iPon Hírek

Jön a Sapphire eddigi leggyorsabb Radeon R9 390-ese

Dátum | 2016. 05. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Sapphire egy különleges videokártyát készített, amely a Radeon R390 TOXIC nevet viseli, különlegessége pedig az, hogy komoly órajel-emelésen esett át, így a Sapphire eddigi leggyorsabb Radeon R9 390-es videokártyájának tekinthető.
A nyomtatott áramköri lapon a már jól ismert Grenada GPU teljesít szolgálatot, amely 28 nm-es csíkszélességgel készül. Ez a grafikus processzor 2560 stream egységet, 160 textúrázót és 64 renderelő egységet állíthat csatasorba, a 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával pedig 512-bites adatsínen keresztül tartja a kapcsolatot. A melegedő komponensek fölé ezúttal egy nagyméretű alumínium hűtőlap került, ami a nyomtatott áramköri lap minden fontosabb részegységét lefedi, azaz a memóriachipeket, illetve VRM áramkör komponenseit is hűti. Plusz a NYÁK merevítéséről is gondoskodik, hiszen egy viszonylag vastag lapról van szó. A GPU a referencia modellekkel ellentétben már nem 1000 MHz-es, hanem 1120 MHz-es órajelen ketyeg, viszont a GDDR5-ös memóriachipek megúszták a tuningot, így a már megszokott 6 GHz-es effektív órajelen dolgoznak. A megfelelő hűtőteljesítményt egy egyedi tervezésű, hőkamrás talpazattal ellátott videokártya hűtő biztosítja, amely 8 milliméteres átmérőjű hőcsövekkel, illetve két hűtőtömbre osztott alumínium lamellákkal vezeti el a termelődő hőt. A hűtőtömb fölé három darab ventilátort szereltek, amelyek egyenként 100 milliméteres átmérővel bírnak. A videó kimenetek között két dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik.
A Sapphire Radeon R9 390 TOXIC a jelenlegi információk szerint csak Ázsia egyes részein válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság listaára pontosan hogyan alakul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Jakeluhrs
2016.05.02. 19:51
Véletlen Gerendát olvastam és lestem, hogy mi van? Aztán láttam, hogy Grenada

Nem lesz sok vásárlója ennek a kártyának mivel már a Polarist várja mindenki aki piros kártyára van kiéhezve. Nem is értem, hogy miért erőlködnek még mindig a gyártók?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2016.05.03. 08:08
Nem itt lesz kapato
Hitmanhez ez a legjobb kártya az 1120 jo csak tul gyorsan jon az uj generácio
De ahova szánják ott nem egyhamar lesz Polaris
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!