iPon Hírek

Jövőre bejelentik az új Xbox-ot?

Dátum | 2011. 06. 15.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Az idei E3 nagyrészt a Nintendo új gépéről, a Wii U-ról szólt, és az új konzol miatt a többi gyártónak is lépést kell tartania, nehogy a nagy N elhappolja tőlük a potenciális hardcore vásárlókat (bár nem vagyunk benne biztosak, hogy ettől tartani kell). Most a Crytek egy neve eltitkolását kérő alkalmazottja szólalt meg az ügyben, elárulva a cég következő generációs projektjét, mely az új Xboxon fog debütálni. Az informátor szerint a következő MS konzolt a 2012-es E3-on mutatja be a cég, noha konkrét technikai specifikációk még nincsenek - hát igen, ez van, ha sürget az idő, az amerikaiak pedig le akarják előzni a Sonyt.

A Crytek játéka egyébként a TimeSplitters 4, amit CryEngine 3.0-val fejlesztenek, s melynek fontos tulajdonsága a nagy szabadság. Mit mondjunk, a mese hihető. S hogy mit felel a Microsoft, illetve a Crytek? Természetesen semmit, elzárkóznak a nyilatkozatoktól, ami azt jelenti, hogy lehet igazság a hírekben. Az informátor szerint már a Sony is új gép fejlesztésébe kezdett, így nem lehetetlen, hogy jövőre dupla bejelentést kapunk (ezt megerősíti az a tény is, hogy a Sony-nak megugrottak az R&D költségei, és egy befektetőknek tartott konferencián a kérdést firtatva az derült ki, hogy next gen fejlesztésekre megy a pénz). És még Michael Pachter azt mondta, hogy a konzolok halottak... bah!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

98. Fuxy0322
2011.06.15. 21:40
Mondjuk ha jövőre bejelentik legelőbb 2013ban kerül forgalomba de mondjuk akkor mi értelme volt a kinectnek/movenak ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. cashcool
2011.06.15. 21:46
hát a pénz + a pénz + a pénz kb szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. KILLERFox
2011.06.15. 21:47
hát b@szák meg
most vettem nemrég egyet
erre már újat csinálnak
a f@szomat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. badpad
2011.06.15. 21:48
ha a következő xbox is tudja használni ezt a kinect-et (amit szerintem muszáj lesz használnia, mert nem kevés pénzért veszi a jónép ezt a fajta kontrollert és nagyon nem tetszene nekik, ha dobhatnák ki másfél - két év múlva), akkor nem elképzelhetetlen, hogy jövőre bejelentik, 13-ban pedig debütál..., bár ez még két év, addig még rengeteg játék megjelenhet mindkét platformra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. akela91
2011.06.15. 21:48
Ez a szempontból jó hír (nekem), hogy a PS4 is hamarabb jöhet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. Terror
2011.06.15. 21:51
Engem inkább az érdekelne, hogy milyen hardware lesz bennük, és ki gyártja? Néhány évig újból meghatározná a konzolportok gépigényét, no meg még nem láttuk a csodamotort, amire minden második játék íródik, á lá UT3 anno.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. Janes
2011.06.15. 21:55
Azt azért lehetett gondolni hogy hamarosan, legalábbis az elkövetkezendő egypár éveben mind a kettőnek kijönnek az új konzoljai, mert ezek már egy ideje piacon vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. YuGabe
2011.06.15. 21:59
Mindenhol ez megy, de ne legyetek már hülyék. Egyrészt miért pont egy Third Party (Crytek) tudná, hogy a Microsoft mikor/milyen konzolt akar bejelenteni?
Másrészt egy konzol fejlesztési ideje nem egy év, szóval bőven lehet, hogy ha még csak most kezdik fejleszteni, hogy akár 2-3 év is lesz, mire polcokra kerül. A Wii U nem fog jelentős konkurenciát felállítani a jelenlegi generációnak, a következőben meg már megint túl elmaradott lesz, hardverügyileg mindenképp (Third Party-k meg nem jelentettek még be rá exkluzív címet - ha nem is fognak, akkor nem sokan pártolnak át Nintendohoz). Nem kell elkapkodnia semmit sem a Sonynak, sem a Microsoftnak, bőven ráérnek fejleszteni az új gépeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. djdanee Terro...
2011.06.15. 22:01
Mire gondolsz ez alatt, hogy "Néhány évig újból meghatározná a konzolportok gépigényét" ?

Nem nagyon követtem figyelemmel korábbi években sem a konzolokat, sem a PC hardwereket, de 2010 év végén jelent meg a COD:Black Ops ami egy olyan játék aminek a fő platformja hatalmas többséggel a konzol. És annak ellenére, hogy a mostani Xbox 360 és a PS3 nem mai darabok PCken elég gyengén futott eleinte (azóta patchelték párszor).

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem attól függetlenül, hogy milyenek a konzolok, tudnak gyártani jól futó meg szarabbul futó konzol portokat is PCre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. szabtam
2011.06.15. 22:10
vajon elég erős lesz már végre a fullhd-ra?
a ps3 is rendesen beleizzad a gt5 fullhd-ba, de azért elég vicces 2011-ben a hd ready.
ez szerintem sokakat visszatart az xbox vásárlástól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. mythbuster
2011.06.15. 22:10
Nem azért, de mi az amit a mai PC-kkel nem lehet futtatni? Tényleg megéri "egyesek" -nek kisebb vagyont költeni konzolokra? ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. ossyni
2011.06.15. 22:11
Én meg úgy hallottam, hogy NEM LESZ PS4 !!!
Lesz egy túrbózott ps3, Mondjuk 3.5verziónak de az nem 4-lesz, hiszen a 3 alapján fog ketyegni.
Hova fejlesztene még a sony még most sincs kiforrva a játékai...

Az x360 amikor már kijött a hd ready felbontásával már gagyibb volt mint a Ps3.
Tehát a x360-ban több a valószínűség a fejlesztésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Fuxy0322
2011.06.15. 22:13
Egyébként a sony ragaszkodik a "10éves tervéhez" legalábbis valahol ezt olvastam szóval ők biztos nem jelentenek be ps4et egyhamar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. moltam
2011.06.15. 22:31
@mythbuster: kisebb vagyon? egyszer kell megvenni a konzolt, utána elvagy vele 5 évig minimum. Nem számoltam utána, és nem is akarok trollkodni, de a konzol azért egyáltalán nem olyan drága mulatság, szerintem még olcsóbb is mint egy pc-t fenn tartani.

@KILLERFox: mégis mit gondoltál? Az xbox 2005-ben jelent meg... Attól, hogy te most vetted még 6 éves a gép, és igazán elkezdhetik fejleszteni az új generációt.

Egyébként szerintem nem kell sietni sehova, majd jön a következő generáció pár év múlva. Én nagyon jól elvagyok a mostani generációval, és még évekig el leszek. Ha meg lesznek új gépek, akkor se a megjelenés pillanatában fogom beszerezni őket, azzal is várni kell 1-2-3 évet, hogy beálljon az áruk egy elfogadható szintre.

Fullhd, hd ready, meg az ehhez hasonló dolgok meg nem érdekelnek. Én játszani szeretek, és nem a grafikát fikázni, az érdekel a legkevésbé egy játéknál.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Magon
2011.06.15. 22:37
Yugabe: Szerintem a Microsoft mindig is a third party-ra alapozott, ez volt ill. leginkább most is a legfőbb baja az XBox-nak, hogy nincs elég exluzív címe (amit legfőképpen a first party szállít, ugyebár). Ettől függetlenül párhavonta van ilyen kacsa, hogy most már biztos, hogy a nextgen xbox vagy ps4-re jön már/fejlesztenek/holnap bejelentik, stb. Meglássuk.

