iPon Hírek

Jön az e-papír-forradalom az Epson szerint

Dátum | 2008. 05. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Bár nálunk kereskedelmi forgalomban még meg sem jelentek az ezt használó készülékek, a tengeren túl az e-papír nemhogy újdonságnak nem számít már, de eléggé megszokott is lett - ennek ellenére az Epson most mégis sikerrel alkotott valami kirívót e téren, amit a Los Angeles-i SID alkalmával mutatott be.


Ez pedig nem más, mint egy 13,4 hüvelykes (tehát A4-es méretű) elektronikus papír, pixelben számolva 3104 x 4128-as felbontással (385ppi); ezt megelőzően a legjobb, amit a cég ilyen téren nyújtani tudott, ennek hozzávetőlegesen a fele, mintegy 7,1 hüvelyk volt.

Az új elektronikus papírt az E Ink Corp elektroforetikus (folyadékban elektromos hatásra mozgó részecskéken alapuló) elektromos tintája és a Seiko Epson saját, alacsony hőmérsékletű, polikristályos Si-TFT-jének kombinálásával sikerült létrehozniuk egy üvegszubsztrátum keretein belül.

A kijelző 10:1-es kontrasztrátával és a ráeső fény 40%-át veri csak vissza. Az új prototípus birtokában a Seiko Epson úgy véli, hogy megtették az utolsó lépést a hagyományos papírok elektromos papírral való végleges felváltása felé - ennek jegyében megfelelő piackutatás után neki is látnak egyrészt a termék kereskedelmi forgalomba hozatalának, másrészt pedig az új papírra alapozva tervezik elektromos újságok árusítását is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások