iPon Hírek

Jönnek a kriptovaluta-bányászatra szánt gyorsítókártyák?

Dátum | 2017. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Bizonyára sokan észrevették az elmúlt hetek folyamán, hogy bizonyos videokártyákból óriási hiány alakult ki, és ez a hiány nem csak a hazai, de a külföldi piacokon is megkeseríti a jó ár/teljesítmény arányú videokártyára vágyó játékosok életét. Leginkább az AMD Radeon 400-as és 500-as sorozatú termékeit, azok közül is az x70/x80-as típusokat érinti a probléma, oka pedig egy egyszerű folyamatban keresendő, amely néha-néha felborítja a videokártya piacot: ez nem más, mint a kriptovaluta bányászat. Az elmúlt évek során már többször is tapasztalhattunk hasonló nehézségeket, de egy ideig viszonylagos csend volt a piacon, hiszen a GPU alapú kriptovaluta bányászat idővel már fenntarthatatlan volt, hiszen a célhardver (FPGA) sokkal jövedelmezőbbnek bizonyult. Az új kriptovaluták érkezésével az FPGA-k háttérbe szorultak, azokon ugyanis nem működik hatékonyan a bányászat, így az Ethereum és a Zcash bányászok ismét a klasszikus videokártyák felé fordultak, közülük is az AMD Polaris alapú megoldásait részesítik előnyben.
Készlethiány Newegg-nél. Máshol sem jobb a helyzet...
Sajnos korábban is inkább az AMD termékeit érintette a készlethiány, ezek ugyanis jobban teljesítettek a különböző bányászprogramokban, ám az utóbbi időszakban már több olyan szoftver is felbukkant, amelyek a Pascal architektúrán is remekül futnak, hála az optimalizációknak. Ennek köszönhetően persze az Nvidia videokártyáiból is hiány alakulhat ki idővel, ha a virtuális bányászok meglátják bennük a lehetőségeket. A friss pletykák szerint a fenti helyzetre mind az Nvidia, mind pedig az AMD reagálni szeretne a közeljövőben. Az információk alapján speciális, videó kimenetek nélküli, kifejezetten számolásra optimalizált modellek jelenhetnek meg mindkét vállalat kínálatában, amelyek segítenek a bányászat gyorsításában és valamivel olcsóbbak is lesznek, mint játékosoknak szánt társaik. Ez azt eredményezheti, hogy a gamereknek szánt videokártyák iránt egyre kevésbé érdeklődnek majd a kriptovalutában utazó felhasználók, így a piac idővel normalizálódhat – az árak beállhatnak a megszokott szintre, a raktárkészletek pedig kellő mértékben nőhetnek.
Hogy milyen speciális bányász videokátyák érkezésére számíthatunk? Az Nvidia térfelén a GP106-100-as GPU köré épülő, GTX 1060-as szintű modell jelenhet meg, az AMD pedig Polaris alapú videokártyával vagy videokártyákkal készülhet. Az Nvidia megoldásai a források szerint olcsóbbak lesznek, mint a klasszikus GeForce GTX 1060-as modellek, de csak 90 nap jótállást vállal rájuk a cég – alighanem azért, mert a nap 24 órájában, a hét minden napján csúcsra járatva dolgozhatnak, ami negatív hatást gyakorol várható élettartamukra. Más kérdés, hogy ezt törvényileg meg lehet-e tenni – de mivel pletykáról van szó, így ezt az értesülést is érdemes távolságtartóan kezelni. Az új videokártyák a klasszikus AIB partnereken keresztül kerülhetnek az üzletek polcaira. érkezésükre hamarosan számíthatunk, így – amennyiben pontosak a források értesülései – rövidesen hivatalos bejelentés is érkezhet róluk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

46. s_otto
2017.06.06. 17:12
2%-al csökkent az amd piaci részesedése.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. s_otto cheat...
2017.06.06. 18:19
Sok vizet nem zavar, de ez inkább azoknak szólt akik messze menő következtetést vontak le annó mikor ennyivel emelkedett, és hülyének lett nézve az a pár ember aki elmondta hogy igazából csak az apple egyszeri felvásárlás miatt... ilyenkor látszik ugyan az a réteg veszi, aki szeret hegesztgetni, feszekkel játszani, tesztelgetni stb.
A másik nagyobb réteg a berakom gépbe és játszom elven van.

