iPon Hírek

Jön a friss Logitech G sorozat: komplett termékcsalád gamereknek

Dátum | 2013. 03. 20.
Szerző | gabi123
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech bevezette új Logitech G termékskáláját, megerősítve elkötelezettségét a PC-s játékok mellett. A gyártót senkinek nem kell bemutatni, ha minőségi egérről, billentyűzetről, játékvezérlőről van szó, esetleg valamilyen egyéb multimédiás eszközről, akkor az esetek többségében e cég neve az első, ami beugrik a témát illetően. Egy gyártó egy nagyobb frissítéssel készült a játékos termékvonalat illetően, ezekből adunk most ízelítőt. Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse A Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse adatátviteli sebessége megegyezik egy vezetékes egérével. Sőt, az átviteli rátát stabilan tartja, akár a 2,4 Ghz-es vezeték nélküli, akár USB kapcsolaton használjuk, és mindkét esetben nyolcszor gyorsabb egy hagyományos USB egérnél. Ha hosszúra nyúlik a játék, annak megszakítása nélkül átválthatunk vezetékes módból a mikro-USB adatátvitelre, és az egér automatikusan töltődni kezd.

A rágcsáló strapabíró vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy kezünk hozzátapadjon, az oldalsó száraz fogófelületek pedig biztos fogást kölcsönöznek neki. A játékbeli sikerességünket a 13 programozható gomb támogatja, melyekkel akár egyszerű, akár összetett parancsokat is végrehajthatunk. A makrók és a Logitech Gaming Software (LGS) segítségével parancssorokat és azok ismétlődését vagy időbeli csúsztatását is hozzárendelhetjük a gombokhoz, gombkombinációkhoz. A Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 99,99 dollár lesz. Logitech G500s Laser Gaming Mouse Az FPS játékosoknak a Logitech G500s Laser Gaming Mouse kínál lézer-precíziós irányítást számtalan különböző felületen, és egy szupergyors kétfunkciós gördítőkereket. Az egér strapabíró vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy tenyerünk hozzátapadjon, az oldalsó száraz fogófelületek pedig biztos fogást szavatolnak. Az egeret akár 27 gramm súllyal is terhelhetjük egyéni ízlésünk szerint, és a tömegközéppontot is saját játékstílusunknak megfelelően állíthatjuk be.

Hüvelykujjal gyorsan át lehet kapcsolni 200 DPI-s pixelpontos célzásról 8200 DPI-s villámgyors manőverezésre. A Logitech G500s lézer-egéren 10 programozható gomb található, melyeket az LGS-sel tudunk beállítani. A kiegészítő szoftver segítségével egyes játékok parancsait vagy összetett makró-parancsokat is rendelhetünk a gombokhoz. A Logitech G500s Laser Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 69,99 dollár (~ 16 500 forint) lesz. Logitech G400s Optical Gaming Mouse A Logitech G400s Optical Gaming Mouse még magasabbra teszi a lécet, mint korábban az MX518 és a G400 tették. Ezt az egeret kifejezetten FPS játékokhoz fejlesztették ki, és a Logitech exkluzív Delta Zero érzékelőjével segít különösen pontos irányítást elérni. Vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy kezünkhöz tapadjon. Fogófelületei puhák, az elsődleges gombokat pedig ujjlenyomat-álló bevonat védi a kopástól. Az egér elsődleges mechanikus mikrokapcsolóinak élettartama 20 millió kattintás.

Az LGS segítségével beállítható a nyolc program-gomb: használatukkal a különböző DPI beállítások között is lehet váltani, de elérhetők vele a képernyő gyorsmenüi, vagy épp a pálya térképe is. A közvetlenül a gördítő alatt és felett elhelyezett gombokkal össze lehet hozni egy 180-fokos fordulásból hátralövést 4000 DPI-vel, vagy pixel pontos mesterlövész célzásokat 400 DPI-n. A Logitech G400s Optical Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 59,99 lesz. Logitech G100s Optical Gaming Mouse A Logitech G100s Optical Gaming Mouse használata egyszerű, és kifejezetten RTS és MOBA játékokhoz készült. A G1 és a G100 örökségére építő új egér gombjait kíméletlen nyomkodásra tervezték, az exkluzív Delta Zero érzékelőnek köszönhetően pedig minden kézsebességnél pontos marad. Míg egy hagyományos mouse nem nagyon éli túl az intenzív játék gyötrelmeit, a szupererős G100s elsődleges mikrokapcsolóinak várható élettartama 20 millió kattintás.

