iPon Hírek

Jön a Facebook Mail

Dátum | 2010. 11. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Míg a hagyományos webes mailszolgáltatók igyekeznek különböző közösségi elemeket csempészni a szolgáltatásukba, addig a Facebook - ilyen szempontból kiváltságos helyzeténél fogva - a másik oldalról közelíti meg a kérdést, és mailszolgáltatással bővíti a már meglévő közösségi hálóját.


Az új szolgáltatást várhatóan hétfőn mutatják be részletesen, de ezt-azt már most is lehet tudni. Nyilvánvaló például a leendő mailcímek @facebook.com végződése, valamint az is, hogy az új szolgáltatást nagyon szorosan integrálják a közösségi hálóval. Ami azonban talán már kevésbé nyilvánvaló, az az, hogy az integráció annyira szoros lesz, hogy nem is lesz olyan külön webes felület hozzá, mint amilyen például a Gmailé, hanem ténylegesen a Facebook szerves része lesz (az még nem derült ki, hogy ez teljes egészében leváltja-e majd a meglévő üzenőrendszert, vagy csak kiegészíti azt).

Vannak továbbá arra utaló jelek is, hogy nem csupán egy szimpla mailszolgáltatásra számíthatunk, hanem "nagyban kibővített" kommunikációs lehetőségekre, de az egyelőre nem derült ki, hogy ez pontosan mit is takar. Az azonban igen, hogy várhatóan része lesz a dolognak egy olyan rendszer is, ami az ember Facebookos ténykedései alapján felméri a beérkező levelek fontosságát, és aszerinti sorrendben is jeleníti meg őket, több figyelmet szentelve azoknak, akikkel rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, és kevesebbet azoknak, akiknek jobbára egyébként sem válaszolunk, stb. .

Természetesen a Facebook illetékesei hivatalosan nem kommentálták a híreszteléseket, de a jelek szerint hétfőn úgyis minden kiderül majd; az azonban már az előzetesek alapján is sejthető, hogy még a Gmailnek, a Yahoo-nak és a Hotmailnek is lesz félnivalója az új vetélytárstól - tekintve a Facebook 500 milliós aktív felhasználótáborát, szemben a Gmail 170, a Yahoo 303, és a Hotmail 364 milliójával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. danimisi
2010.11.15. 07:32
Akkor most már érthető,hogy a Google miért "rágott be"a Facebook-ra.

Ide kapcsolódó hír 1hete volt olvasható itt:[LINK]

....két ekkora halnak kezd az akvárium szűkösnek lenni,amit a nagyobbik már sejti is,hogy itt baj is lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iteq47
2010.11.15. 08:12
ezkell a népnek.
én nagyon nem szeretem ezt a 20 fele regisztrációt. használok gmailt, és nézegettem hogy talán lehet telefonálni azzal is. de mivel mindenki skypezek a családba, így annál maradtam

1szómint100 ilyen komplex szolgáltatók kellenek. nem 3féle program, meg 6féle webes felület.+külön reg mindegyikhez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csaber iteq4...
2010.11.15. 09:20
én meg jobban szeretem a több szolgáltatót egy mamut sokkal rosszabb mindig (saját vélemény)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. straw
2010.11.15. 09:45
@Csaber: én veled értek egyet, mert ha minden 1 kézben van akkor az a nagy cég mindent tud rólad, pl mikor kivel mit és meddig beszéltél, ez a kánaán a kém és minden féle nyomozó szervezeteknek. Egyszer feltéved oda valaki és mindent meg tud. Csináljanak mail szolgáltatást, nincs azzal baj, de lehessen külön belépni, vagy legyen kikapcsolható, pl mint a guglinál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!