Látszik egyébként, hogy az amd is fel van készülve egy eladható mennyiségre. Ennél többet nem gyárt. Most hogy elment a kripto valuta, boldog boldogtalan nekiállt bányászni, és hirtelen hiány lett. Ha lenne sok belőle akkor nem lenne hiány. Mivel korlátozott a darabszám, mert az amd készült egy mennyiségre, az ilyen előre nem látható dolgok felszippantják a piacról a mennyiséget. Valószínű nem is gyárt rá pluszban olyan sokat az AMD, mert a használt bányász karik megjelennek majd az ebay-től kezdve mindenütt, és ha piacon lesznek, az új nem kell senkinek. Mert erre is készül egy réteg, várja pár hónap múlva tömegesen a használt rx karikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Szefmester cheat...
2017.06.06. 18:33
Akkor is így vered a segged örömödben a földhöz ha nem marad konkurencia vga és cpu fronton a most is jóformán kétszereplős piacon? Szerinted mekkora motivációja lesz a megmaradtaknak fejleszteni? Mekkora kedvességük lesz nem elszállni az árakkal?

Értem én hogy nem szereted a amd-t, de gondolkozni ne legyen luxus.

Mellesleg sok amd szabadalmat használnak az intel cpu-k és nvidia gpu-k... de sebaj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. eriol s_ott...
2017.06.06. 19:08
Ennek van valami köze a cikkhez, vagy csak trollkodsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. fofoka
2017.06.06. 19:26
90 nap jótállás? Ez így legális?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Meteoreso
2017.06.06. 19:28
Látom továbbra is el akarják emberek érni hogy Iponon nulla legyen a fórum színvonal... Majd ezt mondjátok el a nagy IPON véleményező gyűlésen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. asdsa
2017.06.06. 19:34
Eddig azt csinálták a minerek, hogy gari előtt eladták ezeket a karikat, úgyhogy sokkal olcsóbban kell adniuk, ha azt akarják, hogy vegyék (őláne nulla garival).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. asdsa fofok...
2017.06.06. 19:35
Európában nem hiszem, hogy szabad ilyet, de nem ismerem a jogot.

@Meteoreso
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. s_otto Meteo...
2017.06.06. 20:21
Tehát nálad akkor pozitív a színvonal, mikor fél éve emelkedett a részesedés 2%-ot, és itt tapsoltál.

Itt rendben volt a színvonal:
[
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. thestock s_ott...
2017.06.06. 21:03
Mégis milyen réteg készül a használt bányász karikra? Persze,biztos van olyan aki majd örül neki hogy sz*ré-h*gyé vehet egy 0-24-ben széthajtott kártyát, ne adj Isten gari nélkül, de van olyan aki nem szeret használtat venni...és ezt az álláspontot is meg lehet érteni. Ne degradáld már le az AMD kártyák vásárlóit...
Számomra még mindig nem teljesen tiszta ez a bitcoinos marhaság. Tudtommal nincs rá semmilyen fedezet. Vagy mégis? Mi befolyásolja ezt a hatalmas ingadozást? Pár éve pizzát vettek több ezer bitcoinból, most meg több ezer dollárt ér 1 coin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.06.06. 21:14
én is ezen csodálkozok, anno semmi volt 1 bitcoint, komplett szerverfarmokat csináltak rá, meg célhardvereket, ez is akkora lufi lesz szerintem... (aztán lehet hogy nem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. myckie2 thest...
2017.06.06. 21:17
Forinton sincs semmi fedezet. Főleg arany nincs. A bitcoin értéke pedig nem ingadozik, hanem nő. Megnézném mikor vettek több ezer bitcoinból Pizzát. 10 éve talán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. s_otto thest...
2017.06.06. 21:21
Semmilyen degradálás, több fórumon olvastam hogy van aki a bányász kártyák megjelenését várja a használt piacon.
Ezek között biztos van ügyeskedő, aki a hozzá nem értő szomszéd/haver gépébe építi be az "új" kártyát.

Szintén láttam pár elég pontosnak tűnő matekot is jelenlegi bányászattal kapcsolatban, átlag 40e forintot lehet keresni havonta tisztán egy 2 kártyás géppel, feltételezve hogy el tudja adni fél év múlva a vga-kat fél áron.