Az egér strapabíró vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza tapadást, az elsődleges gombokat pedig ujjlenyomat-álló bevonat védi az idő vasfogától. Akár marokra fogva, akár hagyományos módon tartva, a jobb és bal kézbe is passzoló trapéz-forma biztos tartást kínál még hosszú menetek közben is. A Logitech G100s Optical Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 39,99 dollár. Logitech G19s Gaming Keyboard A Logitech G19s Gaming Keyboard folyamatosan ellátja használóját információkkal, életjelekkel és játék-specifikus alkalmazásokkal vagy infópanelekkel, melyek mind színesben jelennek meg a beépített kihajtható GamePanel LCD-n. A személyre szabható színes háttérvilágítást 16 millió színből lehet kiválasztani, akár külön minden profilhoz és üzemmódhoz egy játékon belül. A billentyűzet kényelmét és tartósságát fejlett bevonó-anyagok garantálják. A vízlepergető tenyértámasz megakadályozza a kéz letapadását, míg a strapabíró dupla UV bevonat meghosszabbítja a gombok élettartamát.

Az LGS használatával a 12 programozható G-gomb 36 különféle funkcióra beállítható, három üzemmódban, gombonként három makróparanccsal. A két USB 2.0 csatolóra adathordozókat – például MP3 lejátszót vagy pendrive-ot – köthetünk, de akár feltölthetjük róla USB eszközeinket. A billentyűzet 26 gombja interferencia-védett, vagyis több komplex kombinációt is előhívhatunk rajtuk anélkül, hogy összeakadnának. A Logitech G19s Gaming Keyboard ajánlott fogyasztói ára 199,99 dollár (~ 47 000 forint) lesz. Logitech G510s Gaming Keyboard A bonyolult funkciókat leegyszerűsítendő, a G510s Gaming Keyboard 18 programozható G-gombot kínál, melyekhez összesen 54 különféle feladatot rendelhetünk, három üzemmódban, gombonként három makróparanccsal (a letölthető LGS használatakor). A személyre szabható színes háttérvilágításon túl egy GamePanel LCD is helyet kapott rajta, így mindig tisztában lehetünk a játék valós idejű statisztikáival, a rendszer-információkkal és a VoIP kommunikációs adatokkal.

Még saját alkalmazást is lehet rá fejleszteni, vagy rátölteni egy közösségi fejlesztésű minialkalmazást. A vízlepergető tenyértámasz megakadályozza a letapadást, míg a strapabíró dupla UV bevonat meghosszabbítja az élettartamot. A Logitech G510s Gaming Keyboard ajánlott fogyasztói ára 119,99 dollár (~ 28 000 forint) lesz. Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset Hasonlóan a G35 és G930 headsethez, a G430 Surround Sound Gaming Headset szívében is a Dolby Headphone technológiája dobog, így magával ragadó 360-fokos hangteret varázsol a játékosok köré: hallhatóvá válik az is, amit nem látni, a közeledő léptektől a távoli szirénákig. A Dolby Headphone 7.1 térhangzásnak köszönhetően hét önálló hangcsatornát élvezhetünk, egy külön LFE (alacsony frekvenciás effekt) csatornával kiegészítve.

Hasonlóan a G230-hoz, ez a headset is kimosható fülpárnákat kapott, melyek puha, kényelmes viseletet kínálnak a hosszú menetek során is. Amikor hallatnunk kell saját hangunkat, jól jön a zajszűrős mikrofon, mely használaton kívül könnyedén félrehajtható. A Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset ajánlott fogyasztói ára 79,99 dollár lesz. Logitech G230 Stereo Gaming Headset A G230 Stereo Gaming Headset 40 milliméter átmérőjű neodímium mágneses hangsugárzóival kiváló minőségű sztereó hangzást közvetít, hogy elejétől a végéig belefeledkezhessünk kedvenc FPS, MMO vagy kalandjátékunkba. Mivel egy maratoni játék könnyedén megizzaszthat, az új fejhallgatón kimosható, teljesítménysport-anyagból készült fülpárnák kínálnak kényelmes, puha viseletet akár órákon át.

