iPon Hírek

Jön a Biostar legfrissebb Socket AM3+-os alaplapja

Dátum | 2011. 10. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Biostar bemutatta legújabb Socket AM3+-os alaplapját, amely az AMD 990FX északi hídjából és SB950-es déli hídjából álló lapkakészlet köré épül. Az újdonság az AMD FX sorozatú processzoraihoz készült, de ezzel együtt a Socket AM3-as Phenom II-es és Athlon II-es központi egységekhez is használható lesz.


A TA990FXE kifejezetten a játékosokat és a tuning szerelmeseit veszi célba, igaz, ennek a ténynek kissé ellentmond, hogy a termék a hírek szerint csak ötfázisú tápellátással érkezik. Az ATX formátumú újdonság Socket AM3+-os processzorfoglalata a 140W feletti TDP-vel rendelkező processzorokat is támogatja. Az alaplap összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalatot tartalmaz, amelyekben akár DDR3-2000 MHz-es órajelen ketyegő memória modulok is elhelyezhetőek. A bővítőhelyek között három darab PCI Express 2.0 x16-os, egy PCI Express x1-es és két PCI slot lapul. A PCI Express 2.0 x16-os slotokhoz természetesen CrossfireX támogatás is jár.


A termék öt darab SATA 6 Gbps-os és egy eSATA porttal, egy FireWire porttal, valamint négy darab USB 3.0-s porttal rendelkezik – utóbbiakból kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon található. A TA990FXE rendelkezik még 7.1 csatornás HD audió vezérlővel, valamint Gigabites Ethernet vezérlővel is. A repertoárban találunk ezeken felül egy kétszer hétszegmenses debug LED kijelzőt, valamint számos hasznos szolgáltatást is. Az energiatakarékos működésről – alacsonyabb rendszerterhelés alkalmával – a Biostar által kifejlesztett G.P.U (Green Power Utility) gondoskodik. Az újdonsághoz jár még a BIOS Flasher és a BIOS Relife alkalmazás is: előbbi a BIOS frissítését, míg utóbbi a BIOS USB-s adattárolóról történő helyreállítását teszi lehetővé. Végül, de cseppet sem utolsó sorban a BIO-Remote 2 szoftvert is megkapjuk, amellyel a PC multimédiás funkcióit irányíthatjuk iOS vagy Android alapú készülékekről.


A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy a friss alaplap mikor kerül az üzletek polcaira és pontosan mennyibe kerül majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Easyceaser
2011.10.03. 09:26
A pci-e elrendezés.. hogy is mondjam.. sz@r.... Az öt darab sata is elég kevéske... (a konkurenciákhoz képest)
Viszont a kis hiba visszajelzője tetszik, hogy el van forgatva 90 fokkal, így ez a lap az SS Raven02, SSFT02 házakba nagyon passzolna... Persze nem ez a fő szempont egy lap választásakor...
Procik mikor jönnek már végre? Ebben a hónapban tényleg meg fognak jelenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2011.10.03. 09:41
A remény hal meg utoljára. Nem mintha rohannék a boltba új procit venni megjelenéskor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Destroy666
2011.10.03. 12:18
Elvileg október 11 a kezdés napja. Egyik iPonos cikkben legalábbis ez állt pár hete.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2011.10.03. 19:26
Easyceaser Procik mikor jönnek már végre?

Gondolom nem akarnak kiadni mindenáron így : [Sandy Bridge-E: hiba a C1-es revíziónál]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!