iPon Hírek

Kamerák kereszttüzében a Vivo Y51

Dátum | 2015. 12. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vivo néhány napja húzta elő a tarsolyából az X6 és X6 Plus okostelefonokat, amelyek a felső-középkategóriát vették célba, most pedig egy alsó-közepes indulóval ismerkedhetünk meg. A Vivo Y51 távolról sem hibátlan összeállítás, ahogy azt az alábbiakban mindenki láthatja majd, viszont egy kellemes ár valamelyest ellensúlyozhatja a hiányosságait.
Az újdonság az 5 colos mobilok sorát gyarapítja, ám ezúttal nem HD, hanem csak qHD felbontás társul ehhez a mérethez, ami 220 PPI-s pixelsűrűséget eredményez az IPS panelen. A Vivo Y51 fedélzetén kettő kamera tűnt fel. Az előlapi megoldás a trendeknek megfelelően „szelfikompatibilis”, szóval alkalmas jó minőségű önarcképek megörökítésére. Egy 5 megapixeles kameráról beszélhetünk, ami szerencsére akkor sem fog csalódást okozni, ha videócsevegések bonyolítására kerülne a sor, ilyenkor ugyanis HD támogatással szolgál. A főkamera nem domborít maradandót, de a kategóriájának megfelelő. Egy 8 MPixeles érzékelőre (F/2.2) épülő egységről van szó, amelyhez társul egy LED-es villanó is, így akkor is bátran elő lehet kapni, mikor a fényviszonyok egyáltalán nem optimálisak. A hátra tekintő kamerával 1080p-s mozgóképfelvételeket lehet megörökíteni.
A Vivo ebbe a készülékbe egy Qualcomm Snapdragon 410 besorolású chipet ültetett. Az MSM8916 chip négy Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, melyek 1,2 GHz-ig skálázódhatnak, ha minden erejüket latba kell vetniük; a grafikus feldolgozó egység szerepkörét egy Adreno 306 tölti be. A rendszermemória és a háttértár tekintetében szerencsére egyáltalán nem húzta szorosra a nadrágszíjat a Vivo: a RAM 2 GB-os, a tárkapacitása pedig 16 GB-tal kecsegtet. Ez utóbbit ráadásul bővíteni is lehet microSD kártya bevetésével, szóval az sem gond, ha idővel esetleg szűkösre fordul a tárhely. A telefon kapcsolati képességei jobbára átlagosak, ami a legfontosabb, hogy már kínál 4G LTE hálózati modemet is, ez az egység négyes kategóriájú, tehát 150 és 50 Mbps-os tempót tud diktálni lefelé, illetve felfelé. Ezen felül 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth modul, IrDA, BeiDou támogatással dolgozó A-GPS vevő és még FM rádió is került az Y51-be. Kettő SIM befogadására képes a készülék, ennek az opciónak köszönhetően még több ember érdeklődését keltheti fel.
Az operációs rendszer szerepkörét az Android 5.0.2 tölti be rajta. Ez a Lollipop ugyan nem a legfrissebb, de a Vivo szakemberei egészen sok extrával szolgálnak a Funtouch OS 2.5 felhasználói felület keretében, így végeredményben egy jól használható, sokoldalú okostelefon üti a vásárlók markát, ami már az első bekapcsolást követően bőven tartogat hozzáadott extrákat. Az Y51 143,8 x 71,7 x 7,5 milliméteres vonalakkal van körülhatárolva, a tömege pedig eléri a 157 grammot. A méretéhez képest meglehetősen nehézre sikeredett a masina, ami sajnos nem annak tudható be, hogy a hátlap mögé egy izmos telepet zsúfoltak volna a tervezők. Az eszköz akkumulátora 2350 mAh-s, ami az elvárhatónál egy fokkal szerényebb, de legalább lítium-polimer technológiás. Előre láthatólag egyébként nem lesz vészes az üzemidő, mert az egyébként is energiahatékony hardver a megszokottnál alacsonyabb felbontás miatt lazábban bírja majd a használatot. Egyelőre kizárólag fehérben bukkant fel arany kerettel, de idővel talán egy sötétebb, férfiasabb kivitelben is napvilágot láthat.
A Vivo Y51 valószínűleg kedvező árral fog társulni, de azt egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy pontosan mekkora összegről beszélhetünk, a gyártó ugyanis ezt az adatot nem közölte.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gabest
2015.12.11. 11:44
Őrület ez a felbontás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!