iPon Hírek

Jön az Apple iWatch?

Dátum | 2013. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Ipari források beszámolója szerint az Apple új, innovatív eszköz dizájnjának tesztelésén dolgozik, ami kivitelét tekintve óraszerű felépítéssel rendelkezik. Korábban már számos forrásból olvashattunk olyan pletykákat, amelyek azt állították, hogy a jövő nagy dobásai az okos órák lesznek - a jelek szerint az Apple komoly szerepet vállalhat ezen a területen is. Az Apple szakemberei az innovatív eszközzel kapcsolatban már megkezdték a tárgyalásokat a Foxconn illetékeseivel. Maga a Foxconn már aktívan dolgozik viselhető okos eszközök gyártásán: a neves bérgyártó több vállalattal is együttműködik ebben a témakörben. A Wall Street Journal illetékesei szerint a Foxconn műhelyében a vállalat mérnökei jelenleg azon dolgoznak, hogy a viselhető eszközökhöz használt kijelzőket minél energiahatékonyabbá varázsolják. Ez azért lényeges, mert egy óra méretű okoseszköz esetében nagyon kevés hely áll az akkumulátor rendelkezésére, így annak kapacitása limitált, vagyis rendkívül okosan kell bánni az akkumulátoridővel. Az Apple már egy ideje vizsgálja a viselhető okos eszközök koncepcióját, így nem meglepő, hogy olykor-olykor felbukkan a téma. A korábbi pletykákat kevesen vették komolyan, ám a friss értesülések szerint az Apple már tényleg készül az okos órák korszakára: a cég több olyan szakembert is szerződtetett, akiknek vannak tapasztalatai a témában. A Bloomberg értesülései szerint márszázan dolgoznak az új terméken: dizájnerek, mérnökök és programozók. Egyes pletykák szerint a kész termék hajlított üvegből lesz és az iOS mobil operációs rendszer futtatására is képes lesz - itt valószínűleg karcsúsított iOS-re kell gondolni. Egyes befektetők az okos órákban hatalmas lehetőségeket látnak: szerintük az okos órák a jövőben az okostelefonok helyét is átvehetik a piacon. A fenti értesüléseket egyelőre sem az Apple, sem a Foxconn nem kívánta kommentálni, de ez aligha meglepő.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. dfsz34
2013.02.13. 10:16
Utána jöhet az Apple napszemüveg, Apple akkus borotva és a hasonló rendkívül fontos cucc megdizájnolva és a megszokott árszinten.

Viccet félrtetéve, ha tényleg csinálnak valami eredetit, akkor ok, de ha megint az lesz, hogy lemásolják a meglevő technológiákat csak megdizájnolják meg lecserélik az androidot iOS-ra, ja meg beperelnek minden jelenlegi szereplőt ezen a piacon, akkor ne csodálkozzanak, ha sokan fognak köpködni.

