iPon Hírek

Jön az olcsó, messzire ható WiFi

Dátum | 2008. 10. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Ezt ígéri az újonnan indult, kaliforniai székhelyű Quantenna; olyan új lapkakészleteket fejlesztettek ki ugyanis, amelyek állításuk szerint véget vetnek a legtöbb otthoni WiFi-lefedettségi problémának.

A QHS450, QHS600 és QHS1000 nevezetű termékeik ugyanis egyaránt egy olyan új, négyszer négy MIMO-antenna-konfigurációt alkalmaznak, amely nem csak hogy alaposan visszanyesi azt az interferenciát, amit a falak és más vezeték nélküli eszközök okoznak, de elvben még a hagyományos WiFinél is jobb sávszélességet tesz lehetővé. Míg ugyanis a jelenlegi technológia a legideálisabb körülmények között sem igen tudja áttörni a 300Mb/s-es határt, addig a QHS1000 által biztosított hálózat 600Mb/s-re is képes lehet, állítja a Quantenna.

Mondják továbbá azt is, hogy az új technikának kulcsfontosságú szerep juthat a HD-s házimozi-rendszereknél és a fejlettebb otthoni hálózatoknál is - vagyis minden olyan helyzetben, ahol nem csak messzire kell eljutnia a jeleknek egy épületen belül, de még a zavaró körülményekkel szemben is ellenállónak kell lennie.

A tesztelésre szánt lapkákat már szállítják a gyártóknak, a technikával ellátott új készülékek pedig valamikor a jövő év későbbi szakaszaiban várhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.15. 13:26
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!