iPon Hírek

Jövő keddtől indul az MS új vírusirtójának bétatesztje

Dátum | 2009. 06. 20.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Jövő hét kedden a Microsoft mindenki számára elérhetővé teszi új vírus- és kémprogram elleni alkalmazáscsomagjának, a korábban Morro kódnéven futó Security Essentials-nek a bétaváltozatát.

A hagyományos antivírus szoftverekhez hasonlóan a Security Essentials képes a másolásokból, telepítésekből vagy letöltésekből adódó fájlrendszer változásokat észlelni, így ha egy fertőzött fájl kerül a rendszerbe akkor a folyamatban lévő műveletet megszakítja, majd figyelmezteti a felhasználót a szoftver. Az új szolgáltatás állandó kapcsolatban van a Microsoft Dynamic Signature Service-szel, ami rendszeresen frissíti a kártékony szoftverek listáját. A kapcsolat azonban kétoldalú, a szoftver is képes gyanúsnak vélt programkódok küldésére az adatbázisnak.

Alan Packer, a redmondi szoftveróriás Anti-Malware csapatjának menedzsere szerint a szolgáltatás naponta háromszor dob ki új frissítéseket. "Reméljük hogy azok a felhasználók, akik telepítik a Security Essentials-t és engedélyezik az automatikus frissítéseket, védve lesznek. Szerintünk a Security Essentials nem közvetlen konkurense a többi ingyenes terméknek és szolgáltatásnak, ugyanis mi olyan embereket célzunk meg, akik még nincsenek felvértezve megfelelő védelemmel."


A szoftver fejlesztésénél természetesen a hatékonyságra is nagy hangsúlyt fektettek a programozók. A nagyobb rendszer-átvizsgálások akkor történnek meg, amikor a rendszer tétlen módban van, így spórolva a memóriával és a processzoridővel. Packer azt is javasolja, hogy a már meglévő antivírus-szoftverrel rendelkező felhasználók ne telepítsék a Security Essentials-t, mivel az könnyen összeakadhat a már telepített programmal. Ráadásul a fizetős megoldásokkal és a korábbi OneCare-rel szemben az új szoftver nem kínál lehetőséget tűzfalak menedzselésére, teljesítmény-finomhangolásra, biztonsági mentésre és helyreállításra, nyomtató megosztásra és több számítógépből álló hálózatok biztonsági szolgáltatásainak kezelésre.

A jelenleg legnépszerűbb, ingyenes antivírus szoftvert készítő AVG szerint termékük szintén nem kínál ilyen szolgáltatásokat, azonban a Microsoft megoldásával szemben több operációs rendszeren képes működni, nem csak Windows-on, ezért jobbnak tartják saját fejlesztésüket.


A Microsoft Security Essentials Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszereken fog elindulni. Jelenleg csupán az angol és portugál nyelvet támogatja az alkalmazás, azonban nemsokára egyszerűsített kínai nyelvvel is bővülni fog a biztonsági termék.

A CNET-nek azt is elárulta Packer, hogy a vállalatnak egyelőre nincsenek tervei hasonló szolgáltatások nyújtására a mobil Windows operációs rendszereket futtató hordozható eszközökre. "Mi biztonsági szempontból úgy tekintünk a mobil rendszerekre, hogy jobb meggátolni a kártékony szoftverek felkerülését, minthogy kémprogram-irtó és antivírus szoftvert kelljen futtatni. Azért nem céloztuk még meg a mobil antivírus szoftver szegmenst, mert úgy érezzük nem ez a helyes megközelítés."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tsiih
2009.06.20. 23:18
VISSZA A HIRHEZ

"A jelenleg legnépszerűbb, ingyenes antivírus szoftvert készítő AVG szerint termékük szintén nem kínál ilyen szolgáltatásokat, azonban a Microsoft megoldásával szemben több operációs rendszeren képes működni, nem csak Windows-on, ezért jobbnak tartják saját fejlesztésüket."

nah ez aztan tenyleg jo erv....furcsa lenne ha egy microsoft termek vedene egy linuxot pl.... johogy csak windowson fut, mert az a celterulet. inkabb ne nyilatkozott volna az AVG minthogy kirohogtetik magukat.

"Mi biztonsági szempontból úgy tekintünk a mobil rendszerekre, hogy jobb meggátolni a kártékony szoftverek felkerülését, minthogy kémprogram-irtó és antivírus szoftvert kelljen futtatni"

nah meg ez is... mer a desktopnal az a cel hogy megkapjam a virust, es futtassam a virusirtot? nem. a cel ugyan az. ne kapjam meg a virust. vagy hogy gondoljak? megkerik a vilagot hogy: legyszi ne irjatok ma mobilokra virust.

minden szovivo hulye ma egy kicsit, vagy mi van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PainKiller
2009.06.21. 00:57
Ahogy mondod!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!