Sajnos, eljutottunk ide, hogy az Apple a nagy innovátor imidzséből átment a nagy beperlőé és csatlakozott azon gyártókhoz, akik minimális módosítgatásokkal adják el újra meg újra ugyanazt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Balucsek
2013.02.13. 10:53
Hát nem tudom én az okos órában nem látok annyi rációt, mint egy okostelefonban. Max egy-egy húzós vizsgán szívesen kipróbálnám egy kiszerelt polár szűrő réteggel és neki megfelelő polárszűrős szemcsivel de már a legtöbb mobil is azzal küzd, hogy a vásárlók többsége nagynak érzi mobilnak, okos eszköznek meg kicsinek mert nem lehet rajta normálisan olvasgatni netezni. Ezt most egy még kisebb eszközre ráerőltetni szerintem halott ügy szerintem, mert annak nincs értelme hogy mindkettő nálam legyen és az órán olvasok mobilon írok üzit, az óra meg önmagában egy virtuális billentyűzethez is kevés, így az "újdonság" varázsán túl (már amennyire a több tucat meglévő mellett az lehet még az apple órája) szerintem nem lesz nagy jövője.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. vlac
2013.02.13. 11:09
Androidos smartwatch már van. Használnám is, ha nem 20-30k-ba kerülne. Kényelmes pl, hogy nem kell kivenni zsebből a telefont, hogy számot váltsak zenehallgatás közben, mert megtehetem az órán. De ugyanígy hívást is lehet fogadni pl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. kivagyoken
2013.02.13. 12:02
Iwcpaper-t várom, miközben a nagy dolgomat intézem pl kormányzati híreket olvashatok rajta vagy egy adott iletőről adot képet megjeleníthetek .
A dolgom végezte után meg kicsit boldogabb is lennék
Megoldhatnám újságpapírral is de attól kipirosodik a bőröm
Viccet félretéve ha jól emlékszem a Google már előállt egy okos szemüveggel, azt még használnám is jó ötlet.
karórát már vagy 15 éve nem hordok, a telefonom egyenlőre minden ilyen igényemet kielégíti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. j.panzer
2013.02.13. 12:10
Ha fizikailag jól fog kinézni, nekem kell.

Évek óta keresek egy olyan órát, ami legalább egy Telememo-s óra tudásával bír. Már maga a Casio sem nagyon gyárt ilyet, amit meg mégis, az hányinger ronda.
Nekem kell valami, ami a kezemen van, nem tudom elhagyni, nem lopják el, (nem merül le 8óránkén) és képes tárolni a kontaktjaimat.
Nagyon várós (hát még ha vízálló lenne).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. mocsok92
2013.02.13. 12:37
megvan mi hiányzott a tyúkszaros kis életünkből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. HeverAdam
2013.02.13. 12:39
Ez is lesz majd kb. 200.000 forint körül Az Apple-től ez kitelik, hogy nyalnák ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. j.panzer
2013.02.13. 12:49
A mostani órá(i)mhoz képest az a 200 rugó nem sok érte, ha mindazt tudja amit fentebb felsoroltam...

Próbáljuk kerülni azokat a szavakat, amiket mások félreérthetnek. Én értem, hogy mire gondoltál, így módosítottam a végét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. YellowFlas...
2013.02.13. 13:25
Drága j.panzer. Tudod, nem mindenki költ ennyit órára... The End.

Finomabban, azért mert számodra egy termék nem fontos másnak még lehet. A te holmijaidat sem becsmérli senki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. TheRealTsL
2013.02.13. 13:25
Örülünk neki, hogy neked ilyen cuccaid vannak, csak nem teljesen világos mi volt szándékod ezen információ megosztásával...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. carraroxt
2013.02.13. 13:51
Én sem igazán látok benne nagy fantáziát, ugyanakkor megértem, ha az Apple bízik a sikerben.