Hogy mekkora lufi nem tudom, számomra bizonytalan, főleg a bitcoin utódai. Mellette szól hogy nincs korlátlan mennyiségben, és egyre több embert érdekel, ezért egyre nagyobb rá a kereslet, és előbb utóbb "elfogy". Ezért is indultak meg most ennyire a bitcoin utódai, mert azok akik kimaradtak belőle, és most már 2e dollárt nem hajlandóak adni egy bitcoinért, elkezdték vásárolni a kisebb népszerűségű internetes pénzt.

Úgy tudom semmilyen fedezet nincs rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. cheatergs Szefm...
2017.06.06. 21:22
Nem értem, miért nem örülsz, mint a fórumtársad, hisz ha megszűnik az AMD, akk az Intel és Nvidia is ingyen osztja a termékeit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. ChoSimba
2017.06.06. 22:17
Egy rx580 szintű bányászkűártyát mennyiért kell adni, hogy az ember megvegye, figyelembe véve, hogy ezeket nem lehet eladni, mert célhardver (max másik bányásznak) ?
Ráadásul mikor fognak ezek kijönni, mikor telítődött már a piac ? Gondolom nem csak úgy a zsebükből húznak elő egyet. Meg azt sem hiszem, hogy a Polaris10-et 1:1-ben tennék egy ilyen kártyára csak éppen kimenet nélkül.

De legalább a Q2 jól fog kinézni a pénzügyi jelentésben, eladtak minden mozdíthatót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Samanoske
2017.06.06. 22:18
Rohadtul venni fogják 3 hó garival,itthon kötelező az 1 év.
Nehogymár a bányászoknak adják olcsóbban? Van azoknak pénzük,fizessenek csak többet.
Főleg,hogy miattuk nincs kártya.
De jobb lenne ha a bányába lehúznának a 7 törpe után lustaságok.
20 ropi havonta nemsok,ezért vannak besózva?
Olyan nincs,hogy az amd nem gyárt karikat mondván,hogy majd a használtat veszik.Mégis mikor adják el fél év mőlva?Addig meg semmi és az amdnek az nem biznisz ha használtat vesznek.
Venne a fene használtat főleg ezekből,minden barom hazaviszi és rögtön nekiesik feszelni,barmolni,aztán néz ha hazavágja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. mikej95 mycki...
2017.06.07. 01:24
Szoktam használt cuccokat venni, akár még garancia nélkül is, de csak tartósabb hardvereket. Egy ilyen kártyára nem szívesen ruháznék be, garancia ide vagy oda.

Bitcoin egyetlen veszélye hogy nincs mögötte jegybank/állam, így egy válság jóval lassabb lefolyású, mintha lenne valami szabályozó szerv. Bár ahogy elnézi az ember azt, hogy a 2008-ban bedőlt sokadik hitel és tőzsdemutyit még mindig nyögi a világgazdaság valamilyen mértékben, talán még sem akkora hiányosságról beszélünk, másfelől ott van a bitcoin piac 3-5 nagyágyúja akik elég erős piacszabályzó erővel rendelkeznek, a blockchain módosításokat is ők szentesítették és át is állt az egész piac az új protokollra.

Másfelől thestock kérdésére is válaszolva az ad neki értéket, hogy beváltható konvertibilis valutákra (pl: Japánban külön legalizálták, a Yen-t pedig aztán mindenhol elfogadják). A mostani lufi előbb-utóbb pukkanni fog, de amíg kellő anonimitással lehet fizetni vele különböző illegális jószágokért, addig néhány száz dollár alá biztosan nem megy az árfolyama.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.06.07. 04:51
" 20 ropi havonta nemsok,ezért vannak besózva? "

Ha 0 időmet veszi el, akkor miért ne szoroznám be tízzel, százzal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. thestock s_ott...
2017.06.07. 06:24
Lehet hogy én értettem félre,de eléggé olyan hangvételű volt a hsz...mindegy,ugorjunk.

myckie2: oké, nincs arany,ezt tudjuk. Mégis van valamiféle szabályozás. Kell is, mert mi lenne ha valamelyik valuta ekkora mértékben emelkedne mint a bitcoin? Megszólalhatna valami közgazdász is,hátha tud valami okosat erre az anomáliára
A pizzás story 2010-ben volt. Emberünk szerintem párszor már megbánta ezt a tettét, ha esetleg nem lőtte magát fejbe.
Arra építeni a bevételt hogy sikerül-e eladnom a használt vackokat elég nagy marhaságnak tűnik. Vagy van más is a dolog mögött, vagy ezek idióták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. s_otto thest...
2017.06.07. 06:35
Amit írtam ráadásul nem is a bitcoinra vonatkozik, mert azt már nem éri meg bányászni, hanem csak az új coinokra, etherium ami most megy.

