iPon Hírek

Jön az új Firefox, készül a következő frissítés

Dátum | 2008. 06. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Firefox legfrissebb változata hamarosan elérhetővé válik, a Mozilla az újdonsággal világrekordot kíván felállítani: a vállalatnál mérik, hogy 24 óra alatt hányan töltik le a szoftvert, és ha elegendő letöltés jön össze, akkor akár a Guinness-rekord besöprésére is megvan az esély. Már lehet letöltőnek jelentkezni a vállalat hivatalos weboldalán, egy e-mail cím és az ország magadása után e-mailben értesítenek, ha elindul a rekordkísérlet, illetve elérhetővé válik a szoftver.


A Mozilla Firefox 3.0-s változata a hír írásának pillanatában még nem érhető el, ám a vállalat már készül a következő frissítéssel, amely Firefox 3.1-es verziószámmal fog rendelkezni. Az új változatot újabb funkcióval is bővítik, így a szoftverben lehetőség lesz a tab-ok előnézetének használatára, ezzel együtt a webböngésző új, továbbfejlesztett keresővel is gazdagodni fog. A 3.1-es Firefox-ban Gecko 1.9.1-es renderelő motor dolgozik, amely már támogatni fogja a HTML 5 videót és a CSS szövegárnyékolást egyaránt.

A Mozilla wiki-n található kis ütemterv alapján úgy tűnik, hogy a Firefox 3.1-es változata már akár július közepén is elérhető lesz, ha minden jól megy. Addig is, ha van kedvünk, legyünk részesei a világrekord-kísérletnek és jelentkezzünk letöltőnek itt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. enemispy
2008.06.17. 19:25
Szerintem túlterhelt a szerverük, mert nekem valamiért nem jön be egyik oldal sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. enemispy
2008.06.17. 21:19
Nekem nagyon tetszik az új Firefox, megéri letölteni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. J.o.k.e.r
2008.06.17. 23:38
Jó ez a Firefox. Felnéztem az oldalra, simán lejött a 3.0-s magyar verzió, igaz csak 55k-val. Eddig jó, de még komolyabban nem néztem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tyrel
2008.06.18. 08:37
Nem ismer valaki véletlenül olyan böngészőt ami egy Firefoxéhoz hasonló korszerűbb motort használ de nem ilyen végtelenségig lebutított felülete és szolgáltatásai vannak? Nagyon örülnék pl. egy Avant Browser felületű Firefoxnak, sokkal többet tudna és legalább nem lenne bugos meg lassú a motorja... Kár hogy eddig nem találtam még ilyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!