iPon Hírek

Jönnek az új iMac-ek

Dátum | 2007. 08. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | EGYÉB

Az Apple közel egy éve frissítette utoljára az iMac szériát, ám most bepótolja a hiányosságot, két új iMac konfigurációt dob piacra, amelyek új, meglehetősen tetszetős dizájnnal próbálják meg elkápráztatni a mac-es felhasználókat. A frissítésnek köszönhetően az Apple végre szakított az 1440x900 pixeles natív felbontással, az új 20 colos modellek már 1680x1050 pixeles felbontással dolgoznak. Nem csak a kijelző, hanem a videokártya is változott: a belépő szintű modellekbe AMD Radeon HD 2400XT, míg a többi termékbe AMD Radeon HD 2600PRO videokártya került.


Természetesen az új 20 és 24 colos iMac-ek külseje is változott. A korábbi műanyag hatású burkolatot alumíniumra cserélték, így a készülék még profibb kinézettel rendelkezik. A kijelző alatti borítás mérete is csökkent, ennek köszönhetően még szebb lett az új iMac. Az iMac karcsúsításon is átesett: most már vékonyabb kivitelben kerül a boltok polcaira a készülék. Az új dizájnhoz természetesen új, alumínium házzal rendelkező billentyűzet is jár, ez legjobban a Macbook Pro billentyűzetére hasonlít.

Az Apple 4 alapmodellt dob piacra, ezek természetesen a rendelés pillanatában módosítható konfigurációk, azaz például memória, illetve egyéb alkatrész bővítésére lehetőség van, persze ez némi plusz összegbe kerül. Az alábbi táblázatban láthatóak az új modellek tulajdonságai és az alapáruk.

Nagyítható kép! Katt rá!
Érdekesnek tűnhet, hogy az amerikai és az ausztrál ár között a belépő szintű modellnél 257 dollárnyi különbség látható, amennyiben az ausztrál árat átszámoljuk amerikai dollárba (1456 dollár). Európában rosszabb a helyzet, itt ugyanis 1651 dollárt kérnek el a belépő szintű modellért, míg Angliában ez a gép 1621 dollárba kerül. Az országok közül talán Norvégia jár a legrosszabbul, hiszen náluk az új, belépő szintű iMac-ért 1724 dollárt kell majd fizetni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.08.08. 14:45
vissza a hírhez

Az Apple közel egy éve frissítette utoljára az iMac szériát, ám most bepótolja a hiányosságot, két új iMac konfigurációt dob piacra, amelyek új, meglehetősen tetszetős dizájnnal ...

Az előző széria nekem nem tetszett, de ezek kifejezetten pofásak. Igen, tudom, hogy hasonlítanak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.08.08. 15:21
Ezek az iMac-ek végre tényleg szépek. Nálam sem volt nyerő az előző széria kinézete, de szerencsére a frissítést nagyon eltalálták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!