iPon Hírek

Júniusban kerülhet ismét forgalomba a Galaxy Note7

Dátum | 2017. 04. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung sokáig tagadta, de mostanra már hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a tavaly csúfos kudarcot valló Galaxy Note7 idén újra kereskedelmi forgalomba fog kerülni. A napokban pedig már arra is fény derült, hogy mikor állhat újra a porondra az eszköz, és mennyivel szorította lentebb az árát a vállalat.
A felújított Galaxy Note7 okostelefonok esetében az első dolog, amit el kell mondani, hogy a lehető legnagyobb biztonság jegyében a vállalat már teljesen más akkumulátorokat alkalmaz, mint eleinte. A csúcsmodellt kétszer is vissza kellett hívni, mindkét esetben a telepek okozták a meghibásodásokat és a tűzeseteket, de az eset pikantériája az volt, hogy egymástól teljesen különböző jelenségek vezettek a visszahívásokhoz. Szóval az eredetileg használt 3500 mAh-s kapacitású akkumulátorok kétszer is „megtréfálták” a Samsungot a gyártási rendellenességeikkel. Éppen ezért a vállalat vezetése úgy döntött, hogy a refurbished modelleket már teljesen másfajta teleppel látja el. Az új egység kisebb sűrűségű, ezáltal pedig alacsonyabb kapacitású lesz. Hogy a dél-koreaiak pontosan mit választottak, még nem ismert, de vagy 3200, vagy pedig mindössze 3000 mAh-s lesz a hátlap mögé kerülő egység.
A Galaxy Note7 újra rajtolását sokan azért várják, mert így olcsóbban lehet majd hozzájutni a tavalyi zászlóshajóhoz. Viszont valószínűleg hamar ráfagy majd a mosoly azoknak az arcára, akik igazán jó vételre számítottak, mikor meglátják a várható árakat. Ha valaki arra játszott, hogy a néhány millió „újrahasznosított” Galaxy Note7 példány egészen kedvező áron lesz beszerezhető, az nagyot csalódik majd. Dél-Koreában fog először a boltokba kerülni a gyári állapotra visszaállított szerkezet, és az eredeti 988 900 wonos ár helyett 30 százalékkal kevesebbet, 700 ezer wont kell majd leszurkolni érte. Átszámítva tehát a rajt pillanatában 870 dollár szerepelt a neve mellett Dél-Koreában, csaknem egy évvel később pedig – felújítottként értékesítve – kb. 620 dollárba kerül majd.
Elsőre talán még nem is tűnik rossz ajánlatnak egy harminc százalékos árvágás, de ha mindent figyelembe veszünk, akkor azért ez a legkevésbé sem érződik kihagyhatatlan ajánlatnak. Kiemelendő, hogy bár arról beszél mindenki, hogy az eredeti formában jön megint, de ez nem igaz, mert az akku kisebb lesz, így az üzemideje rosszabb, mint a gyári példánynak volt. Fontos tényező az is, hogy nagyjából 10 hónappal az eredeti rajt után bukkan fel újra, szóval csaknem egy éves termékről beszélhetünk majd, ami új állapotában is olcsóbb lenne mostanra. Ráadásul időközben megjelent a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ párosa, melyek radikális újításokat hoztak, és a Galaxy S8 esetében kb. 750 dolláros új árral lehet számolni jelenleg. A Galaxy Note7 tavaly augusztusban debütált, októberig tartott a karrierje, amikor a Samsung véglegesen visszahívta, és ha minden jól megy, akkor tehát most júniusban fog megint a boltok kirakatában landolni. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a gyári állapotra visszaállított eszközök más nevet kapnak-e, néhány pletykában Note7R-ként (R, mint refurbished) utalnak rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. errorcode0...
2017.04.28. 10:49
620 dodó? Bátor!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. katt777
2017.04.28. 11:07
Viszik majd a terroristák, mint a cukrot. Elég olcsó robbanószer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2017.04.28. 13:32
Kétszer már belebuktak ebbe, most még egy pofonra visszahozzák (ennyi pénzért).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thestock
2017.04.28. 14:21
Nem lepődnék meg hogy ha egyáltalán nem,vagy csak részben cserélték volna ki az aksikat. Ha már egy része elkel,és csak egy részét küldik vissza,akkor is jobban járnak mintha rajtuk maradna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 19milan97 thest...
2017.04.28. 14:57
Teljesen kicserélik az összes aksit kivétel nélkül! Samsung nem sz@rozna ilyennel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. thestock 19mil...
2017.04.28. 16:36
Biztos is hogy nem, hiszen a samsung nem spórol, mindig mindenből a legjobbat adja a vásárlóinak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Avisto thest...
2017.04.28. 19:30
Mivel tűzveszélyesek voltak muszáj kicserélnie mindet. Kétszer hívták vissza így is emlékeim szerint, elég nagy arc vesztés lenne harmadjára is ezt tenni. És az még a jobbik eset lenne. Ha pár vevő mondjuk benn ég a házában mert éjszaka kigyulladt a töltőre rakott telefon (vagy mi), az van olyan negatív reklám hogy nem éri meg kockáztatniuk, akármennyibe is kerüljön kicserélni az összes aksit.

