iPon Hírek

Jön a nagyobb érintőképernyős Eee-netbook

Dátum | 2009. 07. 14.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Az Asus mérnökei nem igazán kapkodták el a dolgot, ugyanis a cég már januárban bemutatta a 8,9-hüvelykes T91-et, de csak ebben a hónapban fog a boltok polcaira kerülni, rögtön több változatban is.

Azonban nem csak a T91-gyel, T91A-val és T91GO-val jelentkezett a vállalat, mint érintőképernyős, forgatható kijelzőjű netbookkal, hanem a T101H-val, ami - a nevéből adódóan - nagyobb, 10,1-hüvelykes, 1024 x 600 pixeles maximális felbontású megjelenítővel rendelkezik (hozzátesszük, a 8,9-es változat is ugyanilyen felbontásra képes). A legfrisebb információk szerint a Nagy-Britanniában forgalomba kerülő változat a T91-ben látott 1,33 GHz-es Intel Atom Z520-at kapja, ami mellett egy GMA 500 grafikus vezérlő szolgál. Memóriából 1 GB-ot, háttértárolóként pedig egy 16 GB-os SSD-t illetve egy szintén 16 GB-os kapacitású SD-kártyát kapott.


A másfél kilogramm tömegű laptop tartalmaz egy 802.11b/g/n-képes WiFi-interfészt, Bluetooth-vezérlőt, GPS-t, 3G-modult, 0,3 megapixeles webkamerát és egy digitális TV-tunert is. A tápellátásról egy lítium-polimeres akkumulátor gondoskodik, mellyel 5,4 órás működési idő érhető el az AsusTablet.com értesülései szerint, ugyanannyi, mint a T91-gyel. Még fontos megjegyezni, hogy a LED-háttérvilágítású kijelző támogatja a multi-touch technológiát is, aminek segítségével egyszerre több ujjal is vezérelhetjük a gépet.


Az ASUS UK szerint a szigetországban az Eee PC T101H augusztus végén, vagy szeptember elején fog a boltokba kerülni fekete és ezüst színekben, Windows 7 operációs rendszerrel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!