iPon Hírek

Jövő héten jön az iPhone Game Center

Dátum | 2010. 09. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

"Az iPod Touch a világ elsőszámú hordozható játékgépe" - jelentette ki Steve Jobs, miközben az Apple erőfeszítéseit körvonalazta a műfajban: új hardver, iOS frissítés, Unreal Engine 3 demo és a címben említett Game Center voltak a legfontosabbak.

A Game Center együtt indul az iOS 4.1-gyel, ez akar lenni a válasz az Xbox Live-ra és a PlayStation Network-re (bár szerintünk tényleg csak akar, mert azért ez mégsem ugyanaz a kategória). Jobs kiemelte, hogy manapság már minden a multiplayerről szól és röviden bemutatta a rendszer szociális funkcióit: a ranglistákat, párkereső rendszert és az achievementeket.

Némileg lesajnálva riválisait Steve eldicsekedett, hogy több mint másfél milliárd "játék és szórakoztató" cím került eladásra az App Store-on keresztül, amivel állítása szerint túlszárnyalják a Sony és a Nintendo marokkonzolok összesített eladásait. A TV reklámjukból is látszik, hogy eltolódott a fókusz ebbe az irányba, a játékidő első 2/3-a teljes egészében a játékokra fókuszált.

Ezt követően az Epic elnökét szólították a konferencia színpadára, aki egy kicsit demózott nekünk a Project Sword-dal, egy meglepően jól kinéző Unreal Engine 3-as RPG játékkal, amely kicsit hajaz a Fable stílusára. A Project Sword a karácsonyi időszakban jön ki iPod-ra, iPhone-ra és iPad-ra. Az Epic tegnap este kiadott egy technológiai demót is hozzá Epic Citadel néven, ez ingyenesen letölthető iPhone-ra és iPad-ra.


Jobs akinek további előadását a Coldplayes Chris Martin zenéje és Lady Gaga videóüzenete színesítette, említést tett még az iOS 4.2-ről, a multitasking lehetőségről és más iOS 4.1-es funkciókról amik a iPad-ot gazdagítják a novemberi megjelenéskor.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Canabis
2010.09.02. 13:09
tény, hogy a teljesítmény és a szoftverek elég jók már, hogy játékgép legyen, de kéne hozzá egy gamepad szerűség, h fel tudja venni a versenyt a psp-vel, vagy ds-el.

ez az érintős, giroszkópos megoldás nem a legjobb szvsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. YuGabe
2010.09.02. 13:10
Na, sok Microsoftot szidó okostojás, egyetlen mondanivalóm van:
"Az iPod Touch a világ elsőszámú hordozható játékgépe" - Steve Jobs
Ha. Ha. Ha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dragon83
2010.09.02. 13:32
Az iPod Touch a világ első számú játékgépe? LOL, röhög a vakbelem. Mr. Jobs csak azt felejtette el hozzátenni, hogy a másfél milliárd eladott játék és szórakoztató cucc között mennyi az értelmes, jó program. Mert ennek nagy része csak hulladék, amire még 1 forintot sem érdemes kiadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2010.09.02. 14:03
Senior Jobs igen durván fényezi magát ebben a nyilatkozatában, ami eléggé eltér a valóságtól. Szerintem maga sem hiszi el, amit mond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2010.09.02. 14:03
-dp-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2010.09.03. 11:51
Önbizalomban nincs hiány, azt látom. De normális játékokhoz kell egy apróság, ami az Iphone-nek és az Ipad-nak nincs. Kontroller.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. imhotep
2010.09.03. 14:59
Az iPad játékok küzül is csak azok a jók ahhol néhány utasítással irányítható a játék, de amikor állandóan mozogni és "klikkelni" kellene ott már hamar megfájdul az ember ujja és pokolba kívánja azt aki kitalálta hogy az érintőképeryő minden játék stílushoz alkalmas. Gamepad nélkül nem fognak labdába rúgni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!