iPon Hírek

Jönnek a világ legvékonyabb üzleti noteszgépei

Dátum | 2014. 12. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A HP lerántotta a leplet az EliteBook 1020-as noteszgép családról, amelyben jelenleg két tag lapul: az EliteBook 1020 és az EliteBook 1020 Special Edition. Az újdonságok a HP szerint a jelenleg elérhető üzleti notebookok között a legvékonyabb és legkönnyebb megoldásoknak számítanak. Az EliteBook 1020-asok vastagsága mindössze 15,7 milliméter, az EliteBook 1020 SE modell tömege pedig néhány grammal 1 kilogramm alatt helyezkedik el. A HP EliteBook 1020-as sorozatának tagjai 12,5 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaptak, ami az alapmodell esetében akár érintő támogatással is kiegészíthető. A kijelző a normál modellnél 1920 x 1080 pixeles, az SE kiadásnál pedig 2560 x 1440 pixeles, azaz QHD felbontású. A lehető legjobb gépelési érzetről HP Premium Keyboard gondoskodik, a legjobb hangzást pedig előre néző hangszórók biztosítják, méghozzá DTS Studio Sound támogatással karöltve. A kínálatból a HP Noise Reduction technológiája sem hiányzik, így a konferenciabeszélgetések, illetve az egyszerűbb videóhívások tiszták, jó minőségűek lesznek – utóbbiban a kijelző kávájába rejtett 720p-s webkamera is segít. Az EliteBook 1020-as sorozat tagjai Intel Core-M sorozatú processzorokkal kerülnek az üzletek polcaira, adattárolóként pedig természetesen SSD-t használnak. Az előzetes információk szerint az EliteBook 1020 SE 180 GB-os, illetve 256 GB-os SSD meghajtóval lesz elérhető. Az újdonságokkal hangtalanul lehet dolgozni, hála a teljesen passzívan üzemelő hűtésnek. Akkumulátoros üzemidő tekintetében egy átlagos munkanapot mindenképpen ki fognak bírni az új noteszgépek, ugyanis a HP szerint egyetlen teljes akkumulátortöltéssel nagyjából 9 órányi üzemidő érhető el.
Mivel üzleti felhasználóknak szánt modellekről van szó, így nem hiányoznak a kínálatból az üzleti szolgáltatások sem. Az újdonságok TPM 1.2/2.0-s modullal, bootfolyamat előtti felhasználó-azonosítással, ujjlenyomat-olvasóval, valamint HP Sure Start self-healing BIOS-szal egyaránt rendelkeznek, sőt, opcionálisan akár LANDesk és Intel vPro támogatással is felvértezhetőek. Csatlakozók tekintetében az EliteBook 1020 Special Edition két USB portot, illetve egy HDMI videó kimenetet kínál, plusz lesz rajta egy dokkoló csatlakozó is, amivel egyebek mellett két külső kijelző meghajtására is lehetőség lesz. A sort egy MicroSD memóriakártya-olvasó zárja. Az EliteBook 1020-as család tagjai a tervek szerint jövőre mutatkoznak be kereskedelmi forgalomban. Az EliteBook 1020 várhatóan februárban, az EliteBook 1020 Special Edition pedig áprilisban válik elérhetővé, az azonban egyelőre nem derült ki, alapáruk pontosan hogyan alakul. A HP az árakkal kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy azokról a termékek megjelenése előtt ad bővebb tájékoztatást. Az biztos, hogy minden noteszgép MIL-STD 810G teszteken esik át, amelynek keretén belül extrém körülmények között kell helytállniuk. A katonai szintű tesztekben a készülékeket leejtik, rázzák, valamint extrém hőmérsékletnek, páratartalomnak és légnyomásnak is kiteszik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. j.panzer
2014.12.03. 09:10
Nagyon tetszik! És nagyon jó a koncepció. Passzív hűtés, nuku mozgó alkatrész, ennek ellenére relatíve erős proci. Vékony, könnyű. Nyami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. TheEnginee...
2014.12.03. 11:03
Remek, epp erröl beszeltünk 1-2 napja...
Most mar csak 14"-16" köze kellene hogy hizzon, es rendben is lennenk.
Amugy 12,5colra minek a QHD? Ha valaki windows-t hasznal megörül a sok skalazodasra nem kepes progitol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.03. 13:25
Mókusvakításnak.
Nem egy ilyen gépen fognak fotót szerkeszteni. Innentől kezdve semmi értelme nincsen.
Üzleti legyen ergonomikus. Ekkora batár felbontás Windows mellett minden csak nem kellemes a szemnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Csupman
2014.12.03. 14:56
Hát az ilyen gépek csak a műmenedzsereknek való használhatatlan kéazülékek. Semmi másra nem alkalmasak mint office programok meg videók prezentálására. Sajnos a használható (napi 8 óra programozás) és szerelhető gépek egyre jobban kezdenek háttérbe szorulni az utóbbi 3 évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TheEnginee... Csupm...
2014.12.03. 15:12
Nem tartom magam mümanagernek, de nagyon jol el lennek egy ilyen kis geppel, mikor 5 oras utat kell megtennem a vonaton, es (altalaban) van mit csinalnom. Ha valami razosabb szimulacio fut azt nyilvan "erömüvön" futtatom, de a kod felepitese viszi el SOKSOK idömet, az erdemi (altalaban vegsö) szimulacio kevesebbet, es ugy hiszem erdemesebb egy 5W-os CPUval szerelt gepen irni azt, mint egy 140W-ossal. Es ez most nem csak a villanyszamlarol szol, de tenyleg jön a tel.
Amellett prezentaciot tartani is tökeletes, kapcsolatot tartani is tökeletes, FHD is elfut rajta, a napi 10-12 ora is benne lenne, ha nem 1kg lenne sulycsoport, nem ertem miert hasznalhatatlan. (De tenyleg a "szöszik" csak azt latjak hogy i7, es nekik az kell, mert az emberük megmondta, hogy azajooo', akkor nem ök a celcsoport, akkor miert 1kg?!? Ez nem haszontalan tablagep kellene hogy legyen! Vagy lassan bevezetjük az üzleti tablagep fogalmat is... ) Az a'ra mas kerdes lesz sajnos, de nem tünik hülyesegnek, pusztan a kepatlo kicsi a lusta szememnek.
Azzal viszont teljesen egyetertek, hogy sajnos elkopnak a kedvünkre szerelgethetö konstrukciok. 2 ev mulva mar a HDD-t sem csereled ki SSDre, de ebbe az iranyba megyünk.

