iPon Hírek

Júniusban jön a Firefox 3 végleges változata

Dátum | 2008. 03. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla Firefox 3-as változatának jelenleg a negyedik béta verziója érhető el, de ha minden a tervek szerint halad, akkor idén júniusban már a teljes verziós böngészőt is kipróbálhatjuk. Az értesülések szerint egy-két héten belül érkezik a szoftver ötödik béta változata. Az eddigiek alapján a böngésző minden egyes béta verziónál egyre takarékosabban bánik a memóriával, ez pedig egy jó pont a felhasználók számára.


A Mozilla mérnöki részlegének alelnöke, Mike Schroepfer egy interjú keretein belül nyilatkozott a Reuters-nek a Firefox 3-as verzióját érintő további változásokról. Schroepfer állítása szerint a fejlesztők az ötödik béta verzió esetében a szoftver kinézetével kapcsolatos változtatásokat fognak eszközölni, emellett a böngésző stabilitását is tovább javítják. Az ötödik béta megjelenése után már az RC (Release Candidate), azaz a megjelenés előtti változat válik elérhetővé, ebben a fázisban a fejlesztők már csak a szoftverben található különböző bugokat próbálják majd kijavítani, így felkészítik az alkalmazást a megjelenésre.

Schroepfer véleménye szerint azok a felhasználók, akik a Firefox 3 béta változatát használják, már most sem járnak rosszul, hiszen a szoftver sokkal stabilabb, mint a piacon található bármelyik böngésző. A gyártó hivatalos oldalán külön felhívja a figyelmet, hogy a béta verziók a fejlesztők és a tesztelők számára használhatóak, ám a vállalat ezt a kiírást felülvizsgálja, és a böngészővel kapcsolatos eredményeknek köszönhetően hamarosan el is távolítja az oldalról.

Korábban már egy teszt is készült a Firefox 3-as negyedik béta verziójával kapcsolatban, ez az alábbi hivatkozás segítségével érhető el:
A Firefox 3 kevesebb memóriát használ

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. J.o.k.e.r
2008.03.21. 13:12
Eddig még nem tettem meg, de most már kipróbálom a Firefox 3 negyedik bétáját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.03.21. 14:30
Eddig nekem is bejön. Csak néhány fordítási hibát láttam benne, illetve néhány menüpontot, ami még nem let magyarra fordítva. A működésével kapcsolatban nincs gond. Legalábbis egyelőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!