iPon Hírek

Jön a 12 hüvelykes ASUS ZX

Dátum | 2008. 11. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Az S101Új, igen vékony laptopot tervez kiadni a cég, 12 hüvelykes méretben, a nemrégiben leleplezett 10,2 hüvelykes S101 Eee-éhez hasonló dizájnnal.

Laptopalkatrész-gyártók értesülései szerint az új gép még az idén piacra fog kerülni, méretét és képességeit tekintve pedig afféle "hiányzó láncszem"-szerepet tölthet be majd a netbookok és a kis laptopok között. Az új gépet a későbbiekben aztán továbbiak is követik majd, kialakítva így a ZX-sorozatot.

Állítólag az ASUS már az S101-est is a ZX-sorozathoz tervezte, de végül az utolsó pillanatban gondolta meg magát, és tette meg inkább az Eee-PC-vonulat zászlóshajójának. A leendő új gép képességeiről biztosat még nem lehet tudni, csak annyit, hogy hasonló lesz az S101-hez (amely maga 1,6GHz-es Atommal és XP-vel üzemel, hasonlóan a legtöbb netbookhoz).

Jerry Shen, az ASUS elnöke pedig megerősítette abbeli álláspontját, miszerint a 10 hüvelykesnél nagyobb képernyőjű gépek nem netbookok, a 11 hüvelykes és nagyobb méretűek pedig már nem lesznek Eee-k, hanem a cég szokványos laptopválasztékának sorait fogják bővíteni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.05. 16:19
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!