A hajlékony, zajszűrős mikrofon kiemeli a játékos saját hangját, gyakorlatilag megszüntetve a háttérzajokat. A vezetéken elhelyezett vezérlőgombokkal beállítható a hangerő és elnémítható a mikrofon. A Logitech G230 Stereo Gaming Headset ajánlott fogyasztói ára 59,99 dollár lesz.

Az itt bemutatott termékek európai megjelenése 2013 májusára várható. További információk a gaming.logitech.com oldalon érhetőek el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. ricshard44...
2013.03.20. 17:36
G500 utódjára régóta várok, mert szétkopott már a görgője és a felülete is, de ezért pénzt nem fogok kiadni.A nagyobb felbontású lézer egyáltalán nem győz meg. Ezen kívül mi újat tud felmutatni? Egy új skin-t és vörös helyett kék ledeket...
Legalább valami szikrát látnék, hogy újítani szeretnének, de semmi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Norbert09
2013.03.20. 17:41
Még mindig nem érzem hogy egy G11 után olyan nagy előrelépést jelentenének ezek a billek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.03.20. 17:59
Szerintem a gamer igényeket teljesen lefedni a g100 és a g400 elődjei/utódjai a logitechtől, ha bővíteni szeretnének egy szimmetrikus g400 szerű egeret kéne kihozniuk.

ricshard 44: Szerezz be inkább akkor egy g400(s)-t. A lézer teljesen felesleges dolog, szinte minden kompetetív játékos optikait használ. Miben kellene egy egérnek jobbnak lennie? Szerintem ne legyen built in accel, legyen magas malfunction speed, jó ergonómia, és megfelelő súly (számomra pl minél könnyebb legyen).

Sok 10-20k-s egeret leköröznek a kb 10 éves microsoft egerek, nem csak a dpi meg a lézermánia számít.

A billentyűk meg legyenek már mechanikusak ennyi pénzért lassan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Zaiko
2013.03.20. 18:04
Norbert09: Hát igen... Havernak G510-es billje van... De Szerintem gyatra...
Nekem nem tetszik a formaterv. Túl szögletes. Nem kényelmes.

Minden este elmondok egy imát, hogy a kék háttér világításos G15-öm soha ne menjen tönkre.
Viszont az egerem már lehet cserélném... Tetszenek ezek a lenkerekes görgők.
Kár, hogy a G5 szériába még nem került bele... Mert igazából ezt az egeret is már évek óta nyúzom és semmi baja nincs. Néha darabokra szedem és meleg vízben elsikálom a burkolatát, ha elkoszolódik, így még az sincs, hogy túl koszos lenne

Jó mondjuk ezek nem Razer cuccok, hogy fél év után sz@rrá menjenek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. j.panzer
2013.03.20. 18:09
G15 és G500 tulajként ezt roppant karcsúnak érzem, főleg, hogy a konkurencia már dual optikai-lézer fejes egereket és touchscreen-es, OLED gombos billcsiket gyárt. Mostanában a Logi nagyon nem fejleszt, ez a "S" betűzést meg röhej Iphone koppintás. Kicsit szánalmasnak érzem, pedig Logi fan vagyok. Marad a 15/500-as kombóm... Tervezőknek üzenném: "Köszönjük Emese..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. j.panzer
2013.03.20. 18:31
Jah bocsi, igen a kék háttérvilágításhoz csak annyit, hogy nekem a command padomon van változtatható színbeálítás, és a kék a leghasználhatatlanabb este, mert kitolja a szemem, olyan fényes. A piros/borostyán nem annyira zavaró, tehát ez is visszafejlődése a G15 rev 2-mhöz képest, meg a G500-hoz képest (számomra mindneképpen).

BTW volt a kezemben G400, sehol nincs a G500-hoz képest, de még a régi G5-öm is 1000-szer jobb volt.

G400-at senkinek nem ajánlom, Ad4m kollégának igaza van, akkor már tényleg inkább egy ezer éves MS egér, azok az ősmajmok tudtak, és még ma is megálják a helyüket. (Nem mellesleg rommá alázzák az új Sidewinder szériákat, stb).