Itt egy bitcoin matek: [LINK]

Ennek már nincs értelme, esetleg meglévő farmok mókolnak vele, de erre gépet összerakni értelmetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. eriol
2017.06.07. 08:41
Miner kártyát megéri használtan venni: fix terhelésen ment nonstop, alig volt melegedés/lehűlés, kikapcs/bekapcs ciklus és ventilátor sebesség ingadozás. Gyakorlatilag sokkal jobb állapotban vannak, mint egy ugyanannyit használt normál kártya.

Ha nem érné meg bányászni, nem vennének belőle annyit, hogy kifogyjon a piac. De a cikkben is írják, hogy ezekkel most nem bitcoint hanem ethereum és zcash bányásznak. Viszont ezeket beválthatod bitcoinra. Amiért vásárolhatsz különböző dolgokat/szolgáltatásokat a neten, vagy egyes helyeken akár pénzre is beválthatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. s_otto eriol
2017.06.07. 09:08
Az a kérdés a kedves csákányos mennyit törődött a hűtéssel, 7/24 -ben 100 fokon 6 hónapig.... mivel el akarja adni, és a kártyákból származó pénz bele van kalkulálva a "profitba" szerintem nem érdekli a körülmény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. axe
2017.06.07. 09:09
akkor most fog következni az, hogy akinek van eladja jó pénzér, akik meg rá vannak izgulva most, jó nagy pénzekér vesznek és durran is... (talán)
amúgy itt ne ilyen 2 kártyás rendszereket képzeljetek el, azzal semmire nem mentek régen se meg most se, hanem direkt erre gyártott alaplapokat stb amikbe már nem tudom mennyi kártyát lehetett rakni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. thestock axe
2017.06.07. 09:28
Nem feltétlen.
https://www.youtube.com/watch?v=BSn3FC_SBPA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. _DiEGO_ Meteo...
2017.06.07. 11:48
+++

Origó is belátta , hogy a sok kis tizenéves és buta okosstojás miatt beszüntették a hozzászólásokat . Hogy véglegesen-e , nemtudni ...
Vagy addig amíg nem rendelkeznek megfelelő képzésű/mennyiségű semleges moderátorral .
Itt is lehetne szortírozni elég szépen ... akár azonnali hsz törléssel és hsz megvonással adott hírhez . Persze ez munkával jár + folyamatosan kellene emberkék akik felváltva online tudnak lenni és felügyelni .

13 darab PCIe slot van az ASRock új alaplapján

[LINK]
Az elképesztő mennyiségű bővítőfoglalat az alaplapra építésének oka az, hogy előbbit a gyártó kifejezetten Bitcoin bányászathoz szánja. Ez a művelet pedig óriási számítási kapacitást igényel, amit tipikusan videókártyák segítségével biztosítanak - és értelemszerűen a slotok nagy számú ilyen egység a gépbe helyezésére ad módot. Az alaplap persze a Bitcoin mellett más kriptovaluták bányászatára is alkalmas lehet, amiket videókártyák segítségével hatékonyan lehet termelni. Így aki pl. Ethereumban vagy Litecoinban utazik, az is hasznát tudja venni.
https://www.youtube.com/watch?v=TImqhByN1CQ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. _DiEGO_
2017.06.07. 12:16
Az új Bitcoin legyűri a nagytesót

Az Ethereum a Bitcoin egyik legújabb alternatívája. A kriptovaluta óriási népszerűségnek örvend, jelenleg egy egység ether (éter) 260 dollárba kerül.
[LINK]
A keddi árfolyammal számolva a digitális fizetőeszköz harmincszor többet ér, mint újév napján.
Az éter a kriptovaluta neve, ami az Etherium nevű blokkláncos hálózaton futó digitális kód.


