iPon Hírek

Jön az első hajlított kijelzős AOC gamer monitor

Dátum | 2016. 07. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Új hajlított kijelzős monitor legutóbb elég régen érkezett, most azonban megtört a jég, ugyanis az AOC bemutatta legfrissebb termékét, a 35 hüvelykes hajlított kijelzővel ellátott C3538FQ modellt, amely még FreeSync támogatást is kapott.
Az új monitor hatalmas képátlójú kijelzője VA alapokon nyugszik, mögötte pedig ledes háttérvilágítás dolgozik. A panel 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes, natív felbontása pedig „csak” 2560 x 1080 pixel, viszont széles, 178 fokos betekintési szögeket nyújt. Érdekesség, hogy a gyártó 144 Hz-es ajánlott és 160 Hz-es maximális képfrissítési rátáról beszél, azt viszont nem árulta el, milyen frekvenciatartományon belül működik a FreeSync támogatás, csak azt, hogy rendelkezésre áll. Jó eséllyel 48 Hz és 144 Hz közé esik a működési tartomány – ezzel kapcsolatban sajnos jelenleg még az AMD hivatalos FreeSync oldala sem ad információt. Az új, 21:9-es képaránnyal rendelkező panel egyébként 4 ezredmásodperces válaszidővel és 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel gazdálkodik, dinamikus kontrasztaránya pedig 50M:1 értéket képvisel – a statikus kontrasztarány a hivatalos weboldalon található PDF dokumentumból sem derült ki.
A hajlított panel egy elegáns házban kapott helyet, ami egy viszonylag testes talpazathoz kapcsolódik. Ezúttal a panel leszerelésére nincs mód, ugyanis az állványon keresztül vezetékek haladnak a talpazathoz, hiszen a talpazatban lapul az összes csatlakozó. A videó bemenetek között egy D-Sub, egy DVI-D, valamint két DisplayPort és két MHL-képes HDMI port sorakozik, sőt, még egy 3,5 milliméteres jack Audio csatlakozó is rendelkezésre áll, ami audió kimenetként funkcionál.
Az új monitor két darab 5 wattos, hátrafelé néző beépített hangszóróval érkezik, USB hubot viszont nem tartalmaz. Cserébe viszont remekül menedzselhetőek a hozzá tartozó kábelek, hisz ezek a talpazathoz csatlakoznak, nem a monitor hátuljához, ami segít a letisztultabb munka- vagy játékkörnyezet megvalósításában.
Az új monitor egyes helyeken már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 600 dollár magasságában helyezkedik el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!