Szerintem amúgy a szoftver most jobban le van maradva, mint a hardver és alig látszik, hol lehetne a kitörési pont etéren. Régebben a PC húzta az szoftverfejlesztést, de mára ez eltűnt. Egy mai PCs játék egyszerűen nyers erejénél fogva szebb, mint a konzolos variáns, de komoly nextgen technológia sehol vagy csak nyomokban. Önmagában a 'true HD' még kevés lesz a nextgenhez, pláne ha még olyan faktorokat is beszámítok, hogy jönnek fel az olyan látszólag másik ligás cuccok, mint a tabletek esetleg okostelefonok (!). Minek fejlesszek PC-re/konzolra, amikor az iPad X-et is rá tudod kötni a tévére és ugyanúgy játszhatsz vele, mintha az xbox-ot tetted volna rá..? Mondjuk ha lenne egy olyan gépzabáló technológia a tarsolyomban, amivel igazán nagyot tudok ugrani (a nagyobb felbontás nem ilyen), akkor már meggondolnám, hogy az erősebb vas mellett tegyem le a voksomat, de addig.. ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Balucsek
2011.06.15. 22:45
Azért a túlhúzott 7800GT (PS3) sem valami acélos GPU... Ha tippelnem kéne az xbox GPUját megint az AMD szolgálja majd valami erősen módosított 7-es radeonnal, az új PS-nél meg azt sem tartanám teljesen kizártnak, hogy ne csak a GPU-t, de a CPU-t is az nv tervezze hisz kezdenek nekik befutni az ARM-ok, bár azért azt valószínűbbnek tartom jelenleg, hogy az IBM-et ráveszik, hogy kezdjék el újra komolyabban fejleszteni a Cell procikat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Norbert09
2011.06.15. 23:04
szabtam: Röhejes vagy , akkor most fikázhatnád azért /is/, merthogy nem tudja a QuadHD felbontást... nem tök mind1, hogy most 1280*720 vagy 1920*1080? szerintem igen, aki egy ilyen gépet vesz az tényleg főképp játszani akar (máskülönben pc-t vesz) és nem a felbontást fogja nézegetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Norbert09
2011.06.15. 23:06
Balucsek: Miért a HD3800 (X360) sem egy "acélos" cucc mai szemmel nézve..., arra az ARM témára meg még várni kell egy pár ávet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. gab78
2011.06.15. 23:17
Azért szerintem várjunk még ezzel! De az simán lehet, hogy a Crytek tud valamit, egy új konzolt nem lehet úgy kiadni, hogy a kutya nem fejlesztett rá, jóval előbb megkezdődik az együttműködés, még azt is el tudom képzelni, hogy egy amolyan prototípus féleség, ott duruzsol néhány fejlesztőcsapatnál. De ez a "jövőre bejelentik" dolog, csak a Wii U miatt van. A Nintendo lépett, hát valamit finoman ki kellett szivárogtatni, vagy ha nem is szivárogtatták ki akkor valaki nem tudta tartani a száját. Hogy felépítésében milyen lehet a GPU az szerintem attól függ, hogy az XBox API-ja hogy változik, ha marad minden úgy ahogy van, akkor lehet, hogy egy felturbózott Xenos-t kapunk, ha frissítik az API-t, - azt mondjuk kétlem, hogy DX11 vagy DX12 lenne, bár ki tudja, - akkor lehet, hogy a HD7xxx non-vliw féle megoldást fogja megkapni. Azt pedig várjuk szeretettel! Ütősnek igérkezik!

Amúgy a Crytek és a Microsoft jóban van nagyon, mert pl. elérték, hogy az XBoxra fejlesztett játék fejlesztését elvigyék Magyarországról.

Ami a PS4-et illeti, na ott volt már minden, még az is felmerült hogy az Intel fogja fejleszteni az egészet, és RayTracingre alapoznak.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. exec79
2011.06.15. 23:20
megint kidobnak egy hónapok alatt megdöglő túlmelegedő vagy vmi hasonló fost mint eddig volt boxnál és első szériás ps1-2-3 nál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Balucsek
2011.06.15. 23:28
nem HD3800! igaz asztali GPUktól merőben eltér az ATI Xenos, de valahova az X1650 és X1950 köré becslik az asztalik teljesítményében. Azért írtam, hogy a 7800GT sem valami acélos, mert páran írták, hogy mennyivel erősebb, azt még úgyse fogják cserélni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Samanoske
2011.06.15. 23:34
A ps-ek nem melegedtek túl soha,csak a boxok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. hakosh2
2011.06.15. 23:47
@YuGabe: "Egyrészt miért pont egy Third Party (Crytek) tudná, hogy a Microsoft mikor/milyen konzolt akar bejelenteni?"

Gondolom a MicroSoft erős címekkel akar indítani, ehhez pedig az kell, hogy már jóval a megjelenés előtt együtt dolgozzon a fejlesztőkkel.

"A Wii U nem fog jelentős konkurenciát felállítani a jelenlegi generációnak, a következőben meg már megint túl elmaradott lesz, hardverügyileg mindenképp"

Szólj a vásárlóknak is, hogy a Wii U hardvere gyenge! Ja, várj... őket ez NEM érdekli. A Wii a béna grafikájával és a Crysis szerű lövöldék nélkül is győztese a mostani generációnak. Csak az élmény számít, semmi más (oké, az ár is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Ragnarr
2011.06.15. 23:50
ha jovore jon az új xbox 720 , akkor a Sony-nak is lépnie kell , de valószinuleg nem lesz nagy ugrás teljesítmény téren , max lecserelik a GPU-t + 1-2GB RAM-ot kapnak, ja es fogadjunk hogy mindkettoben AMD GPU lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. exec79
2011.06.15. 23:59
Samanoske ps-1 fej hibásak voltak rövid idő után ps2-nél is volt valami, ps3-nál meg sárga ledes hiba melegedés miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. XtreemX
2011.06.16. 00:20
exec79:
Na ebbe ne menjünk bele az x360 milyen hibákkal rendelkezik,mert regény lenne belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. kullo1
2011.06.16. 00:43
exec79 hülyeségeket Írsz csak akkor volt probléma PS1-el ha csippelve lettek mondjuk az enyém 8 évig birta a ps2essel csak 1 bizonyos széria számmal kiadott gépekkel volt gond az enyém a mai napig megy a PS2 simekkel volt probléma.Az egyik ismerősöm vett 1 teljesen uj X-Box-ot és kapásból vitte vízhűtést szereltetni a masinába 30 ropiért ne értsd félre nem vagyok ps buzi se lehúzni nem akarom az x-box-ot mert szerintem mind a kettőnek megvannak a maga gyengéi illetve erősségei szerintem 1 konzol siker a hozzá megjelenő játékok listája jelent.hakosh2 írta"Szólj a vásárlóknak is, hogy a Wii U hardvere gyenge! Ja, várj... őket ez NEM érdekli. A Wii a béna grafikájával és a Crysis szerű lövöldék nélkül is győztese a mostani generációnak. Csak az élmény számít, semmi más (oké, az ár is)."

Te miről beszélsz ember a nintendo a japán piacon kivül mindenhol a fent említett 2 konzol után kullog az eladási listákon(meg egyébként minden másban is) a nintendo utolsó gépe amire jelentek meg normális softverek az az ultra 64 volt de már ott is szarrácenzurázták a játékok nagy részét most meg már csak ezeket a tv elött ugrabugrálós szarokat eröltetik.
Dolgozzál napi 8-10-12 órát aztán megnézem mennyire lesz hozzá kedved.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. hakosh2 kullo...
2011.06.16. 00:53
A mostani statisztikákban már bőven nem első, de attól még az összes eladott darabszámot fölényesen vezeti: Xbox - 55M, PS3 - 50M, Wii - 86M. Az érved is nagyon jó: sz*r mert, te munka után fáradt vagy vele játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. gab78
2011.06.16. 01:06
"a nintendo a japán piacon kivül mindenhol a fent említett 2 konzol után kullog az eladási listákon" a világon a legtöbb konzolt a Nintendo adta el! Úgyhogy nincs lemaradva! És ráadásul miután piszok olcsó a hardver, így bizony minden egyes darabon keresnek is rendesen, ezt a Sony nem mondhatja el a PS3-ról.

Az pedig teljesen helytálló, hogy nem a grafika a lényeg, hanem az élmény. A Nintendo nem akart beleszólni a nagyok csatájába, és talán a konzol sikerében sem voltak biztosak, inkább egy kreatív kontrollert fejlesztettek, és működött, most is ezt teszik! És valszeg működni is fog. Odavehetjük még a teljes kompatibilitást is, ami miatt sokan fogják választani! És továbbra sem a grafika lesz a lényeg, hanem hogy élvezd a játékot. Van akinek ez tetszik, és van akinek nem, ez van ezt el kell fogadni.

Amúgy, ha az Xenos teljesítményét az x1900-as szintjének vesszük, és a Wii U teljesítényét csak egy 4850-nek, akkor is az minimum a duplája! Úgyhogy nem lesz olyan borzalmasan gyenge, csak mire kifut, akkora, de akkora aztán nagyon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. micu13
2011.06.16. 07:28
ossyni

Te miről beszélsz? Hogy lenne már szebb/jobb egy játék Ps3-ra? Nem csak az Uncharted 2-re kell alapozni, a legtöbb játék sokkal jobban néz ki Xbox360-on. Ezt nem azért írom, hogy elindítsak itt egy konzolháborút de ne beszéljél már hülyeségeket. Elég ha megnézel pár összehasonlítást képekkel, rögtön rájössz melyik a szebb. Csőlátás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Norbert09
2011.06.16. 07:37
Balucsek: mindig tanul az ember..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. mythbuster
2011.06.16. 08:20
moltam

Én sem akarok trollkodni, de szeritnem itt sokan nem vágják a konzol témát rendesen... PC-n mindíg is szebb lessz bármilyen játék, mert nincs "lebútítva" a grafikai felülete! Egy konzolban adottak a cserélhetetlen alkatrészek, ezálltal a tudása is korlátozott! ne gondold hogy amit te a "nagy TV" -n látsz az full felbontásban megy 1920x1080 -ba, vagy épp full effektekkel, mert egyszerűen egy 5 éves alkatrész képtelen arra a grafikai feldoglozásra amire egy mai GPU-k! Éppen ezért bármikot összetehesz egy mai VGA -val ellátott GPU -s gépet és egy Xboxot, a full extrás GPU(40-50 rugós) -s gépen húzz föl mindent maxra, felbontást fullHD ra és nézd meg a külömbséget a konzol és a PC minősége között... Ég és föld...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Kange
2011.06.16. 08:31
Micu13: Gondolom boxod van, azért reagálsz így... Nekem is van egy boxom vhol a szekrény alján, de azok alapján, amit eddig láttam máshol, 100x szebb a PS3 grafikája...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Phantomstr...
2011.06.16. 08:35
Az Xboxox meghibásodásáról annyit, hogy nekem egy 2006-os gyártású darab van, és köszöni szépen, semmi baja. Ha nem ész nélkül áll hozzá az ember, akkor nem döglik az be olyan hamar.

