iPon Hírek

Kaby Lake alapokra költözött a Dell XPS 13-as notesze

Dátum | 2016. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Dell elérkezettnek látta az időt a 2015-ben kiadott XPS 13-as noteszgép frissítésére, így a korábbi Skylake-U alapokat Kaby Lake-U alapokra cserélték, plusz néhány egyéb házon belüli „apróságon” is változtattak, de magához az alumíniumból és szénszálból álló házhoz nem nyúltak, az ugyanis a friss modellt is gond nélkül kiszolgálhatja.
Az elegáns ház a fentiek alapján továbbra is 9-15 milliméter közötti vastagsággal bír, tömege pedig a noteszgép felszereltségétől függően 1,2 és 1,3 kilogramm között mozog. A már jól ismert kijelző opciókat szintén megtartották, így ezúttal is 3200 x 1800, illetve 1920 x 1080 pixeles felbontású kijelző választható, amelyekhez akár érintő támogatás is kérhető. A ház a korábbi ezüst és arany kivitel mellett immár rozéaranyban is elérhető lesz.
Belül már sokkal több változás történt, mint kívül, ugyanis a Skylake-U sorozatú processzorokat hetedik generációs Kaby Lake-U modellek váltják, amelyek elődeiknél magasabb órajeleken ketyegnek, a SpeedShift v2 technológia jóvoltából pedig rugalmasabb rendszerműködést biztosítanak, ahogy arról korábbi hírünkben már említést tettünk. Az új processzorok iGPU terén is előrelépést képviselnek, igaz, ezen a téren átlagfelhasználói szinten leginkább az extra videó kódoló és dekódoló képességek jöhetnek majd jól.
A többféle processzor-opció mellé többféle memória-opció is jár, így a noteszgépek 4, 8 vagy 16 GB-nyi fedélzeti memóriával kérhetőek. A 4 és 8 GB-os opciók esetében LPDDR3-1866 MHz-es, míg a 16 GB-os „csúcsváltozatnál” már LPDDR-2133 MHz-es memória-sebesség áll rendelkezésre. Az adattároló szerepét SSD kártya töltheti be, amelynek adattároló kapacitása 128 GB-tól 1 TB-ig terjed, választástól függően. A 128 GB-os modell SATA, a többiek pedig PCIe alapokon nyugszanak.
A vezeték nélküli kommunikációt a Rivet Networks által készített Killer 1535-ös kártya kezeli, ami 2x2 802.11 WiFi és Bluetooth 4.1 támogatást nyújt – és már az új szoftverben rejlő lehetőségek kiaknázására is képes. A csatlakozók között Thunderbolt 3 támogatással kiegészített USB 3.1 Type-C port, két darab USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy SD memóriakártya-olvasó sorakozik, de a szokásos headset csatlakozó sem hiányzik a sorból.
A frissített modell 56 wattórás helyett már 60 wattórás akkumulátort használ, így Full HD kijelző esetén akár 22 órányi, QHD+ kijelzővel pedig akár 13 órányi üzemidő is elérhető egyetlen teljes akkumulátortöltéssel.
Az XPS 13 frissített kiadása október elején válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 799 dollár lesz – amiért cserébe csak az alapfelszereltség jár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. biro.jano
2016.09.20. 12:38
hogy hogy lesz a 799$ -ból 500.000 Ft a kis hazánkban, valaki egyszer el magyarázhatná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tommtajlor
2016.09.20. 15:14
-a megadott induló ár USA-ban mindig nettó ár.
-a $799-es ár a legalapabb konfigurációra vonatkozik, itthon jellemzően nem azzal nyitnak
-a $799-es árban USA-ban 1 év garancia van. Az itthoniaknál alapból 3-mal nyit a DELL. Nézd meg mennyi USA-ban a +2 év gari, $100 USD fölött lesz jóval
-Magyar billentyűzet, átszerelés, az is plusz költség
-Rájön a szállítási díj
-Rájön a vám (kereskedelmi forgalom)
-Rájön a 27% magyar ÁFA
-----------------------------------------------------
Ennyibe van egy magyar kereskedőnek. Erre jön az ő haszonkulcsuk. Már meg is vagyunk. Ezért veszek mindig kint az USA-ban gépet, ha akarok, nem pedig itthon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!