iPon Hírek

Jön a Free to play Age of Conan

Dátum | 2011. 05. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Age of Conan MMORPG-t üzemeltető Funcom bejelentette, hogy az előfizetős verzió mellett jön az ingyenesen játszható is. A játék valamikor a nyár folyamán tér át az új üzleti modellre, amikoris rengeteg új tartalmat beépítenek, és megváltoztatják a játék nevég is, Age of Conan: Unrated-re.

Craig Morrison a játék producere elmondta, hogy a váltással szeretnék maximálisan kihasználni azt a potenciális lehetőséget, amit a hamarosan debütáló új Conan mozifilm gerjeszt. „Most van itt a lehetőség számunkra, hogy lépjünk, hiszen a licenc új lehetőséget kap, hála az ősszel érkező mozifilmnek. Úgy érezzük, hogy ez a legjobb pillanat amikor válthatunk, és most tudjuk megfogni a legtöbb új játékost, és bevonni őket abba a gyönyörű világba, amit teremtettünk.”

Az ingyen játszó játékosoknak akkor kell fizetni, ha extra cuccokat akarnak használni (italok, tekercsek, prémium helyszínek, új petek, hátasok, zsákok, stb.), illetve csak 4 karakterosztállyal játszhatnak, de elérhetik a maximális szintet anélkül, hogy a pénztárcájukba kellene nyúlniuk. Tartalomból az alapjátékot kapják majd meg, de annak minden térképén végigmehetnek korlátozás nélkül. A jelenlegi játékosok automatikusan prémium játékos kategóriába kerülnek át és semmi változást nem fognak tapasztalni. A prémium és az ingyenes játékosok ugyanazokon a szervereken fognak játszani, nem lesz megkülönböztetés ebből a szempontból.

A producer kiemelte, hogy a jelenlegi szerver technológiájuk lehetővé teszi, hogy egy időben lényegesen több játékos lehessen online egy szerveren, mint amikor az Age of Conan elindult. Ezért a Funcom szerver összevonásokat is tervez a nyári változtatással egyidőben, hogy többen tudjanak együtt játszani.

A Free to play és a Prémium accountok közötti lényeges különbségek megtekinthetők a hivatalos weblapon.

A változtatásokkal együtt két új egyedül is játszható, történet alapú dungeon-t is kapnak a level 40 és 80 közötti játékosok. A The Breach és a Forgotten City névre keresztelt pályák érdekessége, hogy a nehézségük alkalmazkodik majd a bennük játszó játékos szintjéhez.

Ősszel a Conan mozifilm érkezésével egy időben pedig várható a Savage Coast of Turan nevű kalandcsomag, amelynek történései a mozifilm eseményeihez köthetőek.

Sajnos Craig Morrison egy szomorú bejelentést is tett, 3 év után a Funcom végleg felhagyott az Age of Conan Xbox 360-as verziójának fejlesztésével. Eredetileg még 2006-ban jelentették be, hogy készül az MMO a Microsoft konzoljára is, és a PC-s megjelenés után még 4 különböző alkalommal megerősítették, hogy nem adták fel a konzolport készítését, de most már biztos, hogy nem lesz belőle semmi.

Morrison elmondta, hogy annak idején nem gondolták volna, hogy egy MMO elindítása konzolon ennyi problémát okozna. Egyébként ugyanezzel a problémával küszködik Xbox Live-on a Cryptic Studios a Champions Online-nal, és a Square se tudta leboxolni a Microsofttal, hogy mehessen a Final Fantasy. A probléma nem a hardverben van, hanem a Microsoft zárt Live rendszerében, amit a cég nem nagyon akar megváltoztatni a külsős MMO stúdiók kedvéért.

Az Age of Conan Xbox 360-as verziójának törlésével egyidőben bejelentették, hogy a The Secret World MMO-juk is csak akkor kap konzolos verziót ha PC-n átütő sikereket könyvelhet el.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. exec79
2011.05.26. 19:17
"The Secret World MMO-juk is csak akkor kap konzolos verziót ha PC-n átütő sikereket könyvelhet el."

hát... ez esélytelen főleg ha azt vesszük kb akkor jön az új wow kieg +- fél évvel meg SW:ToR.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. exec79
2011.05.26. 19:23
egyébként Conan nagyon ígéretes volt nekem nagyon tetszett, semmi frakciók semmi ne támadj veled vagyok marhaság, aki nem tetszik hátba lövöd/vered csak mint a leírt világban tennék az emberek. Csak nem kellett volna alpha státuszban kiadni a játékot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. K21_overlo...
2011.05.26. 21:13
Én örülök neki biztos kipróbálom fizetni sajnáltam érte így azért megnézem. A wow ról csak annyit h a blizz feltolta azt már a domb tetejére. Többet nem igazán tudnak rajta lökni különben legurul. a SW:ToR az még bekavarhat.
Drukolok, hogy cisnáljanak már egy jó mmoRPG-t ha nem ők akkk valaki más, de legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG
2011.05.26. 22:48
Ez marha jó játék volt, alacsony szinten. Aztán elértem/tünk magasabb szintekre és belefutottunk az üres pályákba. kár érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2011.05.27. 15:02
noPublic: akkor érdemes tenned vele egy próbát újra, már rég nem üres az endgame
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2011.05.27. 18:58
Svindler igen, én is ezen gondolkodom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Huma
2011.05.30. 14:01
Sőt mi több, az egész kieg endgame, és azóta is folyamatosan jönnek a tartalmak, új insták..

Aki gondolkodik rajta, hogy visszajöjjön, kipróbálja, olvasson utána, mert nem teljesen igaz, hogy Free to play, hanem Hybrid F2P.. Pár osztály és az alapjáték ingyenes, és kb az insták fele. Bővebb infót itt:

http://www.ageofconan.hu/phpbb/viewtopic.php?t=1655
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!