iPon Hírek

Jönnek a szuperszínes OLED-ek

Dátum | 2007. 11. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Tegnap jelentette be a Samsung, hogy megkezdték a világelső aktív mátrixú szerves fénykibocsátó diódás (AMOLED) kijelzőkhöz szükséges áramkör kapcsolási sémák sorozatgyártását, megnyitva ezzel az ajtót a kijelzők mobiltelefonokba, médialejátszókba és más hasonló eszközökbe építése előtt az egyre közelebb kerülő jövőben.

A technika alapját két szerves réteg közötti áramvezetés adja és 320x240-es felbontáson is lehetővé teszi 16,7 millió szín megjelenítését, így az ilyen kijelzők már a náluk jóval nagyobbakkal is könnyedén felvehetik a versenyt. Mivel a szerves rétegek maguktól is fényesek, így gyorsan mozgó jelenetek esetén sem okoznak szellemképhatást - ellentétben más LCD-kkel.

Természetesebben hatnak rajta ezen felül a feketék is, mivel itt nem szükséges színtől függetlenül minden egyes pixelt megvilágítani. A kijelző így nem csak hogy kimondottan ideális filmnézéshez, de kellemes mellékhatása az is, hogy jelentősen meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

Azt ugyan nem árulta el a Samsung, hogy kiknek is jutnak majd az első szállítmányok, de természetesen az is biztosra vehető, hogy saját mobiltelefonjaikban és médialejátszóikban is felhasználják majd amellett, hogy jó pénzért a konkurenciának is juttatnak belőle.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.09. 12:18
Tegnap jelentette be a Samsung, hogy megkezdték a világelső aktív mátrixú szerves fénykibocsátó diódás (AMOLED) kijelzőkhöz szükséges áramkör kapcsolási sémák sorozatgyártását, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!