iPon Hírek

Jön a Logitech új, karcsúsított mechanikus billentyűzete

Dátum | 2015. 09. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech egy új billentyűzetet készített, ami mechanikus billentyűivel, RGB LED alapú háttérvilágításával és meglehetősen kompakt felépítésével ezúttal azokat a játékosokat veszi célba, akik szeretik magukkal cipelni számítógépüket egy-egy LAN partyra. Rajtuk kívül persze mindenki másnak is ajánlható az újdonság, ha kompakt, modern, gyors mechanikus billentyűzet beszerzése a cél.
A G410 Atlas Spectrum TKL Mechanical Gaming Keyboard névre keresztelt újdonság több érdekességet is tartogat. Elsőnek mindjárt itt van a kompaktsága, amit annak köszönhet, hogy nincsenek rajta dedikált makró gombok, mint ahogy numerikus billentyűzet sem – utóbbi miatt szerepel a nevében a TKL, azaz TenKeyLess kifejezés.
A rendhagyó dizájnnal rendelkező billentyűzet fedélzetén Romer-G típusú mechanika teljesít szolgálatot, amely a konkurens megoldásokhoz képest akár 25%-kal gyorsabb billentyűlenyomást is biztosíthat, mivel a billentyűnek csak 1,5 milliméternyi utat kell megtennie a nyugalmi állapottól a lenyomási pont eléréséig. A mechanika további pozitív tulajdonsága, hogy rendkívül strapabíró: a Romer-G alapú billentyűk a tesztek alapján akár 70 millió leütést is kibírnak élettartamuk során, ez pedig akár 40%-kal hosszabb élettartamot is jelenthet a riválisok mechanikáihoz képest.
A kompakt billentyűzet RGB LED alapú világítást kapott, a világítás színe és fényereje pedig billentyűnként módosítható, így minden játékhoz egyedi profilt hozhatunk létre – minden egyes billentyűnél 16,8 millió színárnyalat közül választhatjuk ki a megfelelőt. Ehhez csak a Logitech Gaming Software telepítésére és használatára van szükség. A termék egyébként Logitech Arx Control támogatást szintén kapott, így az ingyenes mobilapp jóvoltából Android vagy iOS alapú mobileszközünkön hasznos információkat jeleníthetünk meg játék közben – egyebek mellett a PC különböző paramétereinek alakulását is nyomon követhetjük. A billentyűzethez természetesen kivehető Arx Control dokkoló is jár.
Az új klaviatúra a helytakarékos kivitel miatt ugyanazon az asztalon nagyobb mozgásteret kínál az egér számára, mint a hagyományos példányok, ami az alacsony DPI beállítással játszó gamerek számára rendkívül jól jöhet. Noha dedikált multimédiás gombok nincsenek az újdonságon, azért a multimédiás lejátszást segítő funkcióbillentyűk most is helyet kaptak a kínálatban, sőt, a Windows gomb gyors letiltását segítő billentyű sem hiánycikk.
A két év garanciával érkező újdonság 390,5 milliméter széles, 185,2 milliméter magas és 35,5 milliméter mély, tömege pedig kábellel együtt is csak 830 gramm. A termék 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.
A Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszerekhez passzoló G410 Atlas Spectrum októbertől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, listaárát pedig 47799 forintban határozták meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Asagrim
2015.09.29. 17:09
TKL billentyűzetnek túl széles, több mint egy tucat makró gombot el lehetett volna helyezni ennyi helypazarló design elem között.

A 48k ár meg röhej.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. thestock
2015.09.29. 18:43
A műanyag az egy komoly és fontos dolog nekem nincs nagy hely az asztalon,így az ilyen bazári mókák szóba se jöhetnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hengelhoff...
2015.09.30. 08:00
Magyarul sem tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim henge...
2015.09.30. 08:38
Elvétve találni nem magyar, de 105 gombos ISO billentyűzet verziókat magyar webshopokban, ezek általában német vagy brit kiosztásúak, és legalább minden gomb a helyén van, szóval magyarként használhatóak.