És még valami. Nem rég lett újrahúzva gép, feltoltam az új LGS-t, és egyfelől rommá van egyszerűsítve, másfelől pont emiatt jóval kevésbé használható, mint az elődje... Itt is kő keményen hódít az Emese szindróma...
(Még az új kormánykerékre kíváncsi leszek, már ha 5 év után kiadnak végre egy újat a DF GT után, de valahogy 1-2 éve van egy olyan érzésem, hogy kő keményen hanyatlik a Logi... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. ByrDer
2013.03.20. 18:44
Tyű, ez mind bűnronda... nem is tudom mit gondoltak logitechnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tibaimp
2013.03.20. 19:38
ricshard444: +1 kb fél éve vettem a g500-at, ez itt kb ugyan az, ahogy írtad is
Jó, hogy nem vártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. yodamester...
2013.03.20. 20:04
Na úgy látom a G9x marad még egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Wolfheart
2013.03.20. 21:19
j.panzer
Meséld el nekem mia f@sznak duál léjzerszenzor egy komoly egérbe?
Egy komoly egér pontos legyen, ne minden haszontalan baromsággal legyen tel. De persze kell, hogy a hülyegyerekek megvegyék az e-penis növelő versenyhez.
Jelzem a g500 lézerszenzora is kiakad az általam használt beállítások mellett, ellentétben a g400-al ami egyszerű optikai és tökéletesen teszi a dolgát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. j.panzer
2013.03.20. 22:24
Wolheart

Már meg ne haragudj, de én 2,5 éve használom a G500-asomat, és SOHA az életben nem akadt ki, se be, se fel, se le. Csak a miheztartás végett.

A dual sensor, ha nem tudnád (csak mert a kommented alapján úgy tűnik, hogy nem tudod) nem két lézer fejet takar, hanem egy lézeres, és egy infra szenzor párosából áll, hogy egymás hiányosságait kompenzálják. Amiben gyenge az egyik, ott jól teljesít a másik, és viszont. Ez pont az általad (egyéb iránt jogosan) oly nagyra tartott pontosságot növeli meg radikálisan.

Node: Nem akarok én itt vitát kezdeni, hogy kell-e ez vagy nem, anno 1200 forintos vacak egérrel is jól elboldogultam, úgyhogy tény, hogy nem az egér teszi az embert. Sokat segíthet, lehet kényelmes, pontos, makrózható, stb, de nem az a lényeg, hanem az, hogy ki használja.

Amit viszont nem értettél meg a cikk kapcsán: a baj jelenleg azzal van, hogy a Logitech meg sem próbált ezúttal újítani, 3 éves technikát próbál meg egy "S" betű - és egy roppan béna dizájn - mögé bújtatva eladni.

Én, aki 10 éve hatalmas Logi fan vagyok, és az elsők között cseréltem a G5-et G500-ra (pedig hibátlan, gyári állapotú volt), konkrétan nulla motivációt érzek arra, hogy a G500-am erre az új modellre cseréljem, mert abszolúte SEMMI innováció nincs benne.
A konkurencia legalább próbálkozik, fejleszt, látja az ember, hogy foglalkoznak a témával, de ez a Logi produktum, ez nulla. Egyes. Alá. Nagy jóindulattal.

A G400-at meg nem kell az 500-hoz hasonlítani, sokkal vacakabb az anyaghasználat,(hasonló ABS műanyag, mégis sokkal kopogósabb), a kidolgozottsága, és az illesztései is igénytelenebb, a görgője szerintem borzalom a G500 Microgear-jéhez képest, a formája sem annyira ergonomikus, és a két oldalsó gombját sem szeretem. Minden porcikájában érződik, hogy egy gyengébb egérről van szó.
Személy szerinte előbb vennék egy G100-ast, mert az legalább tényleg egy sallangmentes, egyszerű kis egér, amit aztán lehet ütni.
Egyéb iránt mindenki, aki egyszerre fogta már a kezében a G400-at és a G500-at, az mind ugyan ezen a véleményen van. Úgy egy éve töltöttem is fel youtube-ra összehasonlító videót, ahol is bemutatom a két egeret, elmondom, hogy miért is vacak a G400. Összességében nem rossz egér, de az árát nem éri meg. Akkor inkább vagy ráteszek még egy kicsit, és G500, vagy jóval olcsóbban egy G100.
De ez csak az én véleményem.
Mindenki azt vesz, amit akar, én a saját tapasztalatom, és véleményem mondtam el, méghozzá akár elhiszed, akár nem, pusztán jóindulatból, hogy megóvjam attól a csalódástól a fórumtársakat, ami engem ért a G400 vásárlása után. Nem kell velem egyet érteni, szabad ország.