Az Xbox/PS grafika vitáról annyit, hogy szerintem kb annyi a különbség köztük, mint PC-s szinten a GeForce és az AMD között. Az más a színviláguk és az Xbox kontrasztosabb képet ad. Innentől kezdve, kinek mi tetszik.

A jövőévi bejelentés szerintem épp időszerű. Végül is már 7 éves lesz, mire meg piacra kerül, legalább 8. Mivel a hardverről semmi hír, inkább csak leírom mit várok. A Microsoftnak nagyon bejött a Xenos, szerintem ezt viszik tovább. Az AMD hogy erősítse magát a PC-s piacon, valószínűleg, amennyire tudja, felépítésben közelíti majd az asztali GPU-ihoz. A Slim alapján tanultak a baklövésükből, és jobban megtervezett, halkabb hűtést fog kapni.
Okos döntés volna az MS-től, ha már úgyis a HD-DVD-t támogatta a Blu-Ray-jel szemben, hogy a következő generációs gép olvasója azt is olvassa, és a játékai azon jelennének meg. Másolásvédelmi szempontból hatalmas előnyt jelentene egy olyan lemezformátum, amihez gyakorlatilag lehetetlen írót és írható lemezt kapni. Ráadásul a technológia kész van, csak újra gyártásba kell állítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. szabtam
2011.06.16. 10:08
17# Norbert09
14# moltam

én igenis nézegetem a felbontásokat.
32" fullhd-n játszom, kb. 90-100 centiről. gyönyörű. és nagy élmény ilyen közelről autós szimezni. ilyen távolságról, 1360-nál meg elhányom magam.
a végtelenségig el lehet offolni a képátmérő, felbontás és a távolság viszonylatairól. erre vannak konkrét számarányok, de szerintem ettől függetlenül elég szubjektív dolog. a hd ready kijelzősök folyton azzal jönnek, hogy ők úgyis messziről nézik, ott meg ugye már nem jön ki a felbontás különbség. és nekik ez így jó. (persze, hogy jó: próbálnának meg közelebb menni...)
és én csak ugye egy nyamvadt 32"-ról beszéltem. annyira lementek a tv árak, konzolról ennél már egyre nagyobb tv-ken játszanak, ahol egyre vacakabb a kép, ha nem nő hozzá a felbontás is...

örüljetek neki, hogy nálatok nem tartozik a játékélményhez a fullhd-s grafikai élmény.

csak ez kicsit "savanyú a szőlő", "ez van, ezt kell szeretni" duma...

nem hiszem, hogy nem örülnétek neki, ha gt5 felbontásában tudnátok forzaz-ni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Blade0012
2011.06.16. 10:30
Hogy mennyi baromság került ebbe a rövidke írásba...atyám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Blade0012
2011.06.16. 10:30
dupla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Terror szabt...
2011.06.16. 11:04
"örüljetek neki, hogy nálatok nem tartozik a játékélményhez a fullhd-s grafikai élmény."

Veled mi történne, ha lezuhanna a géped és ott ragadnál egy lakatlan szigeten? Felkötnéd magad? A dumád alapján, amikor annyi idős voltam, mint te, Ultra HD felbontásban tologattam a Matchboxokat, és valahogy nem sírt a szám a játékélmény miatt. Akkor sem, amikor a Carmageddon csak 320*200-ban volt hajlandó normálisan futni a 14"-es monitoron. A többieknél is úgy ment, és mindenki élvezte. Garantáltan jobban, mint a Forzát a 32 inches akármin. Asszem rátok férne néhány hónap kényszermunka valahol, aztán dicsőítenétek a rubik-kockát, hogy micsoda játékélményt ad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. gab78
2011.06.16. 11:23
Szabtam, mindenki másképp közelíti meg a dolgokat, a Nintendo a játékélményre gyúr, a kreativitást helyezik előnybe, lásd pl a Wii kontrollert és most a Wii U kontrollerjét. A Microsoft a 360-al a programozhatóságot tette előtérbe, a Sony, erőből és korábbi piaci helyzetéből próbálkozott. A bevételein meg is látszott, hiába erősebb a Cell, és elvileg a grafika is, mégis a 360-ból lehet többet kihozni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. osszaki
2011.06.16. 11:48
Hmm... PC-s vagyok, de a szept. 20-ai GoW3-as Xbox bundle-n elgondolkoztam. Bár addig még meglátjuk mi lesz belőle. Az lehet, hogy MS-ék már fejlesztik az új generációt, de az még évek múlva fog csak (szerintem) megjelenni. A Kinect miatt, nevezzük így, kitolta a MS az xbox életgörbéjét, és ugye E3-on is arról beszéltek, hogy eddigi legjobb évüket zárták, köszönhetően a Slim&Kinect kombónak. Jön a GoW3, Forza 4, és ne felejtsük el a Halo4-et, ami 2012 végén jön, ami pedig egy trilógia első része lesz. Nem tartom mondjuk elképzelhetetlennek, hogy a 2. felvonás új generációra jöjjön ki, de azért elég erős az az elképzelés is, hogy 360-ra fog az is kijönni. Másrészt, ugye most jelentették be a youtube és a live tv-t is xboxhoz. Ezeket mind-mind fel kell futtatni, és megnyerni velük az embereket, hisz hülyén jönne ki, hogy a friss szolgáltatásokat, rá egy évre már inkább az új konzolra támogatják/eröltetik. Úgyhogy szerintem is még pár év mire új xbox fog jönni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. ThePoweR Terro...
2011.06.16. 11:56
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Joco1114
2011.06.16. 12:23
@Terror: ez a kényszermunka nekem is eszembe jut néha, amikor sírni látom a bennszülött generációt... Ezek szerint nem csak én vagyok itt öreg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Szefmester
2011.06.16. 12:32
34# Nem lehetetlen BD-írót és lemezt venni elég ha a bal oldali listát megnézed.
38# Nagyon jól mondod. Akik csak mostanában kezdtek el játszani és/vagy fiatalok azok nem tudják hogy mi a játékélmény. Nekik a csicsás ultragigabrutálhádés grafika kell. Én is quake 1-ztem még 320*240ben 14"os monitoron mert nem bírt többet a gépem. Vagy még korábbról prince of persia 1et toltam zöld-fekete interlaced monokróm monitoron. Mégis élveztem a játékot. A mostaniak meg.. telepít egy hétvége alatt max befejezed és uninstall mert ennyit ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. YuGabe
2011.06.16. 13:10
Éppen amiatt, hogy ennyire grafikab-zik egyesek, ezért "kell" elhúzni a fejlesztési időket a játékoknál, ezért kell kihozni egy új konzolt, amikor egyáltalán nem lenne rá szükség, és még ilyenkor is azzal jönnek, hogy "jajjkifolyikaszemem az SD felbontástól". És nem, ez nem "savanyú a szőlő", hanem miattatok vannak manapság sz*r játékok, überkirály grafikával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Phantomstr...
2011.06.16. 14:41
Szefmester De én nem is BD-ről, hanem HD-DVD-ről beszélek, amit már kb három éve nem gyártanak. Mostanra már csak raktáron ragadt írók és lemezek lehetnek, ha egyáltalán még van. Ha jobban megnézed oldalt, még HD-DVD olvasót sem találsz, nem hogy írót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. mythbuster
2011.06.16. 15:28
Gyerekek haladni kell a korral, én is rengeteget játszodtam a 2000 -es években atomocsmány grafikájú játékokkal, mert az akkori technológia arra volt képes, és azt szerettük, mert annál jobb nem volt és el sem tudtuk volna képzelni, hogy lehet... Pl. mikor a GTA VC-n vagy az Underground 2 -őn játszodtam azt mondtam überkirály grafja van full felbontáson és full detailsel, jöttek a konzolok halomra tolták a 640x480 -as felbontást, és egyesek azzal voltak el a TV-n, hogy "überkiráj ez a konzol mert nem akad", csak sajnos hományban éltek, hogy azt az élményt amit PC-n 1280x960 -ban sosem fognak megkapni, egyik haverom is(1 évvel ezelőtt) csak akkor szembesült vele mikor 4 hónapos XBOX rajongóként fölmászott hozzám, és bemutattam neki 1-2 játékot FULL HD -ban, akkor voltak nagy pofáraesések, és véltem fölfedezni akkora csalódást, mint a tálibok arcán mikor a főnököt kinyírták... Azóta eladta az XBOX -ot, és egy 40 rugós Radeon(http://ipon.hu/webshop/product/_asus_eah6850_dc_2dis_1gd5_v2_pcie/171565) kártyával tolja a játékokat full HD -ban, és átkozza azt a napot mikor a Duna Plázában befektetett abba a konzolba... Lehet trollkodni, az igazságot lenegálni nem tudod, akármennyire is isteníted a konzolod ... Az új konzol is jó lessz gondolom, de jövőre már adnak ki olyan játékokat, amiket sajnos újra butítani kell a hardveres hiányosságok miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. HUFEUR
2011.06.16. 15:46
"A bevételein meg is látszott, hiába erősebb a Cell, és elvileg a grafika is, mégis a 360-ból lehet többet kihozni!"