Az árfolyam felfutásához az vezetett, hogy többek között olyan cégek csatlakoztak ahhoz projekthez, amely legitimálni szeretné a kriptovalutát, mint a JPMorgan, a Microsoft vagy az Intel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. s_otto _DiEG...
2017.06.07. 13:35
Az origo azért szüntette be a hozzászólásokat, mert mint fidesz közeli média, nagyon nem tetszett nekik, hogy a hozzászólások rámutatnak arra, hogy milyen cenzúrázott módon írják a híreket.
Egyébként a Te mondandód a hozzászólások moderálására ugyan úgy igaz, hogy amennyiben nem amd pozitív hozzászólásról van szó, egyből fikázás és trollkodás.
Ügyesen szocializálódtok, ami nem tetszik az fika és troll. Ja és hány napos reg, meg kinekaz újraregje.


A kripto valuta amint legitim lesz, és megszűnik az anonimitás, ahogy a bitcoinnal is egyre jellemzőbb, el fogja veszteni varázsát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. eriol s_ott...
2017.06.07. 13:52
Amennyiben TDP kereten belül marad, nem annyira gond. Persze, ha megfőzi őket, az már más kérdés. Meg ugye, hogy egyáltalán mennyire ellenjavallt a túlmelegedő GPU bányászat során... de erről nincs érdemi infóm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. asdsa s_ott...
2017.06.07. 13:58
Már bocs, de ne tegyél úgy, mintha nem hangulatkeltés lenne a célod.
"2%-al csökkent az amd piaci részesedése."
Szerintem ezeket tök fölösleges benyögni, ez nem valami melyik focicsapatnak drukkolsz fórum, hiába tűnik néha annak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Csaber s_ott...
2017.06.07. 14:57
Na szerintem sok embert nem érdekelte hogy bányász kártyák voltak:
[LINK] gyakorlatilag eladta fél nap alatt 4 db kivételével...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Boostocska
2017.06.07. 15:04
Szevasztok srácok!

Látom elég nagy itt a tudatlanság majdnem mindenkinél bányászat tekintetében, szóval szeretnék egy elsősorban informatív hozzászólást megejteni.

Először reagálva az előző hsz-ek hülyeségeire.

@s_otto:
"Szintén láttam pár elég pontosnak tűnő matekot is jelenlegi bányászattal kapcsolatban, átlag 40e forintot lehet keresni havonta tisztán egy 2 kártyás géppel, feltételezve hogy el tudja adni fél év múlva a vga-kat fél áron."

Jelenleg az a helyzet, ha a megfelelő kriptoérmét (cryptocoin valahogy jobban hangzik és egyébként itt megjegyzem, hogy ez inkább deviza mint valuta mert a valuta az, ami kézzel fogható, nézzen utána bárki nyugodtan, nem feltétlenül te, s_otto) bányászod akkor nagyon jövedelmező.
Itt egy személyes példa: Nekem van 6 db Sapphire RX470-es ref. kártyám, 1db asrock BTC 2.0 pro H81-es lapom (5 PCI-e x1 és 1 db x16), 1db intel pentium g1840 meg 3 db 400W-os 80+-os Seasonic tápom. Na meg egy vinyóm és egy fogyasztásmérőm
Ezeknek a hálózati teljesítményigénye 1250W, ami 1000 alá lesz csökkentve majd egy db 80+ goldos táppal a közeljövőben, mert a jelenlegieknek nagyon gyatra a hatásfokuk (csak bronzosak).
A napi kibányászott érmék száma 0,111 ETH és 5,93 PASC (Ja amúgy nem csak Ethereum, zCash van)
Ezekből a kibányászott érmékből összesen a napi profit olyan 31$-ra rúg, ami mostani középárfolyamon 8500 HUF, ez havi szinten 250.000 HUF.

@thestock
"Arra építeni a bevételt hogy sikerül-e eladnom a használt vackokat elég nagy marhaságnak tűnik. Vagy van más is a dolog mögött, vagy ezek idióták."
Én személy szerint, mint egy most már mondhatni eléggé tapasztalt bányász kijelentem, hogy mi nem arra építünk, hogy mennyiért tudjuk majd eladni a kártyát, hanem hogy mennyi idő alatt hozza vissza a profit az egész befektetést. Ez a legrosszabb kalkulációk szerinte (azaz abban a helyzetben, amiben voltunk 2016 decemberétől kb. idén februárig) 1-1,5 év alatt vissza hozza. A garancia 3 év tehát a garancia a biztosítékunk arra, hogy ne legyen végül veszteséges a befektetésünk azzal, hogy mondjuk tönkremegy a kártya mielőtt visszahozza az árát a garanciaidőn túl.

