iPon Hírek

Kapacitásmérővel ellátott Lexar pendrive

Dátum | 2007. 05. 15.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Lexar a napokban egy új E-Ink kapacitásmérővel ellátott USB pendrive-sorozattal bővítette kínálatát, mégpedig a JumpDrive Secure II Plus-szal.

"Sok ember használja az USB pendriveokat nap mint nap, és a lehetőség hogy gyorsan és könnyen megtudja a tárolóegység szabad kapacitását új szintre emeli a használhatóságot és kényelmet." - nyilatkozta Peter Carcione, a Lexar termék marketing menedzsere.

A hordozható eszközön lévő ultravékony, karcmentes kapacitásmérő kijelző pontosan mutatja a szabad terület arányát anélkül, hogy egy számítógépre kelljen csatlakoztatni. Ami a funkciót egyedülállóvá teszi, az az, hogy nincs szükség meghajtóprogramra, különleges jogokra hogy használhassuk, és gond nélkül működik különféle operációs rendszereken, PC-én és Macintosh-on egyaránt.


A kapacitásmérő mellett még egy Lexar Secure II biztonsági szoftverrel előtelepítve érkezik a pendrive. Ezzel a programmal számos, jelszóval védett tárhelyet hozhatunk létre, amiket 256-bites AES titkosítással véd le a hordozható pendrive. Ha a kért jelszót begépeljük a fájlok védett területre másolás közben automatikusan történik a kódolás, és a kiolvasás alatt pedig automatikusan történik a dekódolás. Plusz funkciója a programnak a File Shredder, amivel úgy tudunk fájlokat eltávolítani a pendrive-ról, hogy azt lehetetlen lesz visszanyerni. Ez hasznos lehet akkor, ha nem szeretnénk, hogy a titkos, privát információink rossz kezekbe kerüljenek.

A pendrive 512 MB-os, 1 GB-os, 2 GB-os és 4 GB-os kapacitással vásárolható jelenleg. Egy 8 GB-os változat majd később piacra fog kerülni. A legkisebb, 512 MB-os változat 20 dollárba, azaz 3600 forintba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.05.15. 13:38
vissza a hírhez

A Lexar a napokban egy új E-Ink kapacitásmérővel ellátott USB pendrive-sorozattal bővítette kínálatát, mégpedig a JumpDrive Secure II ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!