Ami viszont a lényeg, ezt a kollekciót nyugodtan kihagyhatta volna a Logi, mert ahogy látom, nem én vagyok az egyetlen, akit nem győztek meg vele. Valahogy nagyon nincs meg az a MustHave feeling.

Én pont hogy az látom e-penis dolognak, hogy na puff, 2500 DPI-vel többet tud. Nagy cucc. Ezért nem fogok a boltba rohanni, hogy megvegyem. Még ha legalább normális onboard memoryt kapott volna, 3-5 tárolható, váltható gamer profillal (mert a G500 csak egy profilt tárol a memóriájában, ami már 3 éve is kevés volt) elgondolkoztam volna rajta. De így... felejtős!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. LechooEdy
2013.03.20. 22:50
Mechanikailag biztos nem ...ral gurigáztak. Bár lehetne szebb, szerintem nem olyan vészes a kinézet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ad4m
2013.03.20. 23:09


G400. Ez van. Lehet nem logikus nektek, meg a Skyrim végigjátszásához a G500 is nagyon jó, de G400. Nézzetek utána.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. CyberPunk6...
2013.03.20. 23:19
Nem tudom milyen fejlődést vártok. Mi nem jó ezekben aminek jobbnak kéne lenni?
Ezek csak át lettek festve, cserébe viszont dollárra pontosan ugyanannyiba kerülnek, mint az elődeik. Szóval még csak új bőr lehúzásról sincs szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jaffa2843
2013.03.21. 00:46
j.panzer

Az írásodból kiderül, hogy soha nem játszottál komolyabb szinten. A G400 pontosabb, ez tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. j.panzer
2013.03.21. 01:00
jaffa2843
A te írásodból meg az derül ki, hogy egyfelől látnoknak készültél, csak baromira nem jött össze, a másikat már nem is írom...
Fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, és hogy milyen szinten voltam komoly gamer.

Nem mellesleg ki beszélt arról, hogy a G400 nem pontos? (Arról nem is beszélve, hogy a pontosság nem csak az egéren, az egérpadon is múlik, de ezt most hagyjuk). Nem azzal van a baj...
Egyébiránt aki tud játszani (és itt nem mmorpg szutykokról, meg konzol portos vackokról beszélek, ahol még célkereszt sincs, csak célkör, meg ami assist, stb) az egy 1200 forintos, 800 dpi-s infrással is agyonveri a kis noobokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. j.panzer
2013.03.21. 01:16
Mindegy! Akár G400, akár G500 ez a sorozat nagyon gyenge lett. Nulla fejlődés. Ez a lényeg, a többi nem számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tixem
2013.03.21. 07:04
nem tudom mi a gond a g400-zal. Én ezzel dolgozok, nem érzem, hogy rossz lenne a minősége, kézre áll, kényelmes, a gombok nyomáspontja jó és határozott, a görgő valóban nem a legjobb, de még így is köröket ver az általam használtakéra, dpi-t széles tartományban lehet állítani. Szóval szerintem nagyon is jó kis egér, és amennyiért árulják egyértelműen best buy. Sokkal inkább vennék ilyen "gagyi Logitechet", mint valami agyonhype-olt túlárazott razert vagy roccat-et. Max Steelseries, de inkább Logi.

Újítás tényleg gyakorlatilag nulla, de miért is kéne? Működő, jól bevált és megbízható konstrukciók. Nem is kell változtatni ezeken, jók ezek így. Én inkább értékelném azt, hogy sok más gyártóhoz képest, nem cseszik szét a jó dolgaikat gyengébb új szériákkal, duplaáron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Wolfheart
2013.03.21. 19:03
j.panzer
A szenzoroknál ironizáltam, ha ez nem jött át akkor ez van, kis gondolkodással eljöhetett volna de mindegy. Írásban ez nem mindig könnyen dekódolható.

Az, hogy TE nem tudtad kiakasztani egy dolog. Azok után, hogy meg sem fordult a fejedben, hogy van aki bizony bír ezzel a hihetetlen "skillel" egy másik. Az, pedig, hogy (szintén) meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg a más felhasználói igényeim miatt akasztom ki a G500-ban található szenzort, viszont a te hozzáértésedet vonja kétségbe (de inkább nullázza ki). Csak a miheztartás végett.

