iPon Hírek

Jön a Windows 7, de mi lesz a Vista-val?

Dátum | 2009. 05. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows 7 RC változata alig egy napja érhető el a nagyközönség számára, ám már most azon tűnődnek egyes források, hogy mi lesz október után a Vista-val, amikor a Windows 7 végleges verziója piacra kerül.

A Microsoft ázsiai Windows részlegének vezetője, Richard Francis egy meglehetősen furcsa nyilatkozatot adott az IDG News-nak a Windows Vista jövőjével kapcsolatban. Mr. Francis szavai arra engedtek következtetni, hogy a Microsoft a Windows 7 megjelenését követően a Vista-t gyorsan el fogja tűntetni a piacról. A kijelentés furcsa fogadtatásra lelt, ám a feltételezés nem volt hosszú életű, ugyanis megérkezett a hivatalos álláspont a Windows Vista távolabbi jövőjét illetően. A Microsoft szóvivője szerint Mr. Francis kijelentései nem fedik a valóságot, ugyanis a vállalatnál a szabályok szerint egy-egy operációsrendszernek a forgalmazását a szoftver megjelenését követően 4 évig folytatni kell, ez vonatkozik a Windows Vista-ra is. Mivel a Vista 2007 januárjában indult hódítónak éppen nem nevezhető útjára, így az operációsrendszer várhatóan 2011 januárjáig forgalomban is marad.

A Microsoft elmondása szerint a különböző változatok esetében különböző forgatókönyvek szerint járnak majd el. A Vista Home Basic, Home Premium és Ultimate kiadások a kereskedelem fő áramából 2012 április 10-én kerülnek majd ki, ezzel együtt a Vista Business és Vista Enterprise, azaz az üzleti verziók 2017 április 11-ig lesznek támogatva.

Az elemzők véleménye szerint a Windows 7 esetében már jó eséllyel nem kell tartani attól a rendkívül negatív fogadtatástól, amelyben megjelenésekor a Windows Vista részesült. Tény, hogy a Windows 7 eddig jó operációsrendszer benyomását keltette, ám hogy a végleges változatot miként fogadják a felhasználók, és a cégek, akik mellesleg nagyon ellenségesen kezelték/kezelik a Windows Vista-ra való váltás kérdését, az egyelőre rejtély.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Seb3s
2009.05.06. 14:05
Fontos kérdés:
utorrent fut a win 7 en? Ha igen akkor lehet ma felrakom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djspill
2009.05.06. 14:19
Fut
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. frail007
2009.05.06. 14:33
Már 5. hónapja használom a windows 7 32bit Build 7000-et. Folyamatos használat alatt van és nem volt még vele semmilyen komolyabb bajom. Nem volt olyan program ami nem indult el (igaz a daemon tools-t nem próbáltam-magic iso-t használok).
Teljesen megvagyok elégedve az új os-el. Mindenképpen ajánlom a kipróbálását.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. greganka
2009.05.06. 15:53
én egyedül azért nem váltok még rá mert nincs magyar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2009.05.06. 16:16
Vista utan jon az immar istenbizonyszupi Win7-rol mindig a gyermekkorom naiv igeretei jutnak eszembe.

Atlagos mozgekonysagu diak voltam, de az akkor osztalyharc jegyeben utaztak ram, es en az ilyenekert a tarsaimtol elteroen rendszeresen intot kaptam.

Vista korszakomban megigertem edesanyamnak, hogy jobb leszek, es nem hozok intot. Ma mar persze tudom, hogy edesanyam tisztaban volt az osztalyharc lenyegevel es igeretem betartasanak korlataival.

Win7 korszakom aztan az en olvasatomban az igeret pillanataban bekovetkezett, de masnap (talan csak harmadnap) mar hoztam is az ujabb intot.

Marketing szakembereket megszegyenitve magyaraztam edesanyamnak, hogy az ujabb intot csak azert hoztam, hogy NAGYOBB LEGYEN A KONTRASZT HATAS AZ UJ JOBB KORSZAKOM ES AZ AZT MEGELOZO ROSSZ KORSZAKOM KOZOTT.

Nekem mindig ez jut eszembe arrol, hogy miert is irtak meg es forgalmazzak a Vista rendszert.

Hogy vegre legyen valami, amihez kepest tudnak jobbat irni es kibocsajtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!