iPon Hírek

Jövőre érkezik a 7950 GX2 utódja?

Dátum | 2007. 11. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Annakidején az NVIDIA a GeForce 7950 GX2-es személyében egy különleges kártyát dobott piacra, amely két GPU-val és két PCB-vel rendelkezett. Tulajdonképpen anno ez volt az első megoldás, amelynek segítségével lehetőség volt a négyutas SLI rendszere megvalósítására. A 4 GPU-ból álló rendszer a tesztek alapján nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a kártya egy idő után lassan feledésbe is merült, majd átvették helyét az egy GPU-val rendelkező 8800-as sorozatú újdonságok.


A legfrissebb értesülések szerint az NVIDIA a jövő év folyamán ismét megpróbálkozik a koncepcióval, ám ekkor már két darab G92-es GPU-t ültet majd az új kártyára. A G92-es GPU nemrégiben debütált: a grafikus processzor jelenleg a 8800 GT-ken található meg. A G92-es GPU a 65 nm-es csíkszélességének köszönhetően kisebb fogyasztással rendelkezik, mint a G80-as társai, így ideális lehet egy két GPU-s kártya elkészítéséhez, ugyanis az egység hőleadását könnyebb kordában tartani.

Az NVIDIA nem az egyetlen gyártó, aki két GPU-val felvértezett kártyák készítésén munkálkodik. Az AMD korábban szintén bejelentette, hogy 2008-ban két GPU-s kártyát kíván piacra dobni. Az AMD megoldása két darab RV670-es GPU-t fog tartalmazni, ez a GPU kap majd helyet a hamarosan megjelenő HD 3800-as sorozatú újdonságokon is. Ami ennél érdekesebb az az, hogy az AMD egy nyomtatott áramkörre kívánja elhelyezni a két GPU-t.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.07. 11:34
Annakidején az NVIDIA a GeForce 7950 GX2-es személyében egy különleges kártyát dobott piacra, amely két GPU-val és két PCB-vel rendelkezett. Tulajdonképpen anno ez volt az első megoldás, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!