iPon Hírek

Jön a Transformers Universe béta

Dátum | 2011. 08. 09.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A tervek szerint 2012-ben jelenik meg az ingyenesen játszható böngészős játék, a Transformers Universe. A fejlesztő, a Jagex szerint hamarosan elkezdődhet a béta teszt.

Jelenleg ötvenöt fős csapat dolgozik a Transformersen, de ez a szám hetvenre fog nőni. A projekttel kapcsolatos papírokat februárban írták alá, és a munka jelentősen felgyorsult az utóbbi 3-4 hónapban, így a játék összesen 23 hónapot kapott, hogy elkészüljön; ez az idő igen ambiciózusnak tekinthető az MMO-k világban.

A játék a RuneScape motor módosított változatát használja, a fő producer Kris Jones szerint grafikai szempontból ez lesz a következő lépcsőfoka a böngészős játékoknak.

A Transformers Universe vizuálisan és témáiban is merít a legújabb rajzfilm sorozatból (Transformers: Prime – The Animated Series), de nem csak ahhoz lesz köthető, mert az alkotók szeretnék ha az első generációtól kezdve minden hatással lenne rá.

A franchise tulajdonosa, a Hasbro nagylelkűen mintegy 11000 karakter feldolgozását engedélyezte az alkotóknak.

"Persze nem festhetjük Optimus Prime-ot rózsaszínre" – nyilatkozta Jones. "Vannak karakterek, akiken nem alakítunk, olyanok lesznek, amilyenek mindig is voltak."

Az átalakulásoknak nagy szerepe lesz a harcokban és a közlekedésben is, de hogy ez utóbbi pontosan hogy fog kinézni azt egyelőre nem tudjuk. Viszont vicces belegondolni, hogy két játékos megbeszéli, hogy találkoznak X helyen, a vadászgép ott van 10mp múlva, a tank pedig még épphogy csak elindult.

A karaktereinket mi magunk rakhatjuk össze, így a lehetőségeink elég tágasak lesznek. Motor, sportkocsi, tank, terepjáró, mindenkinek megvannak a személyes preferenciái, ezért a fejlesztők igyekeznek minél többféle lehetőséget biztosítani. Mivel a munkálatok még javában folynak, Jones pontos számokkal még nem tudott szolgálni a járművekkel kapcsolatban. Az biztos, hogy változatosságban nem lesz hiány, mert maguk a fejlesztők is nagy Transformers rajongók, és tisztában vannak a célközönség igényeivel. A járművek jó alapot fognak képezni a fejlesztésekhez, kiegészítőkhöz az elkövetkezendő években.

A harc csapatközpontú lesz, a különböző kasztok együttműködésén alapul. A kasztok (egyelőre még nem tudni, milyenek) a járművekhez lesznek szorosan köthetőek. Kasztunk meghatározza majd, milyen járműveket választhatunk.

Jones szerint a játék hangvétele alapján a felnőttekhez szól, és a történetek szálai hosszúra nyúlnak. "A legújabb rajzfilmsorozatban gyerekek is szerepelnek, nálunk ilyen nem lesz." A TU elsősorban azokat célozza meg, akik a 80-as években a Transformersen nőttek fel, de a fejlesztők azért szeretnék ha az újabb generáció is rákapna valahogy. Hát... sok sikert hozzá, mert ez így elég ellentmondásos.

A "filmek jobbak, vagy a sorozat" kérdésben a producer nem állt egyik oldalra sem, szerinte mindegyik klassz, bár ha választania kellene, az új rajzfilmsorozatot mondaná.

Jonesnak sok robotja volt, többek között Megatron és Galvatron is. Kedvence robotja autóvá és repülővé is tudott alakulni, ezzel két legyet ütött egy csapással.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. bigtbk3
2011.08.09. 17:53
Runescape engine 2012-ben gg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. micu13
2011.08.09. 19:06
ingyenesen játszható böngészős játék

Akkor miért kéne bele CryEngine 8.0?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Flegeton
2011.08.09. 21:11
Runescape engineből csak ezt ismerem.: http://www.youtube.com/watch?v=gWhX_amzkt4
Azért ennél mégis csak szebbet kellene.
Nem tudom mit tudnak alkotni játékélményben. Jó ötlet a TF világ feldolgozása, de sok mindent lehetne még bele tolni. Lehetnének akár végtelen számú karakterek. Csinálni kellene egy szép karakterszerkesztőt (hasonlót mit a darksporeban).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kange
2011.08.10. 07:49
Egyszerűen nem értem, hogy ilyen Projecthez miért nem a Unity-t használják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. JackFeryll
2011.08.10. 08:42
Ennyire semmitmondó teasert még nem láttam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Malebolgia
2011.08.10. 09:38
Ez gagyi.Egyrészt böngészős.Hát annak a dizájnernek is csak a dollárjelek lebegtek a szeme előtt, úgy hogy érte max a titkárnőt kelljen baszogatnia,de a dolgoznia ne kelljen.Ennyi minőségi anyagból amit eddig kiadtak ez a várhatósági faktor : -10/10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vecsei321
2011.08.10. 21:48
miért csak böngészős?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!