Azt viszont nem tudom megérteni, hogy a nemzetközi piacra szánt billentyűzetek miért ANSI, avagy amerikai angol kiosztásúak, ha az amcsikon kívül szinte mindenki ISO-t használ. Igazán gyárthatnának nemzetközi piacra 105 gombos ISO billentyűzetet alapból, és akkor sokkal több billentyűzetből lehetne magyar variáns (is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. atti2010
2015.09.30. 08:46
Nagyon tetszik csak a cerka is fogott rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2015.09.30. 08:55
A numpad újabban hol marad a billentyűzetekről? Oké hogy gaming meg sniper meg predator, de nem hiszem, hogy a numpad tényleg annyira fölösleges dolog lenne az ilyen usereknek. (természetesen lófasz szabványt se követ az elrendezés)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Terro...
2015.09.30. 09:05
Márpedig játék közben halál felesleges a numpad egy hagyományos elrendezésű billentyűzeten. Mégis mivel akarnál ott bármit is megnyomni, ha a bal kezedtől jelentős távolságra van, a jobbal meg az egeret fogod?

A numpad elhagyásával nyert asztalterület meg nagyobb - és ami sokkal fontosabb természetesebb, kényelmesebb - mozgásteret ad az egérnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror Asagr...
2015.09.30. 09:07
Eh jó, de gondolom a billentyűzetét senki nem használja csak és kizárólag játékra. Aztán ugye egy über gaming monitor jelenléte eleve feltételezi azt is, hogy nem egy 60 centi széles irodainak hirdetett ikea asztalnál ülsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. atti2010
2015.09.30. 09:17
Számtalan billentyűzet van numerikus paddal vagy anélkül, mindenki választhat kedvére de nekem pont így felelne meg mert közvetlenül mellettem van egy másik gép és mindig összeakadunk a hely hiánya miatt, a numerikus részét meg megették a molyok mert nem használjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Terro...
2015.09.30. 09:22
60 centis IKEA asztallal mi a gond? De jó, tegyük fel, hogy 2 méteres LINNMON-ALEX asztalom van, és gamepadot használok játékra. Online felületen néha meg kell állni chatelni is. Ilyenkor jó, ha a gamepad mellett egy olyan billentyűzet van, amin csak a betűk vannak, mert gamepad - billentyűzet - egér felállásban már szét kellene tárnod a kezeidet, hogy mindet használhasd.

Szóval döntsd el, hogy az alábbi képen melyik verzióban kell kevesebbet terpeszkedni, melyiket kényelmesebb használni:Jó, ez most nem konkrétan a TKL gamer billentyűzet szükségességére volt példa, hanem egy másik példa arra, hogy milyen egyéb esetekben hasznos, ha nincs helypazarló numpad.

Lényeg a lényeg, bőséggel van olyan helyzet, ahol előnyösebb a numpad nélküli billentyűzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror Asagr...
2015.09.30. 09:34
140 centi széles az asztal, rajta a haf-x, egy 27-es monitor, két oldalán a hangszórók, és ezzel konkrétan ki is töltöttem az egész szélességét az asztalnak. Ehhez képest a monitor előtt eltér a notebook, amiről most munkaidőben írok, egy teljes szélességű billentyűzet és az egér is. Szóval az, hogy helyet takarítasz meg a numpad elhagyásával, azt én inkább úgy értelmezem, hogy anyagot spóroltak meg a numpad elhagyásával...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Terro...
2015.09.30. 09:41
Inkább úgy értelmezd, hogy nem kapsz gerincferdülést, ellenben ha a könyökeidre támaszkodva 10 éven keresztül kijjebb tartottad a jobbat mint a balt, hogy megfelelő mozgásteret adj egy alacsony DPI-re beállított egérnek minden irányba akkor igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!