Ez így is a kisebbik rossz, szemben azzal hogy ha kukáznák az összes legyártott cuccot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thestock Avist...
2017.04.29. 03:45
Ha jól tudom egyszer bejátszották azt hogy cserélik,még a visszahívás előtt. Akkor sem mindenkinél volt probléma,így amennyire lehetett igyekeztek máshogy megoldani. Most miért ne játszhatnák be megint?
Ez most csak példa: kiadnak 1 millió telefont eladásra. Ebből mondjuk "csak" 200 ezernél marad a régi aksi,és mondjuk a 200-ból visszavisznek 20 ezret. Elszórt 180-at úgy hogy nem csinált vele semmit,és még így is egész jó aránnyal dolgozott.
No meg mi garantálja hogy a mostani szériánál nem lett gond? Az hogy a felhasználó a becsületességre építve feltételezi hogy ezt nem merik megint bejátszani? Ám legyen, bár én ezek után nem mernék note 7-et venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Merwenus thest...
2017.04.29. 09:52
Azért nem, mert ha csak 1 is kigyullad a Note 7-ből, biztos lehetsz benne, hogy utána cunamiként hullik szét a vállalat.

Nagyobb esélyt látok arra, hogy fogtak 100ezret, kicserélték az akksiját, a maradék pár millió meg addig ott rostolok és várja, hogy lesz e rá kereslet, ha igen, felújítják.

De mivel fél éven belül jön a Note 8, épeszű ember nem vesz használt telefont 1 éves konfiggal 30%-al olcsóbban, főleg nem olyat aminek ilyen rossz a PR-ja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock Merwe...
2017.04.29. 10:43
Anno belefutottam egy olyan urban legend-be, hogy a kamion ami szállította az új vinyókat balesetezett,felborult. Volt olyan amelyik teljesen gatya lett,de amivel kívülről nem volt gond ment a polcra. Igaz hogy rengeteget vittek vissza abból a szállítmányból, de volt amelyikkel nem volt gond.Persze ez lehet hogy tényleg csak egy pletyka... én mégis látok benne rációt hogy ahol a pénz számít máshogy mennek a dolgok.
Szerintem a samsung már jó ideje nem csak márka,hanem brand, kb mint az apple. Tetszik is amikor bejönnek az emberek és jelentőségteljesen mondják hogy samsung
Az eddigi fiaskók ellenére az új szériából hány kelt el? A note 8-ból vajon hányat fognak eladni?
Most is lesz olyan amelyiknek aksi gondja lesz, legfeljebb kisebb számban, esetleg nem gyullad ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. FFeller
2017.04.30. 16:06
Lehet, hogy csak megváltoztatják a használati utasítást. A víz alatt is használható helyett azt írják, hogy kizárólag víz alatt használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.05.01. 11:23
A problema az volt hogy a masodik korben is ugyan olyan rossz aksit raktak bele.De most ezek mar jok.Asszem az Lg gyartja oket.Bar kissebb kapacitasu viszont egy arba jon a note 5-el?Merthogy az meg kb ennyibe kerul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!