Felejtsd el az apple terméket használók sértegetését! Ez nem az a fórum, ahol tolerálva van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. pepeno1
2013.02.13. 14:14
iHotWaterReinvented:
http://getpebble.com/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. carraroxt
2013.02.13. 14:42
pepeno1 Ez jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. vlac
2013.02.13. 15:17
A Pebble még elég újnak számít, Sony smartwatch van már régóta és itthon is kapható.
http://www.sonymobile.com/us/products/accessories/smartwatch/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Szaszyka
2013.02.13. 15:20
j.panzer miatt most majd az Apple felemeli az órája árát 2millára, nehogy olcsóbb legyen már egy szaros Rolexnél
A Jaegert meg majd jól beperli, hogy az Apple-től lopta a Reverso formatervét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. alfoldi
2013.02.13. 15:27
Ezek után meg majd jön az ikenyérpirító, imosógép, ikonzervnyitó, horror áron marketing-média manipuláltaknak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. j.panzer
2013.02.13. 15:29
A kommentem lényege az volt, hogy nem érdekel az ára. Ha a kinézete (és a mérete), valamint a tudása megfelel, instant buy. (Pedig nem vagyok apple fan, sokkal szívesebben viselnék egy G-shock okosórát, ami megfelel az elvárásaimnak, csak hát a casio mostanában visszafelé fejlődik...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Cannapeace
2013.02.13. 18:24
Én azt várom mikor dobják piacra az okos WC papírt már túl egyhangú a sima butított verzió
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. carraroxt
2013.02.13. 18:41
carraroxt 11 Ha úgy tetszik nyugodtan értheted a nem tudatos vásárlói magatartás kritizálásának (ha neked sértegetésnek tűnt akkor sajnálom, hogy magadra vetted) is. És azt hiszem abban nyugodtan kiegyezhetünk, hogy az Apple elég keményen (és kétség kívül nagyon profin) épít az ilyen vásárlókra. Természetesen nem ő az egyetlen, de az egyik legkirívóbb példaként jogosan lett szerintem feltüntetve. Üdv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Cannapeace
2013.02.13. 18:42
iWC papír ami érzékeli ha szorulásom van és akkor ki adja a barna hangot amitől a belek ellazulnak és megkönnyíti a kábel fektetés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.02.14. 08:23
Szerintem az is lehet tudatos vásárló aki Apple terméket vásárol. Mindenhol vannak olyan emberek, akik azért vesznek meg valamit, mert divattermék. A nők nagy része azért hord leggingst miközben befagy a ..., mert az a divat.

Emberi természet, amely nem változtatható. Viszont van aki azért veszi az Apple terméket, mert jó a munkájához, megszokta már a rendszert, és könnyedén tudja használni, valamint több apple terméke is van, ami hibátlanul kommunikál egymással.

A legtöbb ember aki iZombizik meg ilyenek szimplán csak irigy, vagy megy a csürhe után, vagy fogalmas sincs a termék előnyeiről, mert azt hallotta a szomszédtól, hogy az rossz.
Drága? Drága, de mihez képest? Hardveresen drága? Igen ha csak a hardvert nézem drága, de ha a szoftvert is nézem hozzá, akkor már javul az összkép.

Épp a múltkor példálóztam, hogy a konzol vásárlók is ugyanolyanok akkor, mert ők is elavult régi hardvereket vesznek, amik feleannyit nem érnek, mint amennyiért dobálják őket. Ellenben a rajtuk lévő szoftver, a jó optimalizálhatóság miatt mégis toppon vannak.
Nem árt átgondolni ezt az egészet, mielőtt bárkibe is belekötsz, mert ahogy minden emberbe, úgy biztosan beléd is beléd lehet.
Mindenkinek egyéni szíve joga, hogy mire szórja a pénzét. Ha neki örömet okoz, hogy almája van legyen, ha neked meg az okoz örömöt, hogy samsungod és/vagy androidod, akkor te pedig azt vedd, de ezért nem kell fújjolni a másikra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. carraroxt
2013.02.14. 10:29
Mégis mire ez a sértődött hisztizés? Talán írtam olyat, hogy az Apple szar? Vagy drága? A Samsung telefon meg pláne nem tudom honnan került elő...
Ha már egyszer vitát kezdesz, legalább legyél tárgyszerű!
Szóval maradjunk csak annyiban, hogy én az Apple célközönség nagy arányban nem tudatos vásárlókból álló mivoltára tettem egy tényleg nem kedves megjegyzést, és mellé megjegyeztem, hogy az Apple nagyon módszeresen épít erre a vásárlói csoportra (végül is az ő kötelességük a profit termelés, így érthető is). Amennyiben ezzel az állításommal nem értesz egyet, akkor nyugodtan moderáld újra, de légyszi, ne adj egyéb kijelentéseket a számba! Kösz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.02.14. 10:42
Tekintve, hogy a megnyílvánulásod arra hegyeződött ki, hogy aki apple-t vesz az kis híján retardált, ebből visszavezetve az egyenletet elég könnyen kijön az, hogy szerinted az apple, ahogy te fogalmaztál sz@rt gyárt.

