iPon Hírek

Jövőre jönnek az érintős Eee-k

Dátum | 2008. 10. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Olyan új hardverfejlesztésekkel készül az ASUS, amelyek a netbookok jövőjét vetítik előre - jelentette be Samson Hu, a cég részlegmenedzsere. Mint mondta, terveik szerint a jövő januári CES alkalmával mutatnák majd be ezeket a bizonyos újdonságaikat.

Kellően rejtélyes kijelentés, miután túl sok részlettel nem szolgált - nem közölte például, hogy táblákban vagy hagyományos kagyló-modellekben kell-e gondolkodni, bár persze a netbook megnevezés valamelyest valószínűsíti az utóbbit... ellentétben az érintőképernyő technikájával, amelyre állítása szerint szintén számíthatunk, ám ez általában tábla formátumban célszerűbb/kényelmesebb.

Megerősítette egyben aztis, hogy kétmagos Intel netbook-processzorok is várhatóak az új gépekben, amelyek így - lévén hogy egyszerre akár négy programszál kezelésére is képesek - egyben orvosolhatják a netbookok egyik fő problémáját, a néha túlságosan is alacsony teljesítőképességet, amiért cserébe még a plusz akku-élettartam is meglehetősen sovány vígasz.

Végül, de nem utolsósorban a cég főnöke, Jerry Shen még azt a megjegyzést is elejtette, hogy az elkövetkező év során az Eee-k végre-valahára $300 alá merülhetnek ár tekintetében - bár azt természetesen nem közölte, hogy ennyi pénzért milyen hardver is várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások