iPon Hírek

Jön a legújabb iRex-olvasó, Európába is

Dátum | 2009. 09. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az iRex legújabb e-olvasója 8,1 hüvelykes, karcsú, szögletes és minimalista - de persze e-olvasóknál a hardverek terén viszonylag kevés is az újítási lehetőség. Szoftver téren viszont annál többet nyújt.


A készülék hátulja gyakorlatilag sima fekete műanyag, az eleje matt szürke. Az operációs rendszerben navigálni vagy a készülék bal oldalán elhelyezkedő gombbal, vagy ceruzával lehet - ujjal azonban nem, mivel az érintőpanelt a képernyő mögött helyezték el a láthatósági problémák elkerülése végett.

Ennek köszönhetően a képernyő valóban nagyon szép és kontrasztos is, mentes minden ragyogástól - ellentétben például a Sony érintős Reader-jeivel. A jelek szerint a lapozás is minden eddiginél gyorsabb (egy kicsivel), valamint 90 fokkal el is forgatható a szöveg a képernyőn.

A már említett oprendszer összetettebb a legtöbb más e-olvasóénál: ikonok, menük, számos funkció - bár semmi igazán szokatlan vagy forradalmi, csak épp minden szépen takarosan össze van szedve és kategorizálva. Európába elvileg jövő év közepére érkezik meg. Az itteni ár még kérdéses, bár az USA-ban (ahol októberben bukkan majd fel) 400 dollár ellenében számíthatnak rá.

Rendelkezik természetesen 3G-vel is online könyvesboltok és könyvtárak elérése érdekében, újságokat is olvashatunk vele, valamint számos formátumot is támogat, ePub-tól PDF-en és TXT-n át eReader-ig és Fictionwise-ig. 2GB memóriával szerelték fel, ami a maga kb. 1500 könyvnek megfelelő kapacitásával külön kártyák nélkül is elég lehet jódarabig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibszi
2009.09.25. 11:55
VISSZA A HIRHEZ

hát nem tudom ki hogy van ezzel, de azért egy könyv mégiscsak könyv. Megvan a feeling-je. Ezzel az erővel letöltöm számítógépre és olvasom monitoron és ennyi. Bár imádom a technikai kütyüket de néha úgy érzem ez már kicsit túlzás, kezdve ezzel, folytatva a digitális képkerettel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nucleon
2009.09.25. 13:10
Azért ne hasonlítsd össze a digit képkeretet a e-olvasóval!
Az a képkeret egy hatalmas baromság szvsz...
Viszont egy e-olvasó hiába nem pótolja a könyvet, én is jobb szeretem a könyvet papírformában, nade szép lassan elfogynak a fák a földről.
Meg mégiscsak könyebb egy ilyent vinni magaddal akárhova mint pl 10 könyvet, meg tartani is könnyebb olvasás közben.

A monitoron olvasással meg szintén nem lehet összehasonlítani, hiszen ez látványra sokkal jobban hasonlít a papírra, nincs háttérvilágítása és nem fárasztja a szemet. Nameg nem kell e gép előtt ülnöd hogy olvashass.

Nekem személy szerint nincs semmilyen e-olvasóm, de hamarosan biztos beszerzek egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2009.09.25. 14:31
Én telefonon olvasok. Lehet kreténnek tűnők, de ha számba veszem a könyv mellett egyedül a "feeling" szól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke
2009.09.25. 18:06
Szerzetes, azért ilyen "könyv"-ből nem csak más "feeling", hanem kevésbé vágja haza a szemed, mint a telefon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!