ÉS ehhez teljesen mindegy ki mennyire komoly szinten játékos vagy sem.

Valóban nem szabad a 400-as és az 500-ast összehasonlítani. Már csak azért sem mert míg a 400-as valóban pontos, addig az 500-as szenzora produkál 5%-os pozitív gyorsulást felülettől függetlenül. Ha már ezt kifelejtetted a mondandódból... Csak a miheztartás végett ugye...

Talán még a videód alá is kommenteltem egy kis infót, nézd meg. Ha nem, akkor valamelyik másik hasonló "nagytudású" kollégád volt.

És a két egér közül amelyik nem éri meg a pénzét az biza a G500.

Ja igen, nyugodtan haragudj meg.
U.I.: Van mindkettőből itthon (meg még egy párféle, de ez nem képezi a beszélgetés tárgyát most [csak a miheztartás végett írtam, ha már így arcoskodás van beszélgetés helyett]). Egy Corepad C1 XXXL lapul alattuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6... Wolfh...
2013.03.21. 19:08
ezt az 5% gyorsulást mérted? vagy honnan jön?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.03.21. 19:17
Lehet nem pont 5%, de mindig lesz egy kis gyorsulása, amitől nem lehet megszabadulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Wolfheart
2013.03.21. 20:15
CyberPunk666
Elb..ztam, ~5% a helyes fogalmazás valóban.
A google a barátod, az (abban az egérben IS) megtalálható szenzor az avago adns s9500 (nem keverendő az S nélkülivel).
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer
2013.03.21. 22:38
Wolfheart:
Holy mother...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. raiden
2013.03.22. 01:05
mx518 van, volt, és lesz. Ha kell, veszek 20 darabot, csak hogy életem végéig elég legyen - mielőtt végleg eltűnne a süllyesztőben. D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TheGOro
2013.06.25. 20:21
Június végét írjuk, és még egyik eszköz sem lelhető fel a shopban, míg a meg nem újított termékek elkezdtek eltűnni, például a F710.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2013.10.11. 11:46
Most beszéltem a Logi hazai képviseletével, azt mondták, hogy nem is nagyon lesz kisker forgalomban elérhető, csak a honlapon keresztül lesz rendelhető (hogy ez meddig marad így, azt nem tudták megmondani). Néhány webshopban lehet kapni őket horror áron (kb a webshop ár, ami elapból kva drága +5+10 rugó). Szóval nem éri meg. Marad a net. Jövő héten rendelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.10.24. 10:52
G500s borzalom, avagy a hanyatló Logitech!

Nemrég vettem egy G500S egérkét, de nagy csalódás.
Az egész azzal kezdődött, hogy eszem ágában nem volt lecserélni a G500-asomat az S szériára, de (érdekes módon) 3 hónappal a G500s bemutatását követően, 6 hónappal a gari lejárta után tönkrement szegényke, így muszáj volt. Hónapokig vártam, hogy a G500-as bekerüljön a hazai kiskerekbe, de ez nem történt meg. Pár webshopban ugyan lehet kapni, de 30k körüli áron, ami igazán pofátlan ár, tekintve, hogy a G500-ast 12 rugóért vettem anno.
Többször fel is hívtam a Logitech hazai képviseletét, hogy most akkor mi van, de soha nem mondtak semmit, azon kívül, hogy rendeljem mega a honlapjukról, (12k helyett 21990-ért, remek).
Aztán végül a 3. hívásom után csak kinyögték, hogy a "termék" nem került forgalomba a nagykereknél. Remek, "köszönjük Emese".
No maradt akkor a webshop-os rendelés, de ha már futár, akkor gondoltam rendelek hozzá tartalék teflon talpakat, mivel műanyag egérpadon használom, az meg zabálja. És persze külön nem nagyon lehet kapni a G500-hoz tappancsot.
2 szettet rendeltem, darabja 600 forint, és mivel 20k fölött volt a rendelés, ezért ingyenes volt a szállítás.
Eddig jó.

A Logi webshopjában Euróban kell fizetni, így a PayPal-os végösszeg 25200 forint lett. Mondjuk nekem 21999+2*600 még mindig 23190 Ft, de ezt most hagyjuk, 2010 forinton már nem szívom fel magam.

