iPon Hírek

Jövő tavasszal jön a Nintendo új konzolja

Dátum | 2016. 04. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo ma reggel közzé tette éves pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült néhány érdekesség. Egyrészt az, hogy azért a cég legnagyobb játékai továbbra is képesek milliós számban fogyni: az Animal Crossing: Happy Home Designer 3 millió, a Pokémon Super Mystery Dungeon pedig 1,2 millió példányban kelt el 3DS-en, a Wii U-n pedig a Splatoon 4,27 milliót, míg a Super Mario Maker 3,52 millió példányt produkált. Ezek mellett az Amiibo figurák és kártyák is jól mennek: előbbiből 25 millió, utóbbiból 29 millió kelt el az év során. Ezzel párhuzamosan azonban a vállalat már kevesebb 3DS-t és Wii U konzolt tudott értékesíteni. Zeldával jön a következő generáció Ezzel párhuzamosan hivatalosan is megtudtuk, hogy a jelenleg Nintendo NX néven készülő új konzol 2017 márciusán jelenik meg. Habár sokan az idei ünnepi szezonra várták a rajtot, ez most már hivatalosan is elmarad, ami talán nem is olyan nagy baj: ebben az időszakban jellemzően hatalmas a zaj a sok megjelenés miatt, ráadásul akkor érkezik a PlayStation VR, és talán a felfrissített új PlayStation 4 is. A Nintendo tehát sikeresebb rajtot vehet egy csendesebb tavaszi időszakban. Ezzel együtt azt is megerősítette a vállalat, hogy az évek óta késő új Zelda még tovább késik, és csak valamikor 2017-ben jelenik meg. Most már azonban nem csak Wii U-ra, hanem az NX konzolra is készül párhuzamosan, és mindkettőn egyszerre fog megjelenni - ha tippelhetünk, akkor ez lesz az egyik launch játék. Az NX konzolt nem mutatják meg az E3-on, sőt, valójában egyetlen dolog lesz kint a Nintendo részéről a kiállításon, mégpedig az új Zelda, ami élőben is kipróbálható lesz a látogatók számára. Átalakul a cégvezetés Ezzel párhuzamosan a Nintendo azt is bejelentette, hogy átalakítják a vállalat vezetési és menedzsment struktúráját. Ennek megfelelően létrejön az igazgatótanácson belül egy erős felügyelőbizottság, aminek egy jelentős részét egyébként külsős igazgatók fogják kitenni. Ezzel együtt pedig bejön az executive officer rendszer, amivel igyekeznek szétválasztani a menedzseri döntéshozatalt a felügyelői és igazgatói feladatoktól. Így például Satoru Shibata (a Nintendo of Europe jelenlegi elnöke) és Reggie Fils-Amie (a Nintendo of America jelenlegi elnök) is executive pozícióba kerül, ami végső soron azt jelenti, hogy a vállalat irányításában jóval közvetlenebbül és nagyobb hatalommal tudnak részt venni. A Nintendo célja az volt, hogy a cégen belüli döntéshozatal felgyorsuljon, és a menedzsment agilisebben tudjon reagálni a gyorsan változó piaci környezetre. Ez leegyszerűsítve tulajdonképpen azt jelenti, hogy a jelenlegi "japánosan" működő felépítés helyett a Nintendo átveszi a nyugati részvénytársaságoknál is használatos formát.
Az első hivatalosan kiadott artwork az új Zeldából
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Benny
2016.04.27. 14:46
kiváncsian várom már, h milyen lesz az új konzol. Nem is bánom a tavaszi megjelenést mert addig talán össze is tudok rá spórolni ha meggyőző lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Raszputyin Benny
2016.04.27. 15:01
Egy PS4 Neo + VR mellett miben várod azt, hogy ,meggyőző lesz? Az alakja, a színe, vagy hogy lesz rá még legalább 2 értelmes game a Zeldán kívül, pl. valami Metroid reinkarnáció meg egy Mario?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Benny
2016.04.27. 16:21
egyszerűen tetszenek a nintetndo játékok és nyilván nem a grafikára gondolok hanem a hangulatára. Ezen kívűl pedig csak a nintendo az a cég aki mer újjat kipróbálni és nem csak követni a többieket. Imádtam a wii-met és ha ez is hoz vmi újjat akkor meg fogom venni. Ha meg vr akkor csak is pc-re occulus vagy htc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Raszputyin Benny
2016.04.27. 16:30
Értem. Nekem a Nintendo jött be a legkevésbé eddigi konzolos pályafutásom során, pedig anno még 3DO-t, és az Atari Jaguar-t is kipróbálhattam pár napig. a GameCube jópofa volt, de gyenge, a Wii hadonászás is jópofa volt, fél óráig.

Remélem bejön nekik a nyugatiasodás, bármit is értenek alatta.

Eddig a PC-s VR megoldások mutatták fel a legkevesebbet támogatottság szempontból - amúgy ellentmondásos, hogy ha nem zavar a nintendo gyenge grafikája mert jók a játékok, akkor VR-ből miért nem lesz jó a PS VR, de mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Benny
2016.04.27. 17:10
mert ha jól tudom nincs fix 60fps konzoloknál ami vr-nál elég zavaró lehet bár nem vagyok elég járatos a témában és elég off is.
Engem teljesen hidegen hagynak a konzolok mert amíg nincs benne semmi extra addig minek vegyek pc mellé? Pc-n ott a szép grafika megkötések nélkül, nintendo-n pedig remélhetőleg a játékélmény lesz kiemelkedő de amíg semmit sem tudunk róla addig kár is erről beszélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Capricorn
2016.04.27. 17:24
Raszputyin drága, nem szeretnélek kioktatni de olyan bődületes hülyeségeket írsz, hogy fáj olvasni....
Az, hogy nem zavarja a gyenge grafika mert jók a játékok Nintendo-ra az nem egyenlő azzal, hogy simán válasszon PS4-et mert arra is jó játékok vannak számára... Érted vannak emberek akiket nem érdekel a Sony vagy Microsoft játékfelhozatala... Benny-nek igaza van a Nintendo az egyetlen aki mer újat mutatni aztán a másik kettő meg lemajmolja a saját változatát megépíti belőle, kockázatmentesen... Amit a VR-ról mondtál meg csak nevetséges, de komolyan "Eddig a PC-s VR megoldások mutatták fel a legkevesebbet támogatottság szempontból"
Ezt így remélem épp levest ettél, félrenyeltél és fuldoklás közben pont így ütötted le akaratodon kívül a billentyűket mert netto baromság az egész, mivel pont, hogy azok vannak legjobban támogatva.
Valószínűsítem, hogy habzó szájjal fogsz visszaírni valamit, de részemről befejeztem, csak ki akartam fejezni, hogy maflaság amit mondasz. Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Beatmad
2016.04.28. 09:37
Ezzel én is így vagyok, hogy PC-m van, tehát e mellé ha konzolt vennék az csak nintendo lenne, mert az az egy konzol ami teljesen más élményt nyújt mint a többi gép.
Nem azt mondom hogy az XBOX és a PS nem jó konzol, csak azok ugyanazt a típusú játékfelhozatalt nyújtják mint a PC...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Jakeluhrs
2016.04.28. 10:15
Lehet tudni, hogy milyen hardverekből fog felépülni a Nintento konzolja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Benny
2016.04.28. 13:00
semmit sem lehet még tudni róla csak azt, h mikor fog megjelenni. Nagyon titkolóznak nintendoék, remélem amiatt mert valami nagy dobással készülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!