@Philo:
A kerdesem költöi volt, gondoltam hogy ez lesz a legertelmesebb valasz sajna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer Csupm...
2014.12.03. 16:22
Én meg irodai munkát végzek, de azt néha urazás közben is kénytelen vagyok. Akkor én már nem is számítok? Mert csak a word/excel/powerpoint kell nekem???

Esetleg külön bónusz, ha 2007-2008-ig megjelent játékok is elfutnak rajta (számomra ezek a nagy klasszikusok). Kb ennyi igényem van. Igazából ezt ma már egy jobbfajta tablet is tudja, hibrid megoldásban még jobb, mert bill+tp is van.

Akinek meg brutál gép kell, még mindig vehet magának egy Dell XP 15-t. Pont. Hol itt a probléma??? I do not understand.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dzsuz87
2014.12.03. 17:29
A probléma ott kezdődik, amikor cserélni szeretnél ebben valamit.
Tényleg kár, hogy ebbe az irányba halad az üzleti szegmens, pedig a vállalatoknak szüksége van variálhatóságra, úgy mint az ODD helyére szerelhető akksi vagy SSD, WWAN kártya berakása igény szerint, vagy akár egy WLAN kártya csere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. syriusftw Csupm...
2014.12.04. 10:31
Akinek ennél többre van szüksége az a műmenedzser szerintem... inkább elemző/programozó és nem igazi vezető/menedzser.

Ez egy top vezetőnek tökéletes, kell hozzá egy 30"-os monitor az asztalra ha nagyon akarod, ha meg kódot kell írni vagy excelt hegeszteni arra ott vannak az erre a célra alkalmazott emberek az erre a célra kialakított hardverrel.... ez a gép a menedzsereknek szól, akiknek nem a programozás a feladata..

Amúgy meg biztos lesz hozzá dokkoló is, szóval ha nagyon akarja valaki használhatja programozásra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint syriu...
2014.12.04. 10:56
Én a vékonyítás mániát nem értem, mert a hordozhatóságnak elsősorban nem a vastagság a korlátja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... Csupm...
2014.12.04. 11:24
Nagyon sokaknak tökéletes egy ilyen gép. Diákoknak (egyetemi hallgatóknak), főleg ingázóknak, akiknek naponta magával kell hurcolnia, szinte szaktól függetlenül, a tanáraiknak, akik ugye prezentálnak (órát tartanak). Gyakorlatilag mindenkinek, akinek sokat kell hurcolnia a gépét, esetleg út közben is dolgoznia. Nem mindegy, hogy ezt egy másfél vagy három kilós gépen kell csinálni.

Az egyetem alatt napi 3-3,5 óra ingázással vért áldoztam volna egy feleannyit nyomó gépért, mint amit egyébként hurcolnom kellett. Erő meg tényleg nem kellett sok, javarészt csak egyszerűbb példaprogramokat kellett írni, jegyzőkönyvet, beadandót szerkeszteni.

Az igazán erőforrás-igényes munkákat meg egyébként sem notebookon a legalkalmasabb elvégezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!