3 Cell-gyáruktól a Sony javára, hogy valamelyest lefaraghassák a kellemetlenül magas működési költségeiket. A jelek szerint tehát egyelőre jó úton járnak, de az óvatosság továbbra is bőven indokolt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gintli.geg...
2011.02.04. 12:24
Örülünk neki, de most már elkezdhetne folio-ra csinálni egy épkézláb frissítést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!