iPon Hírek

Jönnek a "fogyasztásmentes készenléti" monitorok

Dátum | 2008. 05. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Készenléti állapot - van, aki használja, van, aki nem, sokszor pedig egyszerűen automatikus (például a monitoroknál, ha egy darabig üresjáraton hagyjuk a gépet), viszont valamennyi energiát mindenképpen fogyaszt...ott, egészen eddig.

A Fujitsu Siemens legújabb fejlesztésű monitora ugyanis abszolút semmit nem fogyaszt ilyen állapotban, mivel egész egyszerűen automatikusan kikapcsol akkor, ha a géptől nem kap jelet - majd, amint újra érkezik jel, máris újra életre kel.


Maga az ötlet elég egyszerűnek tűnik és legalábbis meglepő, hogy még eddig más nem állt elő vele - de jobb későn, mint soha. Az idei CeBIT alkalmával már meg is jutalmazták ezt az új monitort Az Év Innovációja díjával.

Különösen hasznosnak bizonyulhat a fejlesztés most, az emelkedő energiaárak korában, így több, mint valószínű, hogy hamarosan más gyártók is beépítenek majd hasonló takarékossági rendszereket a termékeikbe - bár az még kérdéses, hogy pontosan milyen típusú elektronikai eszközöknél is alkalmazható ez a megoldás; elvégre, ha a távirányítókat továbbra is szeretnénk használni, úgy legalább a jelfogadó egységnek mindig működnie kell - de ugyanakkor éppenséggel minden más ki is kapcsolhat egész addig, amíg meg nem kapja a várt jelet.

Külön pozitívuma végül a dolognak az is, hogy ezeket az "önkapcsoló" monitorokat várhatóan már idén nyáron forgalomba hozzák, az áruk pedig semmivel sem lesz magasabb a hagyományos testvéreikénél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások