iPon Hírek

Júniusban mutatkozik be az ASUS Eee Pad

Dátum | 2010. 04. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS egyik illetékese, Eric Chen még január folyamán ismerte el hivatalosan, hogy a gyártó egy pala PC piacra dobására készül, amely Eee Pad néven válhat a későbbiekben ismertté. Most a DigiTimes munkatársai újabb hírekkel jelentkeznek, amelyek nem mástól, mint az ASUS elnökétől, Jerry Sentől származnak.

Az információk szerint az Eee Pad idén júniusban a Computex alkalmával mutatkozhat be először a nagyközönség előtt, majd nem sokkal ezután, várhatóan július vége felé már kereskedelmi forgalomban is megjelenhetnek az első példányok. Az Eee Pad a Google méltán népszerű mobil operációs rendszerét, az Androidot fogja használni. Maga a készülék beépített webkamerával, USB portokkal és Adobe Flash támogatással érkezik, és az Nvidia Tegra SoC rendszerének második generációja köré épül. Az érintőkijelzővel ellátott termék WiFi támogatással rendelkezik majd, és opcióként akár 3G-s támogatással is elérhető lesz.

A jelenlegi hírek alapján a készülék 475 és 507 dollár közötti áron kerülhet forgalomba, így az Apple 3G támogatással nem rendelkező 16 GB-os iPad modellje ellen veheti fel a harcot. Az idő előrehaladtával remélhetőleg konkrét specifikációk is kiszivárognak majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. nightmare1...
2010.04.25. 11:41
Ez mind szép és jó Remélem ez mind végre a fogyasztók javára válik majd Bár személy szerint én az ul80jt akarom már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. YuGabe
2010.04.25. 12:57
Én meg remélem, hogy ezzel az egész piacon lejjebb fogják szorítani az árakat, és hogy elég hosszú üzemideje lesz a kütyünek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LavX
2010.04.25. 13:04
nem úgy volt, hogy XP lesz rajta?
Amúgy jó dolog lenne, mert ráteszed egy asztalodra és csak rádugod a monitort. Nem búg a lábad mellett egy nagy doboz és több helyed van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mark222
2010.04.25. 13:14
LavX:

Az XP-nek nem lenne sok értelme,mert szépen lassan kezd megszűnni az XP támogatása,és ez így is van jól.Ne érts félre nncs semmi bajom az XP-vel,de most hogy a MS-nek van egy jó op.rendszere(Win7),most már ideje továblépni,és az új gépekre más OS-eket tenni.
Az meg hogy nem is win7-et tesznek rá(csak most látom),az meg nem biztos hogy baj,mert nem bisztos hogy szükség van azokra a dolgokra amit egy windows nyújt.
Nem ismerem a Google új op.rendszerét,de valószínűleg erre alkalmasabb mint egy win.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. polarx
2010.04.25. 13:28
Az android elég szépen tör felfelé. És megfogja állni a helyét ezen az eee pad-en. Telefonos oprendszereiről se hallani rosszat, szerintem itt se lesz vele baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2010.04.25. 13:37
Szerintem sem lesz semmi gond az Androiddal a kütyün, XP-t akárhogyan is nézem nem is tehetnének a kütyüre, mivel megszűnt az első körös támogatása (vagy pár hét múlva fog, de a lényeg ugyanaz), Win7-et meg lehetne rakni rá, persze egy lebutított verziót (ami még tudtommal nincs, lehet hogy lesz valami Win 7 for Mobile, talán már van is), de az nem annyiba kerülne, mintha Androiddal árulnák, ami azért valószínűleg szépen meg fogja állni a helyét.
És ez egyetlen darab barokk körmondatba belefért, kábé 10 tagmondatból. Wáo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2010.04.25. 15:21
Android nagyon jó, de nem ennyire!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2010.04.25. 15:36
ARM proci van benne, szóval Windows ugrott azonnal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CarKiller
2010.04.25. 18:40
YuGabe: a Win7 Starterre gondolsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LavX
2010.04.27. 17:39
Nem tudom én kicsit tartózkodom mostmár a Google-tól. Kereső még oké, de tényleg kezdenek mindenhova betörni. Látják a levelezéseidet (tényleg átvizsgálják!), látják a dokumentumaidat, látják a videóidat(és amire kerestél), látják a képeidet és még az op rendszered is google lesz... de lehet, hogy csak én vagyok paranoiás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!