iPon Hírek

Jon Chey új projectje

Dátum | 2011. 07. 21.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Jon Chey, a BioShock fejlesztőjének, az Irrational Gamesnek egyik alapítója elhagyta a céget, és sajátot alapított. Chey karrierje a Looking Glass Studiosnál (akik olyan nagyszerű játékok alkotói, voltak, mint a System Shock és Thief) indult, mielőtt 1997-ben, Ken Levinenel közösen megalapították az Irrationalt. Chen az Ausztrál részlegnél kötött ki, amely 2010-ben beleolvadt a 2K Marinba.

Chey új, canberrai székhelyű, Blue Manchu nevű stúdiója egy ingyenesen játszható, mikrotranzakciós PC-s flash alapú játékon dolgozik, melynek Card Hunter a címe.

"Számítógépen játszható táblás- és kártyajáték hibrid, rpg elemekkel" – magyarázta Chey. "Ez mondjuk nem igazán találó leírás. Hogyan is írhatnám le legjobban? Képzeljük el, hogy egy táblás játékot játszunk, de többnyire egyedül. Vegyünk mondjuk egy MMO-t, és képzeljük el, hogy amikor egy szörnnyel harcolunk az nem időre megy adott gombok megnyomásával, hanem kör alapú stratégia."

"A táblán megvannak a bábuink, és kártyák segítségével irányíthatjuk őket, lényegében ez a csata, melynek végén kincseket nyerünk, amit arra használhatunk, hogy felspécizzük a karaktereinket, mint egy MMO-ban, csak ezek a karakterek itt maguk a táblás játék bábui."

A játék vizuális témája nosztalgikus jellegű, a 80-as éveket idézi, a szerepjátékok D&D korszakának világát. A stúdió maga kicsi, Chey az egyetlen teljes munkaidőben dolgozó tagja, de más Irratianalos veteránok is segítenek neki, többek között Dorian Hart, a System Shock dizájnere, és Ben Lee, a Freedom Force művészeti vezetője, és a Magic: The Gathering alkotója, Richard Garfield is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Ereshkigal
2011.07.22. 01:25
Kipróbálnám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!