iPon Hírek

Jönnek a beépített ledes világítással ellátott CPU hűtők

Dátum | 2015. 12. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cryorig egyre több termékkel képviselteti magát a processzorhűtők piacán, sőt, a gyártó már a folyadékhűtők piacára is belépett. A vállalat H7-es processzorhűtője elég népszerű, és ezt a népszerűséget meg is próbálják kamatoztatni a cég szakemberei, akik a Cryorig első beépített ledes világítással ellátott processzorhűtőit pont e modellből alakították ki. Ledes világítással felvértezett processzorhűtőkkel persze már eddig is találkozhattunk, ám azoknál a modelleknél rendszerint a ventilátorba épített ledek biztosították a hangulatos fényárt, ebben az esetben viszont egy teljesen másféle, újszerű megoldásról van szó.
Az első ledes világítással ellátott Cryorig processzorhűtők a Cryorig H7 LUMI Edition és a H7 LUMI RGB+ Edition nevet viselik – előbbi egy, utóbbi viszont több, összesen húszféle színárnyalat megjelenítésére képes ledes világítást kapott. Az érdekes látványvilágot nyújtó processzorhűtők mindketten a már jól ismert HiveFin technológia segítségével gondoskodnak a lamellák hatékony „működéséről”, azaz a levegő hatékony áramlásáról, a hűtőtömb pedig kellően kompakt, így a memóriafoglalatok fölé nem nyúlik be. A mindössze 145 milliméter magas hűtőtömb előtt Cryorig QF120-as ventilátort helyeztek el, amely a 330 RPM és 1600 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül dolgozik. A Cryorig az új processzorhűtőket egyelőre két speciális játék keretén belül teszi elérhetővé: az egyiket VIP tagoknak tartogatják, a másik azonban mindenki számára elérhető lesz. A nyereményjátékok keretén belül 5 darab H7 LUMI Edition és 2 darab H7 LUMI RGB+ Edition processzorhűtőt sorsolnak ki. Előbbieket bárki megnyerheti, utóbbiakat azonban csak a VIP tagok, vagyis azok, akik már vásároltak Cryorig termékeket és regisztráltak a vállalat weboldalán is.
A nyílt, azaz mindenki számára elérhető játék 2016. január 11-én éjfélig tart (PST/UTC-8), a kalapba kerüléshez pedig csak annyit kell tenni, hogy lájkoljuk a Cryorig hivatalos Facebook oldalát, a Twitteren követni kezdjük a hivatalos Cryorig oldalt, majd a nyereményjátékról szóló eseményt és egy tetszőleges Cryorig termékoldalt is meg kell osztanunk Facebookon keresztül. További részletek, illetve a különböző weboldalak linkjei itt találhatóak. Az egyelőre nem derült ki, hogy az új processzorhűtők pontosan mikor válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, így várható ajánlott végfelhasználói áraik sem ismertek. A hamarosan megrendezésre kerülő CES 2016 alkalmával alighanem további részletekről is lehull a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. ToXeN
2015.12.22. 10:22
1. Woow világít... Nem kell
2. Ez miért nagy szám? 5 perc alatt megcsinálom, amit Barbik írt azt meg 20 perc alatt. Miért nem szóltatok előbb, hogy ez menő? Gazdag lehetnék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2015.12.22. 11:10
Világítson a lamellák között felváltva, mozgást érzékeltetve, de processzorterheltség függvényében, szóval legyen gyorsabb, minél nagyobb a terhelés. Aztán ahogy barbik említette, a szín is változzon procihő függvényében.Hol az innovációs díjam?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2015.12.22. 13:16
A stirling generátor a peltier elemmel együtt teljesen bukott ötlet chipek hűtésére. Egyrészt a stirling generátor ciklikusan működik, ami folyamatos hőingadozáshoz vezet, az meg sokkal jobban árt az elektronikának, mint a folyamatos magas hő. Másrészt ezeknek a komponenseknek sokkal kisebb a hőtoleranciájuk, mint amennyi mozgási vagy elektromos energiát ki lehetne nyerni belőlük a hűtésük fenntartásához.Semmi nem képes magát hűteni, az örökmozgóhoz hasonló önfenntartó rendszer csak egy vágyálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thestock Asagr...
2015.12.22. 15:04
Ez a masina nem a Power Rangers-ből van?

És miért nem világít rajta a venti? az már snassz,nem divat? mondanám azt hogy ismét összehoztak egy felesleges izét,de jönnének a csillámpóni lovagok hogy ezt csak azok értik meg akiknek szüksége van erre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. FaL
2015.12.22. 17:05
mint egy falat kenyér...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kajafun
2015.12.22. 17:31
Tök jól néz majd ki rajta a sok por, és még megvilágítást is kap, jeee!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp FaL
2015.12.22. 17:50
Ja kb.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2015.12.22. 17:50
Amiben van 10 darab 2 forintos led, az már Gamer cucc, amit eladhatnak 40 ezer forint felárért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. david99999... Asagr...
2015.12.23. 09:25
Részben egyetértek azzal amit mondtál, a hőingadozás valóban nem tesz jót az elektronikának. Viszont a ciklikusság és az ezzel járó hőingadozás érdekesebb kérdés, mint amilyen röviden írtál róla. Nem is kell túl szigorúan venni a dolgokat és hamar belátható, hogy egy sima hőcsöves hűtő is ciklikus folyamat: felmelegszik a gáz -párolog-lecsapódik kezdődik előröl. Hogy ez mekkora hőingással jár illetve mennyivel nagyobb mint a stirling gépé az jó kérdés. Viszont a stirling gép nem örökmozgó! Ha nem táplálsz bele energiát (itt hő formájában) akkor nem működik, tehát nem ezért alkalmatlan processzorok hűtésére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller david...
2015.12.23. 10:01
Szerintem a hőcsőben nem az egész folyadék alakul át gázzá, hanem csak egy része. Így nem hiszem, hogy ciklikus lenne a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. david99999... kisko...
2015.12.23. 10:18
Úgy van ahogy mondod valóban nem válik az össze folyadék hirtelen gázzá,ettől viszont még a folyamat lehet ciklikus, az átalakulások ismétlődésére céloztam csak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!