Ezt légyszíves fejtsd ki bővebben.
Mert bevételbe PS3 vezet (box 55m eladott, ps3 50m eladott, box 66 hónapja a piacon, ps3 asszem 55 hónapja a piacon, ha hónapra lebontjuk, ps3 havonta kb 900k darabot vesznek, boxból 800-at, és ps3 többe is kerül, tehát bevételek is ps3-nak kedveznek, csak amcsiban adnak el több boxot, mint ps-t).

A másik amit nem értek, hogy boxból lehet többet kihozni.
Boxon csak a multiplatform játékok szebbek, az sem azért, és az, hogy mit lehet egy konzolból kihozni az exkluzív játékokon látszódik meg, amibe ps3 fényévekkel előrébb tart.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. errata
2011.06.16. 15:49
Igazából meg kell különböztetni 2 gamer típust:
1 (ide tartozom én is ):
- nem számít a grafika csak a teljesítmény, sőt a túl csicsás grafika zavar egy idő után, pl.: 1 autós játékban ha 1 kanyar nem a tökéletesen megy akkor restart egyből, fps játékoknál online min grafika magas gamma, alacsony felbontás hogy tuti idejében észre vegye az ellenfeleket (pl nekem 640*480-on megy a quakelive full hd-s monitoron , szóval nem a lehetőségekkel van a gond...) , és még ide tartozik a saját kézzel írt config ami nélkül ugyan azzal a játékkal más gépen (akár csak más egérrel) már nem is tud ugyan olyan hatékonyan játszani...

2 (az új generáció :
- azok akiknek a játékélménybe beleszámít a kinézet, nem probléma ha éppen nem dönt pályarekordot vagy nem az első a szerón stb...

ez teljesen más hozzáláss, nem kérdés ha leülnek játszani egymás ellen ki fog nyerni de az biztos, hogy mind ketten ugyan olyan jól szórakoznak majd... és szerintem az első csoport tagja sosem fognak konzolt venni, ha havernál van szívesen eljátszogatok velük én is de nem tudják azt nyújtani amiket fentebb írtam

konzolok mellet szól szerintem: hogy ha ki ismerik a programozók nagyon tudnak rá optimalizálni (ezért van az hogy a ps2-es játékok közt grafikában vagy AI-ban ég és föld a különbség 5 év alatt)

viszont ezek tudatában is egyet kell értenem néhány hsz-el lehet, hogy valaki szereti a konzolt, de azért mert én pc párti vagyok nehogy már csorónak vagy "hülyének" nevezzen valaki akit még az életben nem láttam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Phantomstr...
2011.06.16. 16:40
errata
Én hozzá vennék egy harmadik kategóriát, akinek a grafika harmadrangú kérdés, a legfontosabb, hogy amikor játszik, akkor zökkenőmentesen menjen minden, és egy gépel akár 6-8 évig is ellegyen, anélkül, hogy aggódnia kellene a gépigény, vagy a kompatibilitás hiánya miatt.

Lehet anyázni a konzolokat, de ha megpróbálsz egy olyan PC-n 720p-ben mediumon Crysis 2-zni (csak a példa kedvéért), amit mondjuk 2006-ban vettél 80 ezer forintért, hamar az arcodra fagy a mosoly.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. errata
2011.06.16. 16:48
@phantomstranger
igazad van csak nekem a 720p már erős grafikának számít (játékoknál természetesen, filmeknél kevés..)
igazából 2 szélsőséget említettem bizonyára van az 1es csoportban is olyan akinek van egy minimum igényessége a grafika felé is stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. mythbuster
2011.06.16. 16:51
@Phantomstranger

a jó pár éves XBOX -on sem 720p -ben full detailsel játszod a mai játékokat hanem 800x600 és butított detailsel... Viszont PC -be elég 2-3 évente videokártyát cserélni és nem dobod ki az egésszet úgy ahogy van a pi**ába, valamint nem azt a játékélményt adja mint az XBOX -ra szórt bútított játékok halmaza...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Phantomstr...
2011.06.16. 17:16
mythbuster
Rendben, kérlek idézd, hogy hol írtam full details-t. Mer vissza olvasva, én mediumot látok, ami szerintem reális, mert a konzolok grafikája is ahhoz áll közelebb, és egy 5 éves PC-től sem lehet elvárni a maximális részletességet.

A 2-3 évenkénti fejlesztés is pont szemben áll azzal amit írtam, mert ugrik az azonos pénzért vásárolt teljesítmény, mert így a konzol meg mindig 80 ezer, de a PC-t ha csak kétszer fejleszted az öt év alatt (mondjuk 30 ezer forintos videókártyával), már összességében 100 ezer fölött jársz...

...Arról nem is beszélve, hogy egy 2006-ban vásárolt 80 ezer forintos gép procija (ennyi pénzért akkoriban még a két mag sem garancia), bajosan fog kihajtani egy mai 30 ezer forintos kártyát (HD6790), tehát ide megint csak egy komplett csere kellene, amivel megint ugrik az azonos áron mért teljesítmény, és hol van még 2013, amire ebből következő generáció lehet.

A 800×600-as felbontásnak pedig erősen hülyeség szaga van, már csak a 4:3-as képarány miatt is.

Az ember azt hinné, hogy valaki ilyen névvel (mythbuster) kétszer meggondolja, amit leír, nehogy hülyeséget mondjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Powerdream
2011.06.16. 17:34
Phantomstranger


Na itt a baj! Én nem médiumban és 720P- ben szeretnék 2011-ben jácani.
De ha megpróbálnál a 2 éves gépemen Crysis 2-zni 1080P Hardcor beálítással akkor "hamar az arcodra fagy a mosoly"

De ha ezt télleg megpróbálnád kitörne a harmadik világháború.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Csaber Phant...
2011.06.16. 17:37
nem kötelező új alkatrészekkel bővíteni másrészt egy átlagos gép ~100W körül eszik az első Xboxok meg 160W(az ujjaknál elvileg a táp 135 W-nál többet nem tud leadni)Xbox-ra drágább a játék így fenntartani drágább (pc-re meg ingyen is van kismillió játék ingyen+1000 Ft veszel 2 éves jó játékot) de mindkettő mellé lehet írni kismillió érvet , kinek mi jön be azt használja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Silentsoul
2011.06.16. 17:39
Ahogy latom sokan azt felejtik el hogy OK hogy a PC futtathat jatekot 1080p-ben fullmax grafikan de csak olyan jatekot sajnos ami egyaltalan megjelenik ra. (Az hogy a jatekfejleszto cegek messze nem fektetnek annyit PC-s optimalizacioba mint konzolosba meg se emlitsuk). Szoval ez mind szep es jo hogy a PC ilyen meg olyan eros de egyszeruen mara mar hatterbe szorult ezt jobb fogadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Ragnarr
2011.06.16. 18:04
@Phantomstranger:

rengeteg mai console jatek csak sub-HDn fut raadasul eleg furcsa keparanyt hasznalnak , pl. Crysis 2 PS3 verzio 1024*720 kepfelbontason megy , ami aztan szet van nyujtva teljes kepernyore , ja es raadasul csak 25-30FPS-el megy, gondolom neked ez igy is tokeletessen megfelel , pazarold csak a penzed a tularazott conzole jatekokra es jatszd oket tovabra is ratyi minosegben , ez a tuti ha te mondod ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. everybody1...
2011.06.16. 18:06
Emlékszik még valaki arra a korra amikor 2005-környékén kijött a gta-san andreas és a doom3-ra amikor 6600gt videókari volt a toppon?!Akkor valahogy nemtudta izgatni az embereket hogy directx 10-11 az számított hogy milyen a játékélmény. szó volt róla hogy ez már a nextgen grafika stb...de a játékélmény az ami számít!
Mit lát az ember manapság akármelyik gamer honlapra fellép itt egy teszt ott egy teszt...sokáig abba a csapdába voltam hogy a tesztek alapján döntöttem egy játékról ami bődületes nagy hiba!!Ugyanez az xbox360 vs ps3 vs pc...az örök kérdés!Nagyon egyszerű a válasz akinek van pénze majd eldönti mit akar...exclusive címek...stb!Csábító lehet a high and Pc de könyörgöm szinte hetente jönnek ki videókártyák,processzorok,memóriák...ezt a hardver fejlődést anyagilag bírni lehetetlen!Ráadásul a játékok 10/9 konzol port...és ha azt mondja egy kiadó hogy xy időbe kijön egy játék konzolra ott lesz..pc-n meg várni kell 6 hónapot is akár mert annyi hardverre kell optimizálni míg konzolon már adott!Voltmár Ps3 mam amí tökéletes volt most xbox 360-on tolom...és tökéletes ,igen fizetős a net..de legalább nem kell szórakozni a STeem-mel és a patch.kel!AMi talán csábító lehet a billentyű+egér kombináció de 1 hét alatt meglehet szokni a kontrollert bár vannak kivételek..
Amíg kinem jön az új xbox vagy ps addig ezek a hd konzolok tökéletesen megfelelnek a játékra !Bár nincs 600x élsimítás meg directx2134 de legalább szaggatás nélkül futnak!
(nem fikázódás csak vélemény)...
üdv. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Ragnarr
2011.06.16. 18:12
@Silentsoul:

gyakorlatilag az osszes jatek megjelenik PC-re is , persze vannak exclusive jatekok , de ez mind a 3 platformra igaz , pl. jo strategiak csak PC-re jelennek meg : ANNO , Starcraft , Shogun , CIV5 ... es hiaba van egy xbox-a valakinek attol meg ugyanugy nem megy rajta a Killzone , Uncharted stb... mindenki az erdeklodesi kore szerint dont , en pl soha le nem cserelem a Shogun2-t egy conzolos jatekra se
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. mythbuster
2011.06.16. 18:27
everybody18

