iPon Hírek

Jóváhagyták a Telekom-osztalékot

Dátum | 2010. 04. 07.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Magyar Telekom közgyűlésén 69,47 százaléka jelent meg a részvényeseknek, így az határozatképes. Kisrészvényesek szerint a közgyűlés összehívása ismét tartalmi hibáktól, törvénysértésektől hemzseg, így a bíróság valószínűleg - amennyiben egy esetlges per lesz - a 2008 évi rendes közgyűléséhez hasonlóan majd hatályon kívül helyezi a döntéseket.

A Magyar Telekom vezető jogtanácsosa erre azt közölte a társaság álláspontja ettől merőbben eltérő, szerintük, és a külső tanácsadók szerint a közgyűlést az alapszabálynak megfelelően hívták össze. Egy óra húsz perc alatt a közgyűlésen azt sikerült elérni, hogy a 2008-as, a bíróság által hatályon kívül helyezett határozatokat kezdték el megszavazni. A társasággal perben álló részvényesek szerint a mostani szavazás sem törvényes, ugyanis ehhez nem készült új állásfoglalás a jelenlegi fb-részéről. Délig még nem sikerült az összes 2008-as határozatot újra megszavazni, a kisrészvényesek minden egyes ponthoz hozzászólnak, szerintük ugyanis ezekről nem lehetne szavazni, így erre buzdítják a többieket is.

A határozatokat ugyanakkor 99,9 százalékos többségel elfogadják, így sok izgalom nincs a közgyűlésen. Délután fél egykor még mindig a 2008-as közgyűlési határozatok vannak napirenden.

Több órás vita és egy 15 perces szünet után a közgyűlésen rátértek a tavalyi évi beszámoló elfogadására.

A közgyűlésről folyamatosan tudósítunk. A 2009 évi tevékenységről szóló beszámolót a részvényesek 99,97 százaléka elfogadta. A megjelent tulajdonosok jóváhagyták a részvényenkénti 74 forintos bruttó osztalékot is. Az osztalékfizetés rendjéről április 21.-én jelenik majd meg a részletes tájékoztató, az osztalékfizetés napja 2010 május 7 lesz. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények vásárlására is, amelynek a mértéke a 10 százalékot nem haladhatja meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!