iPon Hírek

Jövőre jönnek a 3D-tévék

Dátum | 2009. 09. 20.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Sony és a Panasonic már bejelentette, hogy 2010-ben piacra dobják a háromdimenziós televíziót; a Mitsubishi és a JVC pedig szintén hasonló termékeken dolgozik értesülések szerint.

A televízió végül valóságossá lesz; ez a következő határ - idézte a CNN Robert Perryt, a Panasonic vezérigazgató-helyettesét, aki a színes, illetve a hd-technológiák megjelenéséhez hasonlította a folyamatot.

A hírügynökség szerint az ESPN sportadó már teszteli is a 3D-t.

A technológiához új készülékek, új sugárzott tartalmak és 3D-szemüvegek kellenek majd, de szakértők szerint a költségek ezzel együtt alapvetően nem lesznek magasabbak a hagyományos tévézésénél.

A szkeptikusok szerint azonban a technológia még nem érett arra, hogy nagy tömegben lepje el a háztartásokat. A 3D-sugárzáshoz a normális adatmennyiség kétszeresére van szükség, de sokan az elengedhetetlen szemüvegektől is idegenkednek, amelynek egyes típusai állítólag fejfájást is okozhatnak a használóknál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. tibszi
2009.09.20. 18:19
VISSZA A HIRHEZ

hihetlen... mire az ember ráspórolna egy jó tévére (pl: OLED), addigra kidobnak egy 6szor jobbat:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Insignia
2009.09.20. 18:58
ez most miben jobb 3d mint ami a kék-piros vagy zöld-magenta(2. nem 100%) szemüveg nyújt sima nem 3d tv-n?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dusinnhht
2009.09.20. 19:27
Insignia!

Gondolom azért, mert azokon a megoldásokon amiket írtál sok az adatveszteség, nem lehet olyan részletes képet megjeleníteni (illetve a megjelenített kép részletes, csak te a sok adatból inkább 3d-t látsz, mint minőséget.) Nem tudom, hogy ezek a tv-k milyenek lesznek, de gondolom ez a 120Hz-villogó szemüveg kategória lesz. Ez úgy van megoldva, hogy 1/240m-ig az egyik szemed van letakarva, eközben a kép mondjuk bal szemszögödből kamerázott képet látod, a 2/240mp-ben meg a jobb szemszögödből kamerázottat; így teljes felbontást ki lkehet használni "hasznos" adatok továbbítására.

Remélem nem mondtam nagy hülyesé(ge)ket, nem értek ezekhez konkrétan, de sokat olvasok, szal kb ilyenek lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szerzetes
2009.09.20. 20:12
JamesBond, az majd olyan lesz h megveszed a "tv"-t, ami 4-8 hot-dogsütőből (Vektor) áll, hazamész, összerakod, aztán bedugod a tarkódon lévő portba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szabtam
2009.09.20. 20:25
elég szkeptikus vagyok az összes ilyen és ehhez hasonló hír hallatán...

szerintem a 3d technikai törtetés közben nem számolnak az emberi szemmel. nagyon sok a látássérült. itt nem kell rögtön fehér botra, üvegszemre és kalózos szemtakaróra gondolni...

elég, ha szemüveges az ember. jól néz ki előtte ez a 2*60hz-es kütyü.
elég pl. az, amikor a 2 szemmel nem tud valaki egyforma intenzitással, hatékonysággal látni. a rosszabbik szem, hogy "behozza" a másikat, nagy terhelésnek lesz kitéve. (persze erre lehet mondani, hogy a tréning még jót is tesz neki...)
sokak szeme olyan, (mégha nem is tudják), hogy az egyikkel néznek intenzíven, a másik pedig csak a priférikus látásban vesz részt. ha a jobb oldalon történik valami, akkor a jobb szem látása élesedik ki. a bal oldal
történésnél pedig fordítva. nálam is ez van, csak én tudok róla.
egy ilyen bal-jobb villogó szemüveg érdekes dolgokat tud csinálni egy ilyen szemmel.
a színes szemüveges 3d prezentációkról általában mindig én mentem ki először. ma már be sem megyek. vagy kék, vagy piros képet látok. de nem teret....
sokan pedig úgy végignézik, hogy hallgatnak róla, mert restelik.

már röhögök előre a szokásos idióta amcsi kártérítési pereket elkerülendő nagy warning-ot: "a készülékl és technológia súlyos szemkárosodáshoz és vaksághoz vezethet!" - mint a klaszikus régi, idióta alaptörténet, miszerint "a mikrohullámú sütőben háziállatot szárítani tilos, mert az az állat halálához vezethet"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mtrx220
2009.09.20. 20:36
szerintem gagyiság ez a 3DTV.
annyiból lesz jó h a mostani csúcs cumóknak(LED) lemegy az áruk, semmi több.
ha 3D akkor inkább VR, de hát az üzlet elve ugyebár nem ezt követeli meg, addig még lesz pár lépcsőfok - aranyáron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konkii
2009.09.20. 20:42
Szerzetes:
Igen, meg ócska, mosógépnek tűnő robotokkal, melyek bénán nyúlkálnak az éjszakában. :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.09.20. 23:22
Én ezt teljesen feleslegesnek tartom. Úgy gondolom, ha az embernek van egy ~106 cm-es FullHD-s LCD TV-je az már bőven elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Segal
2009.09.21. 02:22
nameg nem utolsó sorban műsor is kell hozzá anélkül semmit sem ér. Itthon a digitálisra való átállás is 2011 vége nemhogy 3D be sugározzanak.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!