Oké, mondták kb 4-5 munkanap, míg megjön az egér. Jött is, bár a UPS igencsak béna futárszolgálat, végül 3 telefonos egyeztetés után, már majdnem oda jött a futár, ahova kellett volna. Végül persze ez is megoldódott.

No, egér kicsomagolás, itt kezdődtek a bajok. Remélem aki a csomagolást tervezte, már nem dolgozik a cégnél. Mert bár mutatós, de nem egyszerű kibontani, ám az igazán nagy szívás a visszacsomagolásnál van. Több perces művelet, és még az ujjamat is elvágta a doboz, pedig nem vagyok egy ilyen szerencsétlenség.
Oké lépjünk túl ezen, nem a dobozt fogjuk használni.

Az egér. Hát vacak. Az új festése szvsz elég ronda, bár ez ízlés kérdése, ami viszont már nem szubjektív, az a minőség.
Első blikkre csutkára ugyan az, mint a G500, apróbb különbségek vannak, és nem pozitív irányban. Pl az egér oldala ugyan abból az ABS műanyagból készült, mint az előd, de kicsit érdesebb, ami engem zavar. Persze lehet, hogy ez idővel "bekopik", de elsőre zavaró.
Ennél is zavaróbb, hogy a görgőt, ha szabadon futó módba teszem, és erősen megpörgetem, van egy kis ingadozása, amit át is ad a háznak, és az egér egy kicsit "remeg" tőle. A G500-ason ilyen jelenséget nem tapasztaltam, azt akár milyen gyorsan forgattam, vajpuhán pörgött.

Aztán jöjjenek az igazán komoly hibák. Ez pedig a kék fényű LED-ek esete. A G500-as nagyon kis diszkrét darab volt a narancssárga LED-ekkel, ez a kék vény viszont borzalmasan bántó éjszaka, sötétben. Nagyon erős, zavaró. Filmezésnél, játéknál egyszerűen borzalom. Kitolja az ember szemét, olyan iszonyatos "fényszennyezést" produkál, hogy élvezhetetlen tőle a filmezés, játék.
Nem is értem, hogy miért kellett ezt átvariálni (nyilván jobban illik a dizájnhoz), pláne nem értem, hogy ha már pont ezt akarták szétbarmolni, miért nem lehetett bele (ha már "fejlesztett változat" ) színváltós LED-eket tenni. Vagy legalább a fényerőt lehetne szabályozni, hogy éjszaka ne vakítson.
Külön rontja a helyzetet, hogy a DPI jelző ablakocska, és az ABS test között van egy hajszálnyi rés, amin szintén szűrődik kifelé a kék fény. Egyfelől ez ronda, másfelől a G500-on nyoma sem volt ilyen illesztési hibának. Mivel a komponensek láthatóan ugyan azok, valószínű az összeszerelés minősége igénytelenebb, vagy nem tudom.

És akkor a legkomolyabb hiba. Az egéren nem egyforma a jobb és a bal klikk. Sem a nyomáspont, sem a hang, sem az érzet nem egyforma. A bal klikkel minden oké, az a szokásos Logitech minőség, markáns, határozott, reszponzív. Ellenben a jobb gomb puha, halkan kattan, sokszor véletlenül is megnyomja az ember, mert jóval kisebb a nyomáspontja. Olyan érzés, mintha nem is egy típusú mikrokapcsoló lenne benne, hanem két eltérő típus. Vacak.

Az egér egyetlen pozitívuma elvileg a 8200 DPI-s szenzor, ami engem meg pont nem érdekel, mert a régit is, ezt is max 4000 DPI-re húzva használom.

Ahogy így használom, nekem az az érzésem, hogy a Logi ahol lehet próbált spórolni az egérrel. Egy centet itt, egy centet ott.

Összességében ez még mindig az egyik legjobb egér, amivel valaha dolgom volt, és még mindig ver minden mást, amit eddig láttam, de az elődhöz képest nagy visszalépésnek érzem a fenti hibákat. Főleg, hogy az fele ennyibe került.
Persze lehet, hogy csak én fogtam ki egy selejtes darabot, de 25 rugóért minőséget várnék el, nem azt, hogy szarabb, mint az elődje.

Ami a lényeg, nekem jókora csalódás a G500s, és senkinek nem ajánlom, hogy a G500-asát erre cserélje. Én is csak abban bízom, hogy gari időn belül megdöglik, és valami normálisra cserélik, mert ez egy fosch...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!