iPon Hírek

Jön az AMD Neo, de nem törődik az Atommal

Dátum | 2009. 01. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Hamarosan érkezik a gyártó új üdvöskéje, ám előzetes várakozásokkal ellentétben nem egy Atom-riválisról van szó, hanem egy drágább, gyorsabb, energiaéhesebb példányról, név szerint a korábban már megszellőztetett Yukon-platformra épülő Athlon Neo-ról.

Az AMD jelenlegi felhozatalához képest ez egy szép előrelépést is jelent, tekintve, hogy ez egy kisebb, médiaközpontú darab, amit ATI Mobility Radeon HD 3410-el kombinálnak - és így elvileg egy igen szép teljesítményre képes egységet eredményez, akár 1080p-s videólejátszással is.

Az Atomhoz azonban ennek semmi köze, és nem is arra tervezték, hogy azzal szálljon versenybe; ehelyett sokkal inkább úgynevezett "ultravékony" laptopokhoz szánják, amelyek - állításuk szerint - remekül ellesznek valahol félúton az olcsó netbookok és a drága ultrahordozhatók között.

Elsőként a HP jelentette be, hogy forgalomba fog hozni egy Neo-alapú nem-netbookot (ez a dv2-es lesz, 4GB RAM-al, 500GB HDD-vel, $6-800 körüli áron) - de hogy az ilyen gépek mennyire terjednek majd el, és hogy valóban egy újabb, külön kategóriát alkotnak-e, az még a jövő zenéje.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.01.06. 16:32
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2009.01.06. 18:27
Ez mind nagyon szép. Örülök neki, hogy grafikusan ilyen erős az atomos rendszerekhez képest, de ha csinálnának egy olcsóbb 350-400 dollár körüli változatot fele rammal, és fele merevlemezzel, esetleg HD3200-zal, az tényleg nem lenne rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.01.06. 20:22
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a későbbiekben sem kívánnak az Atomnak ellenfelet állítani? Ha így tesznek és több potenciális netbook vásárlónak megtetszik az AMD hozzáállása, akkor igen csak rövidre zárhatják a netbook őrületet. Gondolom az Intel sem fogja annyira erőltetni az Atomot, miután múltkor panaszkodtak rá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!