iPon Hírek

Jön a tízezer forintos Panasonic tévé

Dátum | 2009. 07. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A vállalat ezért azt tervezi, hogy 50 dolláros tévéket, 100 dolláros légkondicionálókat és 200 dolláros mosógépeket fejleszt ki, amelyek egyrészt szerényebb tudásúak lesznek több száz vagy ezer dolláros társaiknál, másrészt képességeiket hozzáigazítják az egyes helyi piacok igényeihez. A japán nagyvállalat vezetőinek a Nokia példája lebeghet a szeme előtt, amely évekkel ezelőtt elkezdett egyszerű, olcsó telefonokat gyártani, amelyekkel meghódította a szegényebb országok vásárlóit. A Panasonic arra számít, hogy 2013-ra a feltörekvő országok lesznek a fő tengerentúli piacai, megelőzve az USA-t és Európát. Ezeken azonban a kisebb helyi márkák gyártóival kell versenyeznie, amelyek megtanulták, hogyan érhetnek el profitot olcsó - pestiesen szólva sokszor gagyinak minősíthető - termékeiken.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. dlaccc
2009.07.10. 08:51
VISSZA A HIRHEZ

Nah Panasonic se ül a babérjain, jó elgondolás. Csak nehogy a minőség lássa kárát az olcsóságnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.07.10. 11:46
E kérdés sokkal nagyobb kaliberű annál, mint amilyennek első olvasatban kinéz.

Prémium kategóriás vagyonú vevők számára prémium kategóriás áron előállítani prémium kategóriás termékeket, hát az nem a legnehezebb mérnöki-, pénzügyi- és politikusi feladat.

Csillagászati pontosságú órád már több száz évvel ezelőtt is lehetett, ha király voltál, vagy annak csillagásza.

Ehhez mindössze sok pénz, birka türelem, és hozzávetőlegesen triviális fizika tudomány kellett.

Az igazi poén az, hogy ma gyakorlatilag mind a 6-7 milliárd embernek lehet kvarc pontoságú órája, és a többségnek van is.

Ehhez viszont fejenként néhány dollár kellett, viszont nagyon nem triviális matematika és fizika, ami nélkül nincs kvantummechanika, ami nélkül nincs félvezető, ami nélkül nincs a karodon könnyen elhelyezhető méretű kvarc pontosságú óra.

Világ legnehezebb feladata MINDENKI-nek enni adni, mindenki karjára órát adni, és adott esetben mindenkinek TV-t és laptopot biztosítani.

Evésről jut eszemben, hogy nagyon értékeltem e honlap gazdáit, amikor a Máltai Szeretetszolgálat 1%-os hirdetését szerepeltették. Kereskedelmi honlapot az önzetlenség terjesztésére használtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2009.07.13. 13:17
10ért veszek, ha nem a LG/Samsung minőséget hozza az LCD/Plazma terén, hanem a jó Panát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!