iPon Hírek

Kalózvadászat francia felségkibertérben is

Dátum | 2008. 11. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Megszavazott a francia szenátus egy olyan törvényjavaslatot, amelynek keretében egy teljes évre megvonják a szélessávú nethozzáférést az illegális fájlmegosztók családjától.

Hasonlóan az angol modellhez, itt is három lépésben fog működni a terror: először e-mail-ben kap az ember egy figyelmeztetést, hogy ejnye-ejnye, ezt azért nem kellene, majd postán is (feltehetőleg arra az esetre, ha a mailt elfogta volna a spamszűrő), és ha ezután sem hagy fel bűnös tevékenységével az az istentelen, éjsötét démon, akkor sújtanak le rá.

Annál is érdekesebb a dolog, hogy néhány hónappal ezelőtt az Európa Parlament kereken kijelentette, hogy a netelérés megtagadása "az emberi- és a szabadságjogok súlyos megsértése", de úgy látszik, Sárközy, valamint a zeneiparban nem kicsit érdekelt felesége máshogy vélekednek erről a kérdésről.

A törvényt még az alsóháznak is meg kell szavaznia, mielőtt hatályba léphet, de több, mint valószínű, hogy ott sem lesznek problémák, miután a szenátus közel egyhangúlag szavazta meg; a kommunista frakció tartózkodott a kérdésben, egy keményvonalas szélsőjobbos pedig ellenezte abból a megfontolásból, hogy ez a szabályozás jelentős akadályokat gördíthetne a net-telefon-TV-csomagok útjába.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ZioN
2008.11.04. 11:55
Pirates.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2008.11.04. 16:30
Nem... épp ez a baj hogy nem a nép vak hanem az "illetékesek"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.11.11. 09:09
Te még csak a kiberteres gátról beszélsz. Régóta létezik a vagyon által működő gát. Szóval a fejlődés már rég jóval előrébb járhatna, ha nem gátolják meg a pénzesek a dolgokat.
Az ilyen államok meg majd valamikor módosítják az ilyen törvényeiket, vagy majd rájönnek amikor a tolószékes otthon dolgozó alkotmánybíróságon megtámadja a törvényüket, hogy gixer van benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!