Most nem kötekedésből de teljes rendszert egyszer kell építeni, utána csak a videokártyát kell updatelni 2 évenként... Nekem az otthoni PC -m egy régi ASUS M2N-SLI Deluxe, Phenom X4 9550+, 4GB DDR2 és egy ASUS Radeon HD6850 -es kártyával van felszerelve... A gépet 2007 -ben raktam össze és 2008 -ba került bele a Phenom proci, azóta csak 2 VGA -t cseréltem benne... Nem gondolom azt, hogy a mostani akadásmentes HD játékélényt tovább tudnám überelni egy új processzor és memóriacserével! Röviden, elég ha összeraksz egy jó gépet, utána 5-6 évig csak VGA -t kell cserélni benne, és minden fut ahogy kell, manapság egy PC elengedhetetlen a háztartásból, 2-3 évente költeni rá +30 rugót egy kártyára nem akkora kiadás, és nem azt a játékélményt adja mint egy butított konzol... Vagy nem költessz rá 10 évig semmit és játszassz konzol szinten egy 10 éves csúcskártyával , természetesen medium detailsel és max 1024x768 -as felbontásban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Phantomstr...
2011.06.16. 18:31
Powerdream
Igen, nekem megfelel a konzolok grafikai szintje, a grafikától nem vágom hasra magam.
A Brütal Legend például inkább stílusos, mint szép, még konzol szinten is, mégis olyan hangulata van, hogy telerakod a pelust.
Azért kíváncsi vagyok, hogy mennyiből vetted azt a gépet két éve. Nem hiszem, hogy 45 ezerből tokkal vonóval kihoztad

Csaber
Városi legenda, hogy a konzolokra drágák a játékok. Az árkülönbség az friss játékoknál egy-két ezer. Bár való igaz, jobban tartják az árukat. Cserébe viszont maga a gép töredékébe kerül egy középkategóriás PC-nek. Sokáig kellene teljes árú játékokat vásárolni, hogy egálba kerüljetek, közben meg még gépet is kell fejleszteni. Megjegyzem, én ritkán fizetek többet játékért 3-4 ezernél.

Ragnarr
A programok úgy vannak megírva, hogy élvezhetőek legyenek. Volt idő, mikor PC-n össze tettem volna a kezem 30fps-ért, most meg minimum, fix és stabil mindennél. Egy 30fps-es konzoljáték oda tudja verni játszhatóságban a 60fps-es PC-st (főleg, ha a minimum fps-t nézzük).
Afölött pedig multiban volna értelme, de ez konzolon is megoldott, mivel mindenkinek ugyan az a gép, ugyan az a sebesség, technikailag kiegyenlített a dolog, nem jön sosem ifj. Rockefeller 400fps-sel jumpolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. mythbuster
2011.06.16. 18:33
@Ragnarr

Már azért is kiadják PC -re a játékokat, mert egyrészt azon kezdték pályafutásukat, másrészt meg olyan hardverek kerülnek napjainkban piacra amivel olyan játékélményt kapunk amit egy consolon sosem érnénk el... Ha beakad egy játék a régi kártyán OC -zünk kicsit rajta és mindjárt szaladnak a pixelek, ha nem segít akkor 30 ezer és 2 évig FULL HD -ban nyomunk bármit, és nem költünk konzolokra 80+ ezreket, töredéknyi effektekért...

Egy konzolban nem fogsz 2 évente VGA -t cserélni... Úgy dobod ki ahogy van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. HUFEUR
2011.06.16. 18:56
"másrészt meg olyan hardverek kerülnek napjainkban piacra amivel olyan játékélményt kapunk amit egy consolon sosem érnénk el."

Épp az a gond, hogy a hardvernek lóf.sz köze sincs a játékélményhez.
A játékélményhez a jó játék kell, meg esetleg élsimítás, mert az tényleg b.ssza az ember szemét.

Én a fostalicska szar gagyi béna öreg túlárazott fos ps3-mamon olyanokat tudok játszani egy Killzone-nal, hogy csak úgy repülnek az órák, és észre sem veszem, hogy egy béna szar irányíthatatlan joystick van a kezemben.
És ez csak 1 játék, van még ezer, ami az istenkirály atomerős PC-re sosem fog megjelenni.

Meg a játékélményhez még esetleg az is hozzátartozik, hogy egy 24"-es (és ez már luxusnak mondható) monitor előtt görnyedsz a székbe, vagy egy 42"-es tv előtt 3-4 méterre eltehénkedsz az ágyba.

De a hardver ami a legkevésbé számít.

PSP-n Metal Gear Soliddal jobban elvoltam, mint az utóbbi 4-5 év PC-s játékfelhozatalára, pedig ott már tényleg nem is beszélhetünk grafikáról, meg hardverről.

Meg PS3-on a PS2-ről konvertált játékok is amennyire "buták", csúnyák, még teljesen élvezhető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Heroes27 HUFEU...
2011.06.16. 19:05
ez az "épp az, hogy a hardvernek köze sincs a játékhoz" - ezt azért sok szögből lehet támadni. Ha nincs erő a játék alatt, akármilyen jó a játék, valjuk be, ha nagyon lebutítod, hogy érezhetően fusson, akkor csak nem az az élmény, mintha egy minimum normál, de magasabb grafikai részletességgel játszol. Nem mindenkinek számít a grafika, de speciel én, 2011-ben a mai új motorokkal, fejlesztésekkel, modern húzásokkal, szeretném játszani a játékokat, mert megéltük a 2D-s korszakot, meg az anno divatjait, ma már szeretek magasabb részletességgel játszani, nem azért mert snob vagyok, hanem tényleg csak azért, hogy hagy legyek szemtanúja a fejlődének. Ha már költöttem a gépre, fejlesztettem, akkor igen is lássuk hol tartunk ma.

És az ágyas részletedet is megtámadom, a 3X19" előtt is el tudok tehénkedni, és nem görnyedek. Mindenkinek más az értékrendje szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. mythbuster
2011.06.16. 19:14
@HUFEUR

Elárulom neked az újabb kártyákon már csak HDMI kijövetelek vannak, azt rákötheted a 42" -os TV -dre, és elárulom neked nem lessz tőle pixeles az egéssz mint a fostalicska konzolodtól ami a f@sza FULL HD -s TV -den alig tudja kitolni magából az 1024x768 -as felbontást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. YuGabe
2011.06.16. 19:39
Azért meglátszik, hogy a "PC-s tábor" jórésze valamiért nem tud helyesen ÍRNI.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Phantomstr...
2011.06.16. 19:41
mythbuster
A te fajtádtól mindig öröm hallgatni, hogy xyz miért nem jön PC-re, ha meg jön, akkor miért van olyan szarul optimalizálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. mythbuster
2011.06.16. 19:54
@Phantomstranger

Nem vagyok játék-megszálott , legtöbbszor csak facebokozom és programozok Visual Studioban, jelenleg még csak 2D -s játékokat írok XNA -ban, de jövőben tervezem a 3D -s grafikai szinten való tervezést is... Álltalában ha játszani szeretnék, akkor nézem mi van kiadva PC -re és ami érdekel is és leköti a figyelmem, pl GTA IV, Crysis 2, NFS Underground 2/Undercover... Azt viszont tudom, hogy a gyártók álltal kiadott játékok 97% -a PC -re ki van adva, és rengeteg van ami csak PC -re van kiadva... Ami nincs kiadva az amúgysem érint, mert mint már írtam, nem vagyok megszálott, csak néha térek egyet New Yorkban ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. YuGabe
2011.06.16. 20:00
Nyilván a gyártók adják ki a játékokat... meg lol, 97%. PC fanboyok is élnek még elég szépen, láthatólag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Terror
2011.06.16. 20:04
"Azért meglátszik, hogy a "PC-s tábor" jórésze valamiért nem tud helyesen ÍRNI."