A samsung és az android csak egy példa volt, lehetett volna akármi helyette, de látványosan a samusok utálnak mindent ami i betűvel kezdődik. Ne vedd támadásnak, csak egy kijelentés volt.

Mellesleg nem vitát kezdek, én inkább a beszéljük meg típushoz tartozom. Kíváncsi vagyok a másik véleményére, ha azt kulturáltan tudja előadni. Szerintem ezzel nem lesz gond, sőt részben igazat is adok, hogy van ilyen réteg, de azt már fentebb elmagyaráztam, hogy miért lehetséges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. carraroxt
2013.02.14. 11:33
Van a családban iPad (talán 2, nem tudom), és egy első generációs iPod is. Kipróbáltam mindkettőt, szép/jó stb., de mivel nem látom mire kellene használnom, amire viszont kellene arra túl korlátozott, így egy leheletnyi birtoklási vágyat sem ébresztett bennem. Így marad a PC és a hülyefon (Nokia C3) nagy megelégedettséggel, és mellé álmodozok még egy 13" körüli olcsó szubnotiról (mert az tényleg tudja praktikusan amire kellene).
És ha az Apple cuccok nem lennének divat-termékek is, akkor az eladásaik túlnyomó többségétől elesnének. Ezért is jegyeztem meg a kimoderált részben, hogy az Apple igazi vívmánya, hogy divatcikké tudott tenni a vásárlói zombi közönség számára alapvetően érdektelen technokrata műszaki cikkeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.02.14. 11:39
De ezt nem csak az apple teszi, a világ tele van akkor zombikkal, mert rendkívül sok divattermék van sajnos, vagy nem sajnos.

Egyébként én sem tudnék mit kezdeni egy tablettel és én is inkább kisméretű, ne adj isten ha nagyon tapizni akarnám, akkor kiforgatható kijelzős laptopot vennék. Mondjuk egy 12-13"-os bőven elég lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cannapeace
2013.02.14. 14:54
Ha már Samsung szóba jött akkor had hívjam fel a figyelmet hogy a Samsung gyártja az Apple procikat is ami ARM alapokon nyugszik! Leszögezném minden cég érdeke a profit hiszen ebből van pénz fejlesztésre és marketingre. Tehát kapsz az Appletól egy Samsungot szépnek csúfolt köntösben amin egy saját fejlesztésű FreeBSD lapul amit ők iOS-nak hínak tömören röviden erről van szó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cannapeace
2013.02.14. 15:01
Égészpontosan TrustedBSD!
Forrás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cannapeace
2013.02.14. 15:08
Itt többet tudsz meg róla
http://www.trustedbsd.org/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. carraroxt
2013.02.14. 15:56
Hát igen. Alapvetően sajnálatosnak tartom, hogy a vásárlói közönség nagy hányada (emlegetett zombik) képesek fejvesztve szaladni a boltba bármilyen haszontalan szarért (mintha az alapvető létszükség lenne mind), amire épp ráütötték a marketingesek a trendi bélyeget. Ez a fajta kritikátlan és ostoba vásárlói magatartás szerintem korunk egyik legnagyobb társadalmi problémája. És nem csak azért mert Jutin Bieber-eket, Fluorokat, Twilight-okat, és huszonezres szemeteszsák kabátokat, meg moslék kínai tornacipőket (persze szép mintával) szül, hanem mert a fölösleges fogyasztás egyben erőforrás pazarlást és környezetszennyezést is jelent. Na meg sok hülye embert, akik nem urai saját életüknek, és még csak észre sem veszik (bár ennek már nem csak a marketing elhülyítés az oka).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.02.14. 16:57
I. Generációs iPOD az még monochrome kijelzős volt 16-64MB memóriával! Igazi klasszikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!