@s_otto:
"Az a kérdés a kedves csákányos mennyit törődött a hűtéssel, 7/24 -ben 100 fokon 6 hónapig.... mivel el akarja adni, és a kártyákból származó pénz bele van kalkulálva a "profitba" szerintem nem érdekli a körülmény."

Egyrészt a kérdés önmagában eléggé lekezelően hangzik velünk szemben, hogy mi leszarjuk az egészet, csak szétszétb****uk stb. Erre a válasz roppant egyszerű: 2 féle bányász van: Az egyik, mint én az aki türelmes és tudja, hogy hosszabb távon úgy a jövedelmezőbb a befektetés, hogyha kíméljük a kártyákat. Mit is jelent ez? Én személy szerint inkább pörgetem 70%-on a ventiket egy másik helyiségben ahonnan nem hallatszik át az egész de tartsa a VGA-t 60 fokon (igen, 110W-ot eszik a REF(!) 470 és 60 fokon van tartva 70%-os kitöltéssel a pwm szabályzóval. ) Egyébként 7/24-ben megy, így nincs annyi hőingadozás ki-be kapcsolásnál illetve, mint játéknál, ami a golyós forrasztást teszi tönkre (ez az az eset, amikor megsütik a kártyákat utána a sütőben, hogy megint egy ideig jó legyen a forrasztás).
A másik bányász pedig az, aki minél többet akar minél hamarabb és fittyet hány a dolgokra (na az ilyenek azok, akik tuningolják a kártyákat velem ellentétben, mert én alulfeszelem, a gpu órajel is vissza van véve éegyedül a vram freki van megemelve 1700ról 1900-ra de ott is olyan időzítés van, mint az 1500-as frekinél egy kis bios mod után, ami ráadásul fogyasztáscsökkenést is valamilyen módon hozott.)
Elárulom neked, hogy jelenleg az olyan bányász, aki tudja a dolgokat, ért hozzá, tudja, hogy mit kell csinálni és miképp illetve türelmes, mint én azoknak az lesz, hogy már lassan fél éve megy a bányászgép (igaz eddig nagyon-nagyon szerény profittal leszámítva az elmúlt 1-1,5 hónapot) vissza is hozta a befektetés olyan 110%-át.

@Samanoske
"Venne a fene használtat főleg ezekből,minden barom hazaviszi és rögtön nekiesik feszelni,barmolni,aztán néz ha hazavágja."

Olvasd el az előző részt, amit s_otto-nak írtam. Az értelmes bányász (én szerényen ide sorolom magam) nem barmol. Feszelni én is feszelek, de én alulfeszelem a fogyasztáscsökkenés miatt és nem felül-feszelem (én pl. -48mV@1150MHz CoreVoltage@CoreClock üzemeltetem a REF. 470-es-t. Egyedül a vram freki van megemelve 1900MHz-re az alap 1700-ról, de ez bevételben 20-25%-ot is jelent. Egyébként a VRAM danger zone tesztek alapján az 1950MHz vagy afölött (ott elég sok hiba van, de 1900-nál eddig volt 3-4 hónap alatt 1, azaz egy darab hiba a bányászprogramban).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. dobda Csabe...
2017.06.07. 15:06
Szerintem ugyanúgy bányászatra vették. 100k egy rx470-ért azért drága lenne játékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Boostocska dobda
2017.06.07. 15:14
Arra vették. Ilyent én még a november végi black friday-en ocuk-tól 65-ért tudtam volna venni, de maradtam a sokkal költséghatékonyabb 53 ezres sapphire ref 470-eseknél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. asdsa dobda
2017.06.07. 15:17
" minimum 10-es tételben adok el " - gondolom nem SLI-be kötöttek 10 darabot.

