iPon Hírek

Jön a G.Skill Falcon II-es SSD sorozata

Dátum | 2009. 11. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A G.Skill műhelyében néhány új termék készült el, amelyek között új SSD meghajtókat, valamint egy új, Lynnfield processzorokhoz ajánlott memória csomagot találunk


Új taggal bővül a gyártó PI sorozata

A G.Skill kifejezetten a Lynnfield processzorral ellátott rendszerekhez készítette legfrissebb memóriacsomagját, amelyben PC3-17600-as, azaz DDR3-2200 MHz-en ketyegő modulok foglalnak helyet. A két darab, egyenként 2 GB-os kapacitással büszkélkedő modulhoz Turbulance fan névre keresztelt ventilátor is jár annak érdekében, hogy a modulokból az utolsó Megahertzeket is ki tudják facsarni a lelkes tuningmesterek. Maguk a memória modulok 2200 MHz-es órajel mellett 7-10-10-28-as időzítésekkel működnek, az üzemi feszültség pedig a 1,65V-os határon helyezkedik el.

G.Skill F3-17600CL7D-4GBPIS
A PI sorozatba tartozó 4 GB-os memória csomag F3-17600CL7D-4GBPIS típusjelzéssel kerül a boltok polcaira, az újdonságokra élettartam garanciát vállal a gyártó. A friss termékek pontos ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a G.Skill, a közleményben mindössze annyit említenek, hogy a modulpáros elfogadható áron kerül az üzletek polcaira.

Jönnek a Falcon II-es sorozatú SSD meghajtók is

G.Skill Falcon II SSDA G.Skill a fent említett memória csomag mellett új SSD termékcsaláddal is kedveskedik a felhasználóknak: a Falcon II-es megoldások már képesek kiaknázni a Windows 7 TRIM "algoritmusát", amelynek köszönhetően a fájlok töredezettsége mérséklődik, ugyanis a rendszer optimalizáltan helyezi el az adatokat a meghajtókon, így az újdonságok adatátviteli sebességei is kedvezőbben alakulnak. A Falcon II-es meghajtók elődjeikhez hasonlóan szintén MLC typusú NAND Flash memória chipekből épülnek fel, vezérlésükhöz pedig az Indilinx ECO chipet hívja segítségül a vállalat. Az új meghajtók 128 GB-os és 64 GB-os változatokban kerülnek a boltok polcaira.

A 2,5 hüvelykes formátumú adattárolók 64 MB-nyi gyorsítótárral vannak felvértezve, átlagos elérési idejük pedig valamivel 0,2 ms alatt helyezkedik el. A gyártó állítása szerint a Falcon II-es SSD meghajtók várható élettartama 1,5 millió óra, azaz ennyi időt képesek a termékek meghibásodás nélkül üzemelni. Az új SSD-ke írási sebessége 150 MB/s-os, míg olvasási sebességük 220 MB/s-os értéket képvisel. A G.Skill sajnos ezekkel a termékekkel kapcsolatban sem szolgált ajánlott végfelhasználói árral.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. polarx
2009.11.13. 17:31
csak kérdés a ramokra akkor is élettartam garancia van ha mondjuk fel lett húzva a halál f....ra?! kétlem hogy arra is vonatkozna az élett tartam gar. amúgy nem rossz. reméljük árba is barátságosak lesznek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.11.14. 15:37
miért polarx, miből tudnák megmondani h húztad e
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Azrael
2009.11.14. 15:59
talán mert feketére égett?
És igen húzásra nincsen garancia...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!