iPon Hírek

Kábelzár billentyűzet- és egérlopás ellen

Dátum | 2007. 08. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Meglehetős kellemetlenségekkel járhat bármilyen kábeles PC-eszköz "eltűnése"; egy dolog az összeg, amibe az utódja kerül, de ha esetleg épp úton vagyunk valahova, amikor az eset megesik, bizony maga a pótáls is nehézségekbe ütközhet. Itt jön a képbe a Targus Cable Lock: egy kicsi (9 x 4,5 x 3 cm), diszkrét biztonsági eszköz, amit kifejezetten arra terveztek, hogy elejét vegye az ilyen kellemetlenségeknek.

Ezt pedig egész egyszerűen úgy éri el, hogy a védeni kívánt kábeleket szilárdan megragadja, így aztán azok garantáltan nem mennek sehova - hacsak a tolvaj nem hajlandó ténylegesen kárt tenni a gépben, ami viszont az ő számára is használhatatlanná tenné azt, így az egész lopás értelmetlenné válna. Hasonlóképpen gondoskodik az eszköz egyben arról is, hogy senki ne "vehesse kölcsön" a számítógépes eszközeinket anélkül, hogy előbb megkérdezné tőlünk, hogy odaadjuk-e.

Mindemellett azzal, hogy a kábeleket gondosan összefogja, a Targus Cable Lock egyben elejét veszi a kusza kábelkavalkádok kialakulásának is, és így segít rendet tartani. Egy éves garanciával, ötös csomagban kapható $64.95 értékben (kb. 12.025 Ft). Az ilyen lopások veszélye persze nyilván nem fenyeget mindenkit, de akiket igen, azoknak mindenképp hasznos védelmet nyújthat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.08.09. 11:03
vissza a hírhez

Meglehetős kellemetlenségekkel járhat bármilyen kábeles PC-eszköz "eltűnése"; egy dolog az összeg, amibe az utódja kerül, de ha esetleg épp úton vagyunk valahova, amikor az eset megesik, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raymckurt
2007.08.11. 13:12
Nem értem a védelem lényegét.. Hogyan is működik ez a szerkezet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!