iPon Hírek

Kaby Lake alapokra költözött a Razer Blade Pro

Dátum | 2017. 03. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Razer hatalmas gamer noteszgépe nemrégiben átesett egy kisebb, de fontos frissítésen, így a 17,3 hüvelykes Blade Pro már nem Skylake, hanem Kaby Lake alapú processzorral dolgozik, ami segíthet a teljesítmény növelésében – na nem mintha alapból egy gyenge konfiguráció lett volna.
Az új Razer Blade Pro fedélzetén a korábbi négymagos, nyolc szálon dolgozó Core i7-6700HQ processzor helyére egy ugyancsak négymagos, ugyancsak nyolc szál kezelésére képes Kaby Lake modell, a Core i7-7820HK került. Az új processzor 2,9 GHz-es alap- és 3,9 GHz-es maximális boost órajelet használhat, de a Razer Synapse alkalmazásán keresztül az órajel akár 4,3 GHz-ig is feltornázható, igaz, arról nincs szó, hogy ezt a sebességet garantálja-e a cég, vagy csak opcionális lehetőségként kínálja-e fel. Az viszont egyértelmű, hogy az új gamer notebook 32 GB-nyi DDR4-2667 MHz-es rendszermemóriát kapott, így memória-mennyiség és memória-sávszélesség hiányban aligha szenved majd.
Ezt leszámítva a már megszokott alap köszön vissza, azaz a 100%-os Adobe RGB színtér-lefedettséget nyújtó, 17,3 hüvelykes képátlóval rendelkező IGZO kijelző továbbra is 3840 x 2160 pixeles natív felbontással bír, maximális képfrissítési rátája pedig 60 Hz-nél tetőzik. A videokártya szerepét egy GeForce GTX 1080-as modell tölti be, amelynek köszönhetően a G-Sync támogatásban rejlő előnyök is kiaknázhatóak. CPU és GPU teljesítményben tehát abszolút nincs hiány, és az audió rendszer sem kispályás, ugyanis a gamer noteszgépek szegmensében elsőként érdemelte ki a THX minősítést, ami nem kis szó.
Az adatok tárolásáról továbbra is háromféle PCIe RAID konfiguráció gondoskodhat, amelyek teljes adattároló kapacitása 512 GB-tól egészen 2 TB-ig terjed, optikai meghajtó azonban egyáltalán nincs. A billentyűzet a szokásos Razer fejlesztésű alacsony profilú mechanikus billentyűket kapta, amelyek alatt RGB LED alapú világítás is lapul, a jobb szélen pedig egy nagyméretű érintőpad teszi teljessé a kínálatot. A noteszgép még 2 megapixeles webkamerát, multimédiás billentyűket és görgőt is kapott.
Csatlakozók terén kapunk három USB 3.0-s portot, valamint egy Thunderbolt 3-as vezérlőre kapcsolódó USB-C portot is, de ezen felül SD memóriakártya-olvasó, Killer Gigabites Ethernet port, HDMI 2.0-s videó kimenet, valamint fejhallgató/mikrofon csatlakozó is lesz az újdonságon. A vezeték nélküli kommunikációban 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.1-es vezérlő segít, amelyek a Killer™ Wireless-AC 1535 részét képezik, és a Killer E2500-as GbE vezérlővel karöltve a Killer DoubleShot Pro keretén belül együttműködésre is képesek. A nagyteljesítményű gamer noteszgép tápellátásáról egy 99 wattórás akkumulátor, valamint egy vékony kivitelű 250 wattos külső tápadapter gondoskodik. A dizájn és a méret nem változott, így az alumínium ház továbbra is 42 milliméter széles, 28 centiméter mély és 2,4 centiméter magas, a teljes konfiguráció tömege pedig 3490 gramm. Az áprilisban érkező konfiguráció alapára 4000 dollár lesz, de ezt némi konfigurálással feljebb is lehet majd tornázni. A konfigurációhoz jár a népszerű zeneszerkesztő és készítő alkalmazás, az FL Studio 12-es kiadása is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tomm27
2017.03.30. 14:43
Csak nekem nem tiszták a laptop méretei? Mi az hogy 2,4 centiméter magas és egyben 28 centiméter mély, matektudásom szerint az egy síkot jelöl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kraven54 tomm2...
2017.03.30. 16:24
Akkor valami baj van a matek tudásoddal. Egy 3D testnek van szélessége magassága mélysége.42x2,4x28
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2017.03.30. 16:33
A sima Blade-ért meg vagyok hallva, ha lesz valaha teljesen felesleges 1 millám veszek is egyet, ez a Pro viszont nagyon taszító számomra a kretén dizájn miatt.
Nincs numpad, ott a tapipad, a billentyűzet előtt meg tengernyi üres, kihasználatlan tér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!