Persze. Már '94-ben is csodálkoztam, hogy az értelmiség Donkey Kongot játszik konzolon, és a PC előtt meg csak az aljanép próbál valamit programozni Pascalban. Hihetetlen, milyen szakadékok tátonganak egyes rétegek között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Powerdream
2011.06.16. 20:06
Phantomstranger

Pedig egy BFBC2 Pl 120cm-es Full HD tv-n plafon grafikán, 5.1-es fülessel nagyon durva. Olyan érzésed van mintha ott lennél élőben. Én Heroes27 véleményét osztom. Úgy élvezetes ha látványos is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Asagrim Power...
2011.06.16. 20:24
És mi akadályoz meg abban, hogy a PC-s videokártyát TV-re kössem? Semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. pergerj
2011.06.16. 20:36
Olvasgattam a kommenteket.. érdekes

elmondanám a saját véleményem:

1. Konzolra tényleg drágábbak a játékok.
2. Konzolhoz szükséges egy nagyobb tv (tekintve engem pl ez nincs, mert néha 1-1 forma 1et eltekintve nem nézem a sok butító műsort)
3. Egy PC nem csak játékra való, és sztem kevés olyan ember van akinek nincs szüksége pc-re, még ha egy 20-30 ezer forintosat számolok is monitorral.
4. Konzolokon csak bizonyos tipusú játékok élvezhetők igazán. (Megölném aki először adott ki konzolra FPS-t, ma meg már onnan portolják PC-re)
5. Többen írjátok ezt a 2-évente 30k Ft dolgot, de ez sztem ha a videokártyát nézzük, akkor túlzás, ha teljes gépnél (akár memória vagy processzor csere is, akkor már lehet reális), mert pl egy videókártyánál megnézve: 2éves gép, szügsége van egy uj gpu-ra az érvezhető játékhoz. Veszel 30-ért egy gpu-t. Régit eladod 5-15 ezer forintért és így a különbséget nem mondanám túlságosan nagynak.
(Aki meg felfurja a falra a régi cuccait, annak valószínűleg nincs szüksége az anyagi értékére.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. mythbuster
2011.06.16. 20:44
@Asagrim

A konzol userek nem találják a TV-Out melett ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Magon
2011.06.16. 21:32
Asagrim: Talán az, hogy a fotelben kissé nehéz a wasd+egerezni. (Ha meg a 'van kontroller is!' jön, akkor meg hagyjuk a "nám láhát fps-t kontrollerre'" dumát )

De amúgy: a konzolban az a jó, hogy nincs vele szopás, berakod, játszol, ennyi. Ez PCn még ma sem így van, pedig most már mérföldekkel jobb a helyzet, mint 6-8 éve.. És a PC igenis drágább, kár elvi számolásokat adni, hogy mennyiből ki lehet hozni a PC-t, senki nem hozza ki annyiból, vagy csak a nagyon geek-ek, az átlagusernek a PC drágább, ennyi.

Aki sznobkérdést csinál belőle, annak meg: hajrá, hajrá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Phantomstr...
2011.06.16. 21:33
Powerdream
120 centis TV-vel és High-End PC-vel nem is te vagy a konzolok célközönsége, de ha csak feleannyi figyelmet fordítanának a játék történetére, történetvezetésére, mit a grafikájára, sokkal sokkal lennének. A BC2-t nem próbáltam, csak a egyet... azt viszont te soha nem is fogod...
Ha a csatatéren akarom érezni magam, elmegyek airsoftozni a haverokkal. Ott még egy-egy találatnál a fájdalom is igazi, a grafikát pedig nem überelheti semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. shaddam
2011.06.16. 22:35
mythbuster : Igen rá lehet kötni a pc-t tévére, de az irányítás ég és föld.Azt meg megnézem mekkora felbontásban tolja a pc-d a killzone-t.Szeretitek elfelejteni hogy az emberek 90%-a olyan játékok miatt dönt xy konzol mellett amit pc-n sose fog látni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. invezz
2011.06.16. 23:37
Itt soha nem lesz megegyezés!
PC: van, költségesebb mint egy konzol, nem értékálló, viszont lehet mindenre használni, game, film, net
PS3: van, játékok kicsit drágábbak, de ha kijátszom majdnem annyiért eladom, érték álló, minimális bukás van rajta ha eladom, filmre, game-re tökéletes. Bill, egérrel is lehet játszani FPS játékot, ha valakinek a controller nem tetszik. Multiba meg nem használja, mert az mekkora ge.... ugye. Multi INGYENES!
X360: van, játékok nem tudom mennyibe kerülnek rá, eladni ezt is ellehet biztos, nincs eredetim boxhoz. Game-re jó, másra nem! Semmilyen videó formátumot nem visz az enyém. (lehet enyém a rossz). Ezt is ellehet adni, (ha kibírja addig), de többet bukna rajta az ember mint egy ps3on.

Összességében mindegyik jó valamilyen szinten, kinek mi, itt nincs igazság.
Grafika különbséget nem lehet észrevenni boxon, psen... pcn biztos jobb, csak a gamer pc árából megveszem a két konzolt (pct meg 3év mulva ellehet adni 50kért)

Én is sokáig toltam PC-n FPS játékot, hiába mondjátok, meglehet szokni a controllert!(pshez, boxhoz is van egér/bill konvertáló, szóval ez nem is kifogás igazából!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. HUFEUR
2011.06.17. 00:16
Amugy shaddam-nak igaza van, hogy konzolt azert vesz az ember, mert tobb/jobb exkluziv van ra (meg mert olcsobb, meg jobban optimalizalt, stb).
Ahogy valamelyik nagyon okos irta, hogy a jatekok 97%-a PC exkluziv, azzal nem is foglalkozok, aki ennyire hulye, az annyira meg van gyozodve arrol, hogy neki van igaza, hogy semmikepp sem lehet meggyozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Sturmtiger
2011.06.17. 00:38
Az egész hírben kb. pont annyi a fontos, hogy néhány dolgos honfitársunk munka nélkül maradt mert a Crytek elvitte innen a fejlesztést. A többi sajnos lényegtelen kamu alá nem támasztott bulvár. Másnéven pletyka.


Off:

Bírom ezt a PC vs. Konzol vitát, midig ugyanazok az érvek, mindig ugyan azok a kontrák. Az emberek 50%-a itt a fórumon rendelkezik konzollal, és neki csak az az Isten! Erre jön a maradék 50% akinek meg a PC az Isten és elkezdik egymást oltani, és ez így megy már évek óta Most komolyan mire jó ez? Mindenki azt vesz amit akar, és abba nyilván nem fog beleszólni senki. ha valakinek konzol kell hát vesz egy konzolt, ha meg PC akkor PC-t. Lassan már bármelyiket megengedheti magának bárki, csak spórolni kell kicsit. Mikor meg odáig eljutunk akkor remélem mindenkinek lesz konzolja is meg PCje is. És akkor talán megszűnik a vita is a fórumokon. Ámen!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. pergerj
2011.06.17. 01:47
@Sturmtiger

Mindig is pc-t használtam és ezután sem tervezem konzol beszerzését.
Próbáltam mind3 ps-t, psp-t, wii-t, xboxot, x360-at.(ismerősöknél) Egyik sem tudott megfogni. Exkluziv játékok ált nem érdekelnek. (1-2 esetet leszámítve.. pl: Alan Wake.. MS azzal példázta a DX10!! grafika újításait.. késett egy csomót és kiadták x360 exkluzívnak.. -.-)
Ha valakinek tetszik a konzol, szíve ügye, vegyen egyet, csak:
1, engem ne győzködjön, meg ne tartson hülyének azért mert nem érdekel a konzol,
2, konzolpiac miatt jó lenne ha nem szopatnák a pc-s népet.
(Mert tök jó, h pc-n erősebb a hardware, pc-n is fejlesztik, de miért arrol kell portolni visszafelé?? Miért nem pcről portolnak konzolra? -> így nem csoda, hogy pc-n nem lehet szebb a játék.. Még a portolás se lenne annyira probléma, csak mikor egy játéknak az irányításánál mutatja a gombokat h x,y,a,b.. meg ilyen lb,rb stb.. szánalmas, hogy annyit nem bírnak megcsinálni, hogy legalább valamelyik billentyűzet betűjét írja ki.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. badpad
2011.06.17. 07:17
L.A. Noire, Dante's Inferno, Gears of War, Forza Motorsport, Mortal Kombat (az új rész), Red Dead Redemption (olyan játékok, amilyenek), de a fejlesztők kijelentették egyértelműen, hogy nem lesz belőlük PC-s átirat... pedig rendesek a kiadók, olcsóbbak a PC-s játékok, mint a konzolok, de a mérhetetlen kalózkodás miatt inkább olyan célközönséget választanak a 100milliós konzoltáborból (ps3+xbox360), amiből ha csak 2-3%-a veszi meg a játékot, már hülyére keresik magukat és ezek a játékok, azért elég jók!
Be kell látni pár év múlva egy okostelefon, egy laptop és egy konzol lesz az ideális "multimédia" felszerelése egy családnak...
Nekem is van PC-m, Q6600 + 470GTX, de most akasztotam le egy konzolt, és azt tolom...
Igen, a PC-s játékok szebbek, grafikailag fejlettebbek, de ezek már 5-6 éves vasak... és azért a Gears of War2 játékélményben tudja überelni a grafikai hiányosságokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. 5hR3kY
2011.06.17. 09:31
badpad: Ez így van!

