iPon Hírek

Jön a Logitech legfrissebb vezeték nélküli egere

Dátum | 2011. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech egy új egérről rántotta le a leplet, amely kompakt felépítésével és vezeték nélküli kivitelével próbál majd hódítani a piacon. A Wireless Mouse M525 típusjelzéssel ellátott újdonsággal precízen egerészhetünk akár asztali konfiguráción, akár mobil módban egy noteszgépen.


A Wireless Mouse M525-ös modell oldalain a biztosabb, kényelmesebb fogás érdekében gumicsíkokat helyeztek el a mérnökök. Az egér optikai helyett precíz lézeres szenzort alkalmaz, a kényelmes és pontos görgetésért pedig egy „micro-precise” görgő felel. Az új rágcsáló a gyártó Unifying vevőjét használja, amely 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül fogadja a periféria jeleit. Az Unifying vevő egyébként azért is hasznos, mert az egér mellett további 5 Unifying támogatással ellátott egység kezelésére képes, így USB 2.0-s portokat spórol meg nekünk. Maga a vevőegység annyira pici, hogy a noteszgép USB 2.0-s portjából a notebook hordozásakor sem szükséges kivenni.


Az ötféle színben érkező M525-ös modell két darab AA típusú ceruzaelemmel működik, de ezek helyett akár ceruzaakkumulátorokat is alkalmazhatunk. A rendszer a Logitech állítása szerint akár 3 évig is képes üzemelni egy pár elemről, persze az elérhető elem-élettartam nagyban függ felhasználói szokásainktól, azaz attól, hogy napi szinten mennyit használjuk az egeret.


A három év garanciával érkező rágcsáló 39,99 dollárba kerül. Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. pjszilard
2011.10.18. 13:30
Az egér optikai helyett precíz lézeres szenzort alkalmaz

Hoerzekelovel erzekeli a lezert vagy GPS el?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Rigor
2011.10.18. 14:56
"modell oldalain a biztosabb, kényelmesebb fogás érdekében gumicsíkokat helyeztek el a mérnökök. " - nem semmi helykitöltő marhaság! - Mintha ez valami forradalmi innováció lenne. Már kb 10 évvel ezelőtt is gumicsíkokat helyeztek el a mérnökök. A wireless egér meg minek pontos? úgyis van olyan késése ami miatt se játékra, se grafikára nem igazán alkalmas. Amúgy a pici vevőegység meg a 3 évig két elemmel valahogy rettenetes adatátviteli sebességet sejtet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Benny
2011.10.18. 15:13
Nekem az egyel régebbi verzió van már jó ideje (M505) és nagyon megvagyok vele elégedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Rigor
2011.10.18. 15:14
Baromság!

Mindkettőre tökéletesen alkalmas mind a V450 nano, mind az M505, ennek az elődjei!

Az a 3 év meg napi tizen x óra használat mellett se megy le 8 hónap alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tihanyigab...
2011.10.19. 22:44
Néhány Logiteches egérrel kapcsolatos tapasztalatom összegzése után (VX Revolution, VX Nano, Anywhere Mouse, EX110 egere, MK250 egere, M705 Marathon Mouse, M555b Bluetooth) azt kell, hogy mondjam, Rigor állításai közül sajnos csak a "...helykitöltő marhaság" állja meg a helyét.

A lézeres egerek közül egyiknek sincs észrevehető késése, nagyon szép távolságokból el lehet vele egerészni interferencia vagy jelgyengülés nélkül, szédületes adatátviteli sebességgel, napi rengeteg órában súlyos hónapokig. Én a legtöbb fentit grafikai tervezésre használtam, használom.

Ha naponta csak néhány órában használja valaki, akkor simán el tudom képzelni, hogy három évig is elzakatol. A Marathon Mouse nekem egy évig ment a hozzá adott elemekkel napi 6-12 órában szinte folyamatosan...aztán ellopták.

A VX Revolution (szerintem az eddigi legjobb formájú) egerem volt az egyik kezdeti lépése a Logitechnek ebbe az irányba és EGY darab ceruzaelemmel simán hozta a gyártó által megadott 3 hónapot rettenetes nyúzás mellett, plusz elképesztően könnyű volt. A VX Nano két AAA elemmel működik, de azok is fél évig simán kibírták, pedig kikapcsolva nem nagyon volt az egér.

A Nanohoz hasonló az Anywhere, csak kicsivel modernebb. Néhány felülettel tényleg jobban megbirkózik, de amúgy semmi extra, viszont a 225/65R16 felületét nem bírta sajnos sehogy sem, de szerencsére nem az enyém volt és a saját gazdája végezte ki.

A Bluetooth-ost két ceruzaakkuval használom most (középszar IKEA akksik) és egy töltéssel 3-4 hónapig bírja napi átlag 8 óra mellett. Ha már pirosan villog, két hetet akkor is gond nélkül elketyeg, kikapcsolva csak néhány órára van, ha utazik a táskámban.

A Logi-kra jellemző, hogy a szoftver segítségével részletesen beállíthatók, de szoftver nélkül is sok funkciót tudnak OS-től függően.

És sajnos... sajnos a gumicsíkkal is más a helyzet. Kb. 2006-2007 körül kezdték el gyártani az efféle egereket, addig bizony kőkemény műanyag volt majdnem minden egér. Talán néhány trackball szélén lehetett valami gumiszerű, de abban sem vagyok biztos. Viszont volt fényes, meg matt műanyag a mérnökök jóvoltából.

De, hogy negatívumot is említsek, ami igaz a rádiós és a BT egérre is, Wifin keresztül történő másolás közben képes egészen feltűnően beszaggatni a kurzor.

A(z) Unyfing vevőegység egyébként nem rossz cucc, de az "észrevehetetlentől" messze van. Sajnos ha nincs más kilógó rész egy laptopon (pl. akku hátrafelé), akkor nagyon is útban van, főleg amikor táskába kerül a gép.

Erre nagyon jó megoldás a Bluetooth, de hogy miért csak két, gyatra és fárasztó formájú egérbe tették bele a mérnökök?!

Így konklúzióként az a sejtésem, hogy Rigor esetleg összetévesztette a Logitech-et mondjuk a Labtech márkával, mert utóbbi cég képes néha számítástechnikai felhasználásra alkalmatlan perifériákat készíteni. Legalábbis volt szerencsém ilyenhez is a vezeték nélküli trend első hullámaiban és hát... még az Azona márkájú is jobb volt, pedig olyat Azota se láttam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Norrbi
2011.10.21. 00:11
nekem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!