iPon Hírek

Jönnek az Apacer leggyorsabb SSD-i

Dátum | 2011. 02. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Apacer egy új SSD meghajtóval jelentkezik, amely a Turbo II AS602-es típusjelzést viseli és adattároló kapacitását tekintve többféle változatban is forgalomba kerül. A termék azért bír nagy jelentőséggel, mert ez az Apacer eddigi leggyorsabb SSD meghajtója.


A 2,5 hüvelykes formátummal érkező adattároló SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához és a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint egymillió üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni. Az új adattároló MLC típusú NAND Flash chipekre alapoz, amelyek vezérléséről egy SandForce SF-1222-es chip gondoskodik, ami már egy jól bevált megoldás. A TRIM támogatással is rendelkező Turbo II AS602-es SSD-k 285 MB/s-os maximális olvasási és 275 MB/s-os maximális írási sebesség mellett üzemelnek, 4k módban pedig véletlenszerű írás alkalmával 13000 IOPS, véletlenszerű olvasás alkalmával pedig 30000 IOPS teljesítményt kínálnak (IOPS  - elvégzett I/O műveletek száma másodpercenként).


A gyártó a friss terméket strapabíró alumínium házzal dobja piacra és minden esetben öt év garanciát vállal rájuk. A Turbo II AS602-es család tagjai között egy 60 GB-os, egy 120 GB-os és egy 240 GB-os modellt találunk, amelyek sorrendben 172 dollárba, 362 dollárba, illetve 672 dollárba kerülnek majd. Az Apacer friss SSD-i Tajvanon már feltűntek,.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jozsefm
2011.02.06. 13:11
Legutóbb arra való hivatkozással hűtötték le a közeljövő olcsó és tömeges SSD.-it várók kedélyeit,hogy nincs meg a kellő mennyiségű gyártói kapacitás az MLC NAND Flash chipek terén.Emiatt a hiány miatt kevesebb a piacra dobható késztermék, és ezért nem csökkentek az árak sem, a piackutatói előrejelzéseknek megfelelően.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!