Amíg a PC-sek több mint 90%-a nem veszi meg a játékot csak várja hogy mikor lesz kint a torrent oldalon a tört verzió (tisztelet a kivételnek), addig nem igazán fognak kinlódni velük a kiadók, mert konzolra ha kihozzák a játékot ott jóval többen fogják megvásárolni mint PC-re! Ami a hasznot hozza, azzal fognak foglalkozni inkább! Konzolon is van warez, de a legtöbben pont azért vesznek konzolt hogy ne kelljen kinlódni a letöltésekkel, az irkálásokkal, meg a hibakereséssel hogy miért nem indul el, pedig a szomszédnak ugyanilyen gépe van és nála megy. Ők csak azt szeretnék, hogy ha beteszik a lemezt akkor tudjanak gond nélkül játszani. Ezért inkább megveszik az eredeti játékokat!

Amúgy mindenki azon játszik amin akar, az tény, de én nem bántam meg hogy eladtam az asztali gépem és vettem egy konzolt. Perpillanat egy netbookom van internetre, zenélésre, és egy konzol amin játszok és HD/FullHD/BR filmeket nézek. Nálam is a játékélmény számít, sokkal jobban mint a grafika! Mai napig el tudok játszani egy X-Com: Enemy Unknown játékkal amit egy 386-osra írtak, mert iszonyat feelingje van, vagy mondjuk egy Diablo 2-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Terror
2011.06.17. 12:37
Hagyjuk ezt a hülyeséget, hogy a kalózkodás miatt így meg úgy, meg mert macerás installálni. Azért jön konzolra, mert csak egy hardware-re kell optimalizálni, így spórolnak. End of story. Spórolnak amivel tudnak, és várják a nagy dellát. Hogy miért nem fogy? Mert a játék egy rakás szar, azért. Érdekes, a Blizzard nem panaszkodott, hogy nem fogy a Starcraft meg Diablo, az Interplay nem panaszkodott, hogy nem fogy a Fallout, a GT Interactive nem panaszkodott, hogy nem fogy a Duke Nukem és Mortal Kombat, vagy Abe's Oddyssee. Jó játékot kell csinálni, nem a kalózokra mutogatni. Hibakeresés, hogy miért nem indul... érdekes, nálam minden elindul, aki meg hülye hozzá, az játsszon fakockával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. 5hR3kY
2011.06.17. 14:55
Az hogy egy hardware-re optimalizálnak az maximum lerövidíti a fejlesztés idejét valamennyivel. Ha PC-re akarnak fejleszteni akkor az maximum hosszabb valamennyivel a többféle hardware elem miatt. A kapzsi multi kiadók (pl: Activision, Electronic Arts) úgy is kiadják minden platformra a játékaikat hogy minél többet kaszáljanak! A kissebb cégek meg azért nem hozzák ki PC-re is mert vagy exkluzív szerződésük van a Sony-val, vagy a Microsoft-tal, vagy nem éri meg nekik a befektetett időt/energiát, mert nem lesz a PC-s verzióból akkora bevételük.

Ha arra célzol hogy a régebbi jó játékok jobban fogytak, az csak azért volt, mert még alig volt internet, ergó nem volt ilyen méretű a kalózkodás mint most! Illetve a Windows 95 kiadása után vett nagyon sok laikus ember gépet, akik addig nem értettek hozzá, és nem volt bátorságuk belevágni, ők inkább megvették a játékot eredetiben. Az internet elterjedésével, illetve a növekvő gépeladással, egyenesen nőtt a kalózkodás mértéke. Emlékszem pér éve még mindenki várta a torrent oldalakon a friss játékokból hogy mikor jön ki a Reloaded csapat által készített tört verzió.

Megváltozott a játékipar, ezt kellene már észrevenni mindenkinek! Sajnos egyre kapzsibbak lesznek a kiadók, és egyre többet akarnak kaszálni mindenen! Egyre több a silány játék is ami lehet hogy csak a grafikáról szól és másról nem. Mindenkinek el kell döntenie hogy ő mit szeretne! Ha a grafika a fontos és hogy olcsó legyen rá a friss eredeti játék akkor PC-t kell venni, de akkor nem kell meglepődni hogy sok játék nem fog rá megjelenni, illetve az is benne van a pakliban hogy nem lesz jól optimalizálva, és gépet kell fejleszteni a jó grafika érdekében. Ha a sok játék kell, és nem baj ha kicsit drágább megjelenéskor akkor konzolt kell venni, de nem kell meglepődni hogy nem lesz olyan a grafikája mint a PC-nek, de ott tuti menni fog az adott vason! A hardcore játékosoknak mindegy, mert úgyis van nekik mindkettő.

Ja a hibakeresésről meg annyit hogy van egy eredeti Alien vs Predator 2-m PC-re a Primal Hunt-tal együtt. Ha felrakom akkor elindul a játék, de ha a legutolsó patchet felrakom hozzá akkor meg többet már nem megy! Hiába uninstallálom, és rakom fel újra patch nélkül, többet nem fog menni amíg újra nem rakom az egész Windowst. Most akkor ruházzak be egy fakockára?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror 5hR3k...
2011.06.17. 15:21
Hát hogy milyen volt régen az internet penetráció, nem tudom mennyire szól bele a dologba, akkoriban sem családi fotók archiválása végett vették az emberek a 100-as gyűjtő CD-dobozt, és nem a semmiért járkáltak a hónuk alatt winyóval a haverhoz. A Razor és Unleashed neveket már akkor ismerte mindenki. Az AvP 2 nálam gyönörűen ment az 1.0.9.6-os patch-csel, tudtommal az a legújabb. Viszont nem játszottam végig, marhára untam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mythbuster
2011.06.17. 15:29
Én mint jelenlegi 2D -s játékfejlesztő elárulom nektek, hogy az XNA -ban C# -al írt játékaimat is ki tudom portolni PC/XBOX/WP7 -re! Egy adott operációsrendszerre portolsz és nem hardverekre, az egy másik dolog, hogy az operációs rendszerek kezelik az alattuk elhelyezkedő hardvereket, de amit PC-n írnak(mindent PC-n írnak), azt egy gombnyomással portolom ki konzolra, WP7 -re és alapértelmezettként PC -re, már a debugger alatt is fejlesztés közben... Azok a gyártók akik a PC verziót nem adják ki nem azért teszik mert nem lehet, vagy "több munka több hardverre optimalizálni", ez hülyeség! Ne éljetek már tévhitben emberek, olvassatok már utána kicsit a dolgoknak, mielőtt hülyeségekkel szórjátok tele a hsz -kat! ÜDV!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. badpad
2011.06.17. 16:08
szerintem meg pont a konzolra írni játékot nehezebb, mert a vas minden egyes erőforrásából ki kell hozni a maximumot... meg lehet nézni mennyit változott az évek alatt (akár egy játék sorozat: GOW, Forza) grafikája, mert egyre jobban megismerték a vasban rejlő lehetőségeket... még PC-n egy a fontos: kompatibilis legyen a program minimum 3 windows-val (XP, Vista, 7), különböző memórai mennyiségekkel, ATI-Nvidia káryákkal, ilyen kormánnyal, olyan hangkártyával stb... igaz ezt megcsinálja helyettük javarészt a különböző operációs rendszer - vga vezérlő - directx stb.... és itt ugat vissza a "konzolport" magyarázat, hogy miért szitál, meg optimizálatlan stb... vannak kivételek (Assassin's Creed Brotherhood, Red Faction Armageddon), de nem ezek az elterjedtek... be kell látni a PC már csak a harmadik számú nagy játék port...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Terror
2011.06.17. 16:16
mythbuster - gondolom az is véletlen, hogy a gpu-gyártók sokszor hónapokon keresztül toldozzák driverben, hogy ne legyenek másodperces lagok, memory leak, vagy egyáltalán hogy elinduljon, a játékgyártó meg kiad 5-10 patchet, mindezt azért, mert a portolás olyan egyszerű, hogy megnyomsz egy gombot, ahogy írod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mythbuster
2011.06.17. 16:26
@Terror

Megírod a kódot C# vagy C++ nyelven és azt fordítod le egy adott processzorra vagy operációs rendszerre! Ha windozra portolsz akkor manapság csak NT kernelre portolnak, mivel az XP/Vista/7 alatt adja amit kell, neked az operációs rendszered lefordítja a kódot gépi nyelvre és kiküldi a külömböző elemeket a direkt erre specializálódott beépített elemekre, lásd DirectX(ami kezeli a grafikus felületet, a GPU-t, drivereket), vagy direkt az adott hardverelemre (processzor, memória, stb...).

Tök mind1 milyen GPU van a gépedben ATI-NVIDIA, mert ez ezekre szánt drivereket a DirectX kezeli, ezért van az hogy driverfrissítéssel sokszor képkockákat lehet halmozni... Lényeg te csak megírod a kódot, a fordító lefordítsa neked, onnantól az adott OS végzi a dolgát és osztja szét a külömböző elemekre...

