iPon Hírek

Jönnek az EVGA legújabb, teljesen moduláris tápegységei

Dátum | 2014. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EVGA két új tápegységről rántotta le a leplet, amelyek mindketten a SuperNOVA sorozatban foglalnak helyet. A bejelentés ezúttal sajnos csak formális volt, ugyanis a termékek minden fontos tulajdonságára fény derült – így ajánlott végfelhasználói áraik is napvilágot láttak –, viszont kereskedelmi forgalomban majd csak később találkozhatunk velük.
EVGA SuperNOVA 750 G2
A teljesen moduláris felépítéssel büszkélkedő újdonságok 750 wattos, illetve 850 wattos teljesítményt kínálnak, hatásfokuk pedig meglehetősen magas, így kiérdemelték a 80 Plus Gold minősítést. Utóbbi 87% és 92% közötti hatásfokot jelent, 20% és 100% közötti terhelés esetén. Az új tápegységek egyetlen +12 voltos tápággal rendelkeznek, minőségi komponenseik hűtéséről pedig egy 140 milliméteres átmérőjű, dupla golyóscsapágyazással ellátott légkeverő gondoskodik. A ventilátor az ECO Intelligent Thermal Control technológia jóvoltából alacsony terhelésnél nulla zajszint mellett üzemel.

Terhelhetőséggel kapcsolatos adatok

Tápcsatlakozók számával kapcsolatos adatok
Az aktív PFC támogatással ellátott tápegységek természetesen a szokásos védelmeket is megkapták, így védettek a rövidzárral, a túlárammal, a túlfeszültséggel, a túl alacsony feszültséggel, illetve a túlterheléssel szemben. Az Nvidia SLI Ready minősítéssel ellátott termékek mindketten 85 milliméter magasak, 150 milliméter szélesek és 180 milliméter hosszúak, tömegük pedig 3630 gramm körül helyezkedik el. Az újdonságok természetesen az Intel Haswell processzoraival is gond nélkül együttműködnek (C6/C7 Idle Mode).
EVGA SuperNOVA 850 G2
A gyártó a SuperNOVA 750 G2, illetve a SuperNOVA 850 G2 tápegységekre egyaránt 10 év garanciát vállal, ám ennek feltétele egy gyors és egyszerű regisztráció. A hamarosan forgalomba kerülő tápegységek közül a 750 wattos modell 129,99 euróba, 850 wattos társa pedig 159,99 euróba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. codex
2014.03.11. 14:40
Nem tudom milyenek, bár ha megkapták a 80 Plus Gold minősítést olyan rosszak nem lehetnek. Viszont iszonyat húzós az áruk is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. xcomman
2014.03.11. 16:12
Nem akarok walloftextet irni, de megeri az arat. A mostani gepemben amit lehetett az evgabol raktam ossze es nincs az az isten, hogy a jovoben mas gyartotol vasaroljak. Biztos lehetsz benne, hogy ha a jovoben mellettuk dontesz akkor minoseget fogsz kapni meglepetesek nelkul. Meglepetes esten pedig a support max 1 oran belul reagal. Volt ra pelda, hogy az alaplapomhoz (z87 ftw) egy heten belul 2 bios update is kijott. Nem szarakodnak, toljak ezerrel, ha valami hiba van. Ez pedig penzbe kerul nekik is, de legalabb nem szivod a fogadat, hogy heteket kell varni valamire.

Ui.: Amikor kivettem az 1000w-os supernova g2 tapot a dobozbol akkor ertettem meg miert kerult ennyibe. Egy pillanatig sem jutott az az eszembe, hogy nem erte meg es mosolyogtam azon, hogy valahol itt kezdodik a minoseg. Amikor mar tapintasra/megjelenesre is tokeletes. Nem mintha sokat nezegetnem, de ez igy feltette az I-re a pontot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. codex
2014.03.11. 16:31
Nekem egy Corsair HX850-em van, és nem panaszkodom a minőségre. Itt vettem ipon-on. Azért annak sincs oka szégyenkezni, részemről jó választás volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xcomman
2014.03.11. 16:53
Ne legyen felreertes, az elozo tapom hx650 volt amit 4 evig hasznaltam es most havernal duruzsol hibatlanul . Manapsag azert nehez mellenyulni, de az evganal a kabelek formalhatosaga azert joval jobb mint ami a corsairnel volt. Azok nagyon merevek voltak es az egyik sata kabelt sikerult is eltorni. Bar a hazban lehetett volna tobb hely is a vinyok mogott, na mind1.. Meg van par aprosag ami jobban tetszik, de igazabol egyeni dontes. Corsair 1050w 52 korul volt, az evga meg 56. Gondoltam kiprobalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!