iPon Hírek

Jövőre jöhet a HTC saját táblája

Dátum | 2014. 11. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Rendkívül hosszú kihagyás után a HTC a múlt hónapban visszatért a táblagépek piacára, de lényegében nem saját készülékkel, hanem egy Nexus modellel rukkolt elő a tajvani gyártó. A Samsung és az ASUS után így a HTC lett a harmadik vállalat, ami szerencsés kiválasztottként referencia tabletet készíthetett az Android és ezzel együtt a Google számára.
HTC Jetstream, az utolsó mohikán.
A HTC legutóbb 2011 szeptemberében mutatott be tabletet, vagyis valamivel több mint 3 év után tértek vissza, ami ebben a szegmensben egészen komoly kihagyásnak számít. Anno egy 7 és egy 10,1 hüvelykes készülékkel állt a kamerák kereszttüzébe a gyártó a Flyer és a Jetstream modellek révén. Mivel az érdeklődés nem volt túl nagy ezek iránt, ezért a HTC hamar fel is hagyott a tabletekkel. Pont ez miatt volt egyébként kétséges, hogy a HTC fel tudja-e venni most a tablet piac tempóját, de a Nexus 9 egyelőre úgy fest, hogy jól szerepel. Az első tesztek alapján a készülék ugyan egy-két applikációnál még hajlamos egy pillanatra elgondolkodni, de ez még betudható a Denver magos K1-nek is, ami még nem kapta meg a végleges szoftverét. A készülék anyaghasználata és felépítése viszont már igazán jól sikeredett, a játékok terén pedig nem ismer kompromisszumot az újdonság az Nvidia rendkívül gyors IGP-jének köszönhetően.
Nexus 9
Egy ilyen eszköz bemutatása után egyáltalán nem meglepő, hogy azonnal megindultak a találgatások arról, hogy a vállalat visszatérhet a piacra a saját márkanevén is. A legfrissebb – és nem utolsó sorban, leginkább hitelesnek tűnő – értesüléseink szerint a vállalat jövőre valóban leplezheti a következő sikervárományosát. A HTC az információink alapján nem a kisebb képátlójú, költséghatékony készülékek körében szeretne versenybe szállni (konkrétan a 160 dollárnál olcsóbb gépek piacára kell itt gondolnunk), hanem valamilyen nagyobb, minőségibb eszközben gondolkodnak. Vélhetően a vállalat szakemberei is felismerték azt, amit napjainkban egyre több gyártó, hogy az 5 hüvelyknél is nagyobb okostelefonok mellett egyre nehezebb érvényesülni. A Focus Taiwan szaklap elmondása alapján a HTC prémium terméket szeretne letenni az asztalra, és feltehetően még inkább szorosabbra fűznék a kapcsolatukat a Google-lel az elkövetkezendő év során.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!