A Patch -ek csak javításokat tartalmaznak, ha kiadnak, megírnak egy játékot x konzolra, akkor az a BUG ami PC -n bug konzolon is BUG csak azt már nem lehet foltozni... Ezek a BUG -ok a kódban vannak és kiad előtt van pár hónapjuk tesztelni, fordítani és újra tesztelni, de még mindíg fordulhatnak elő apró értékmódosítások, amivel gördülékenyebbé lehet tenni az adott kódot, illetve úgynevezett kivételezések, melyekkel ki lehet küszöbölni biztos hibákat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Heroes27 mythb...
2011.06.17. 19:46
oké, tételezzük fel, úgy van ahogy mondod. Na de! Szerinted miért van az, hogy van egy adott játék előtt egy VGA gyártó logója??? Tehát, ha szerinted hülyeség a hardverekre optimalizáni, és csak a kód számít, amit a drirectX lefordít az os-nek, akkor egy adott játék, miért fut plusz 10-13 fps-es egy ugyanolyan erősségű kártyán, mint a konkurenciáé? Biztos igazad van neked is, de Terror se beszél hülyeséget! Játékoka, azaz programokat, igenis írnak hardverekre. Nem csak az OS és a kód számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mythbuster
2011.06.17. 20:15
Heroes27

Két egyforma kártya nincs, látod itt a gáz... A logók álltalában "fizetett politikai hírdetés" a polcokon jeleggel kerülnek föl, parasztvakítás az egéssz úgy ahogy van pl az NVIDIA -nál a PshyX függőség, föltelepítessz játékot ami "NVIDIA kártyára épült és PshyX szükségeltetik hozza", csak valahogy az a gáz ebben is hogy a PshyX fut az ATI kártyákkal is, külömben nem indulnának el a játékok amelyek megkövetelik a PshyX -et... Egy másik dolog hogy van a PshyX SDK, melyel egy játékot rá lehet integrálni a PshyX -re, hogy a GPU-val tudj számításokat végezni, őszintén ennek sem látom sok értelmét, mert a játékoknál a grafikai háttérre kell a GPU és nem a számításokra, mert a számításokra külön fönn van tartva 4-6 mag, amit még mai napig sem lehet rendesen kihasználni, nem hogy játékoknál... A processzor magjait kellene rákényzeríteni a grafikai munkára, na annak lenne már értelme a játékoknál(+10-20fps)...

A kapcsolat: Játék kód -> OS -> DirectX -> VGA driverek, driverek, vezérlő szoftverek

Írhatok játékot, azt mondom hogy NVIDIA kártyával jobban fog menni, mert rá van optimalizálva... Mégis hogy? A játék kódba csak külömböző támogatásokat tudok beintegrálni, hogy pl a DirectX -en keresztül tudja használni a PshyX -et ami ha föl van telepíve használja, hanem hiba üzenetet dob, de magát a videokártyát a driver vezérli, nem a játék, nem az OS, és nem is a DirectX... És igen a kérdésedre a válasz "hasonló kártyák, mégis jobb teljesítmény", a driverfrissitéssel jöhet létre! Rengeteg driverfrissítés van és ha belenézel a history -ba, akkor láthatod hogy minden egyes driverfrissitéskor 8-10% -ot dobnak rá 1-1 játékra teljesítményben... A teljesítmény a jól megírt kódtól, a drivertől és a hardvertől függ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pergerj
2011.06.18. 00:38
mythbuster, nem akarlak elkeseríteni, de sok helyen sántít amiket írsz
...
kiváncsi lennék, ha egy játék a processzort használná videoszámítási feladatokra..
rendereltél már mondjuk 4-5évvel ezelött 3d-maxban stb?
szerinted miért van az, míg egsz processzor 1-12 magos, addig egy gpu több száz?
Hiába nagyobb a számítási teljesítménye a cpunak, közel sem lehet úgy többszálasítani.. esetleg ha pl. egy i7-es sandybol mjuk pakolsz 200at a gépedbe.. na az hc számításra képes

mellesleg igen is munka a portolás, még ha nem is jelentős a fejlesztéshez képest, de az igazi optimalizácó az tényleg melós.. mert lehet h a dx kezeli a drivert, de ha a játék rossz utasítást (nem teljesen megfelelö) ad a dx-nek akkor bizony nem fogja kiaknázni a driver sem az adott hardware erőforrásait.
Nem mellesleg, már elöttem felhozták.. nézz meg egy jobb autós játékot.. (ne ilyen nfs-t, hanem valami szimulátort mjuk a simbintől) alapbol támogatja az elterjedtebb kormányokat, sőt saját konfiguráciok vannak elkészítve a különböző tipusokhoz.. valószínűleg ezt is a dx csinálja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. szabtam
2011.06.18. 00:57
Terror #38

"A dumád alapján, amikor annyi idős voltam, mint te,"

zx81, tengeralattjárós volt az első játék, amin toltam.
jóval a matchbox korszak után...
jó matekozást hozzá.

rubik kockát meg soha nem tudtam kirakni.

lakatlan szigetet meg nem szeretem. tenerife, gran carania jobb. legalábbis a kiszolgálás...

és nálam ne zsigerből fikázás volt az xbox hdready kérdés, hanem egy olyan konkrétum, amiért nem vettem meg, és nem is fogom.
engem igenis zavar.
pontosan elmondtam, milyen távol van a kijelző.
akit meg nem zavar ez, az tényleg örüljön neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nferi1 mythb...
2011.06.18. 23:12
És miért van az hogy az egyik játék 30% gyorsabb az atin, másik játék meg az nvidian.
Amiket írtál részben igaz, de sok minden nem stimmel. Nekem olyan érzésem van mintha idáig csak visual studioban (nem nagy grafikai teljesítményt igénylő programokat) programoztál volna. A 3D-s programozás túlmutat ezen. Utána kellene olvasnod mielőtt bizonygatod állításaidat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. danielf77
2011.06.20. 12:11
Felesleges hasonlítgatni a mai pc-ket a 6éves konzolokhoz. Mikor kijön a következő konzol generáció, akkor úgyis csattogós lepkének fog tűnni mellette az akkori pc és nem csak azért mert a konzol nyers erőben többet tud, hanem azért is, mert ez célhardver, ami ugyanannyi órajel ciklus alatt sokkal több (hasznos) számítást tud elvégezni, köszönhetően pl. a kompatibilitásért felelős köztes réteg hiányának (mert ugye azt tudjuk, hogy a pc-ken két azonos generációhoz tartozó, pl ati vga sem kompatibilis egymással hardver szinten amit erőforrás igényes szoftveres műveletekkel kell áthidalni).
A másik meg: Forza 3 vs GT5 (xbox vs ps3), én nem tudom hol látszik itt a ps3 nagy előnye, tolom mindegyiket, de nagyjából ugyanaz a szint grafikailag, csak a játékélményben nekem a Forza 3 jobban bejön (de ez szubjektív). Sőt a PC-s igazi szimek (nem Dirt3), szintén nincsenek előrébb grafika terén, sőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svidi
2011.06.23. 10:11
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én még ma is szoktam 32" fullHD tévén Burnout 3-mal játszani PS2-n. Nekem ez a játék az, ami megunhatatlan, és maximális játékélményt nyújt a kategóriájában (hiába húzza szét a képet 4:3ról 16:9re). Van PC-m is, azon mondjuk szebbek a dolgok, de ott még nem találkoztam ilyen tetszetős játékkal. Nos, a fakocka pedig istenkirály, megy akkora FPS-el, amennyit az emberi szem képes feldolgozni, max élsimítás, max árnyékok, minden. Szerintem mindegyik jó, fakocka, pc, konzol, de a jó-jobb-legjobb már szubjektív. Lásd akár politika, vagy bármilyen más kereskedelmi ág, amiben több gyártó forgalmaz termékeket ugyanazzal a céllal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LETU
2011.06.24. 13:57
Nem sikerült végigolvasnom az összes hozzászólást, de érdekes és gondolatébresztő.

Parázsló vita, hogy miért jobb nekünk valami:
Mert ez erősebb, mert ez élvezetes, mert ez moduláris, mert ez új, mert ez régi, mert ezt jobban tudom, mert erre olyan játék van, mint a másikra soha, mert ezt még bírja a pénztárcám, mert ezt többen tudjuk játszani...

Pedig a kollégáim nekem szokták mondani, hogy mennyire gyerek vagyok még... Honnan fakad ekkora igény a virtuális világokban való szórakozásra (feszültség levezetésre).
Szerintem itt igazából nem akar senki rosszat a másiknak, csak nem tanultuk meg úgy kifejezni magunkat, amivel nem bántjuk meg a másikat.
Köszönjük neked Ipon a felületet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Heroes27 LETU
2011.06.24. 14:06
Nem. Itt egyszerűen arról van szó, ha neked van valamit, az a jó és ami nekem van, az a szar. Ez a tipikus magyar felfogás. Nekem van boxom, akkor én szar vagyok, de ha nincs, csak PC-m, akkor is az vagyok. És ez így megy körbe-körbe, nap mint nap, ez az ellenségeskedés, aminek az égegyatda világon semmi értelme nincs. Ez olyan, mintha nekem 120 centis plazmám van és neked meg csak 103-as lcd. Én vagyok a király, nekem a legjobb, a többi le van szarva. És természetesen ugatom a másikat, mert nekem jobb van. Ez a tipikus tizenéves baromság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!