@Boostocska
Érdekes volt olvasni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Boostocska asdsa
2017.06.07. 15:24
Először is kösz
Másodszor ez nem volt SLI-be egyáltalán (amd-nél amúgy is CF van) hanem simán bele pakoltak 1 alaplapra 6-8 kártyát riserekkel, és/vagy m.2-pcie átalakítóval. SLI és CF nélkül, ugyanis azzal nem megy a bányászat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. s_otto Boost...
2017.06.07. 15:58
Ügyes vagy, jól megy! Nem gondoltam volna, én ennél kevesebb profitot olvastam PH!-n. Ez már az adózás utáni? Tudod fele az állam bácsié

Azt is köszönjük hogy ilyen tudatosan vigyázol a karikra, ez a jövőbeni tulajoknak nagy megnyugvás. Bár mindenki ilyen lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Boostocska s_ott...
2017.06.07. 16:06
Angliában nem kell annyit adózni mint otthon Itt évi 11000 GBP-ig nem kell sok féle adó, utána pedig csak SZJA (BTC-nél még nincs fix határozat amúgy). De természetesen kijátszható (khm paypal

Update ha tudsz angolul: http://www.coindesk.com/top-uk-tax-agency-eliminate-20-levy-bitcoin-trading/

A bányászat után pedig income taxként van amire vonatkozik az évi 11k GBP limit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. s_otto Boost...
2017.06.07. 17:30
Igen, gondoltam nem Magyarón vagy egyébként. Ügyes, gratulálok hozzá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. _DiEGO_
2017.06.07. 18:07
Az Ethereum-bányászok minden készletet kimerítenek, még a használt kártyák ára is az egekben, már ha marad ilyen a piacon. Az AMD Radeon videokártyák mindig is jó választásnak bizonyultak a digitális pénzek bányászata során, és így van ez az Ethereum esetében is. A Radeonok gyakorlatilag a Radeon HD 7000-es széria óta tökéletesek erre a feladatra (vagyis a GCN archkitektúrával). A Bitcoin és az Ethereum árfolyamának emelkedését látva megint egyre többen ugranak bele a bányászatba, és [mindenkinek Radeon videokártya kell.] A külföldi nagy áruházak készletei teljesen elfogytak, a használtpiac kimerülőben van, a használt vezérlők árai pedig nem ritkán olyan mértékben megemelkedtek, hogy a megjelenéskor sem kerültek annyiba.
Az AMD részvényárfolyama mindezek miatt csak kedden majd 9 százalékot emelkedett.
Aki 2000 dollárt költ el Ethereum-bányászatra alkalmas gépre, az 3-4 hónap alatt hozhatja vissza a hardverek árát, feltéve, hogy közben és utána fizeti a számlákat is. Amennyiben a megtérülés ideje továbbra is 1 év alatt marad, akkor tartós GPU-hiánnyal számolhatunk egyes szakemberek szerint. Az AMD egyik szóvivője elismerte, hogy a bányászat jót tett a cégnek, de a célcsoport továbbra is a gamerek köre marad. Az AMD árfolyama egyébként az Apple maces bejelentései kapcsán is emelkedett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ChoSimba _DiEG...
2017.06.07. 18:52
Na ezek után mondja valaki, hogy nem az AMD kreálta az ethert
A bitcoint még lehetett asic-kel is, de itt megoldották, hogy csak gpu-val érdemes, az asic nem hoz többletet a konyhára.
Ügyes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Mosdatlan_...
2017.06.07. 20:56
Nem tudom, én ha vga gyártó lennék, akkor most már nem adnám el a karikat, hanem bányásznék én is Vagy eladnám olcsósítva, miután az előállítási költségét visszahozta - lehet a címben szereplő kártyák is ilyenek lesznek majd ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thestock Boost...
2017.06.07. 22:39
Ez egy elég korrekt hsz, köszi az infot. Jó látni hogy végre valaki kompetens is hozzá tudott szólni.
Mindenesetre jó lenne ha leállnátok és legalább pár hónapig kaphatóak lennének az RX kártyák, értve vagyok!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ChoSimba thest...
2017.06.07. 23:04
Amint nő a difficulty, már csak keveseknek éri majd meg (a villanyszámla miatt), elárasztják a piacot a használt 'ócó' kártyák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Boostocska s_ott...
2017.06.07. 23:19
Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gery84 Csabe...
2017.06.08. 05:09
Most bántam meg hogy anno a GTX1060 6GB helyett nem RX480-at vettem.

ChoSimba Tuti nem az AMD kreálta mert akkor felkészült volna rá, és evvel még az nvidia is eszméletlen sokat kaszál, csak nézzétek meg hány 1060 3GB kártya itt az iponon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ChoSimba gery8...
2017.06.08. 08:27
Szerintem fel volt készülve. Ottó is azt mondta, hogy a kutya nem veszi őket, szóval egy évük volt felhalmozni a készleteket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!