iPon Hírek

Júniusban érkeznek az ARM-alapú netbookok

Dátum | 2009. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Napjainkban a netbook és a nettop konfigurációk szerves részét képezik az Atom processzorok. Úgy is mondhatnánk, hogy ha szóba kerülnek a netbookok, egyből mindenkinek az Atom központi egységek ugranak be róluk, már ami a processzort illeti. A netbook piacon túl sok versenyző nincs: az a gyártó, aki netbookot szeretne építeni, vagy a VIA, vagy az Intel megoldásait kell, hogy válassza, legalábbis jelenleg.

Jön az Nvidia Tegra is.Néhány hónap múlva a fenti állítások már a múlté lesznek, ugyanis a DigiTimes értesülései szerint a Qualcomm és a Freescale már dolgoznak az ARM processzorral szerelt netbookok fejlesztésén. A vállalatok tervei szerint az idei év júniusában, a Computex alkalmával mutatkozhatnak be az első ARM alapú netbookok. A netbook gyártó vállalatok állításai szerint a Freescale a show keretein belül mutatja majd be az i.MX51-es SoC (System-on-chip, azaz rendszer a chipen) megoldással ellátott termékét. Az i.MX51-es SoC ára darabonként még a 20 dollárt sem éri el, így lehetőség nyílik a 200 dollár alatti végfelhasználói árral rendelkező konfigurációk piacra dobására.

Ezzel együtt a Qualcomm is magával hozza a Snapdragon fantázianévvel ellátott SoC köré épülő netbookját, amelyet a notebook körökben jól ismert szerződéses gyártó, a Wistron készít el. Természetesen ez még nem minden. Az Nvidia Tegra névre keresztelt SoC újdonsága is jelen lesz a kiállításon. Tegra alapú termékeket az MSI kínálatában láthatunk, ám a Qualcomm Snapdragon rendszer iránt is érdeklődik néhány gyártó, köztük az ASUS és az MSI is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.03.12. 20:18
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!